-De Kimonologen-

Kleurpsychologie uitgelegd aan de hand van prachtige korte verhalen

Verhalen over kimono’s? 

Een tijdje geleden viel het me op hoeveel kimono’s ik eigenlijk in mijn kast heb hangen. Niet alleen in mijn kast eigenlijk, ook op een witte muur als decoratie. Ze wisselen ook telkens van de kast naar de muur, en van de muur naar de kast. 

Had ik behoefte aan rust in de kamer, dan hing er zeker weten een groene kimono aan de muur. Mogen er meer dromen zijn in mijn slaap, dan komt de lichtblauwe kimono geheid uit de kast. 

Het is een manier geworden hoe ik mezelf lees. Ik zie wat er gaande is en zet kleur bewust in voor groei en bloei in mijn leven.

Wil jij weten wat kleuren betekenen en hoe jij dit inzet voor zelfinzicht en ontwikkeling? 

-De Kimonologen- Kleurpsychologie uitgelegd aan de hand van prachtige korte verhalen

Hoe werkt de kleurenpsychologie?

Herken je dat gevoel? 

Dat je een kledingstuk echt niet wil aantrekken, of dat er juist een kledingstuk is dat je vandaag écht aan wil?

 

Welke kleren jij koopt en ‘s ochtends uit de kast trekt berust niet op willekeur. In de kleurenpsychologie werken we met de betekenis van een kleur in relatie tot het wel en niet dragen van een kleur. 

  • Draag je een kleur wel? Dit betekent dat de steekwoorden die bij die kleur passen overeenkomen met jouw gevoel die dag.
  • Draag je een kleur niet? De kleur staat voor de eigenschappen waar je op dat moment echt geen zin in hebt!

Er zit een verborgen taal in kleur!

Over mij - Anne-Lies Smal

Er zit een verborgen taal in kleur! Dit is mijn credo in kleurpsychologie. Sinds 2005 ben ik begonnen met het onderzoeken, ontwikkelen en bestuderen van kleur. Dat begon eerst heel dicht bij mezelf, ik onderzocht mijn allerdiepste verlangens en bekeek hoe dat terugkwam in de kleuren waarmee ik me omringde.

Vervolgens tilde ik die bevindingen naar een veel groter plan. Ik stelde mezelf een missie: binnenkort kent heel Nederland de verborgen taal van kleur. Kleur heeft een waanzinnige invloed waar wij ons niet van bewust zijn. We staan er simpelweg niet bij stil. 

Als coach stel ik je prikkelende vragen. Ik leer je een nieuwe taal en leer je je leven te vullen met kleur.

Download nu de kimonologen, en leer meer over de verborgen taal van kleur!

Over mij - Anne-Lies Smal

Gratis e-book

-De Kimonologen-

Kleurpsychologie uitgelegd aan de hand van prachtige korte verhalen

Je gegevens gebruik ik straks zodat de kleurrijke liefsbrief op je digitale deurmat kan vallen met tips voor jouw interesses: denk aan leuke artikelen over visionboards lezen, persoonlijke ontwikkeling, kleurtips en advies en leuke kortingen en acties. Wil je weten hoe ik met jouw gegevens om ga? Lees er meer over in de privacyverklaring