Dit halfjaar programma is voor de vrouw die ’s ochtends wakker wordt en met tegenzin naar haar werk gaat. Ze heeft geen probleem met werken, maar wel met het werk dat ze nu doet. Nog 6 jaar dan mag ze met pensioen.

Dit halfjaar programma is voor de vrouw die ’s ochtends wakker wordt en haar bed niet uit wil komen omdat haar jongste kind nu ook het huis uit is en ze niet weet wat ze met de leegte in het huis aan moet.

Dit halfjaar programma is voor de vrouw die na een ernstig ongeluk inziet dat 80 uur per week werken haar niet gelukkig maakt. Die haciënda in Spanje, dat is waar ze heen wil.

Dit halfjaar programma is voor de vrouw die net haar tweede burn-out achter de rug heeft, niet terug wil naar haar oude leven, een verlangen op de plank heeft liggen maar niet weet hoe ze haar nieuwe leven vorm kan geven.

Dit halfjaar programma is voor de vrouw die haar carrière stopgezet heeft om haar drie kinderen op te voeden en zichzelf daar volledig in kwijtgeraakt is.

Dit halfjaar programma is voor de vrouw die al 15 jaar hetzelfde werk doet, maar nu iemand anders is dan 15 jaar geleden. Ze wil iets anders, maar weet niet wie ze nu is en hoe ze haar toekomst kleur kan geven.

Met mijn bewezen methode van kleurpsychologie help ik deze vrouwen een brug te slaan tussen hun verstand en hun gevoel. Ze krijgen doeltreffende handvatten om weer kleur aan hun leven te geven. Letterlijk en figuurlijk. In combinatie met mijn coaching vanuit lichtheid leer ik ze weer in Volle Bloei te leven en richting te geven aan hun toekomst.

Mijn leven leef ik, ik heb er te zijn en wat voelt dat goed. Het heeft mij lef, zachtheid, durf, vrijheid en avontuur gebracht. En bovenal een nieuwe taal. Een reis in een reis met Anne-Lies als reisleidster. Hoe goed kan je het hebben?

Katrin, deelneemster retreat 2019

Hoe ziet het halfjaar programma eruit?

Ja, ik wil mee op reis

Trainingsdagen

Tijdens de trainingsdagen in Nederland leer ik je een nieuwe taal. Het is de taal van kleur. Elke kleur heeft een betekenis. Elke kleur krijgt tijdens de trainingsdagen aandacht door meditatie, creatie en inspiratie zodat je het kunt voelen, visualiseren en door je handen laat gaan.

Door ervaringen met elkaar te delen, leer je ook echt taal aan je gevoelens te geven. Daarnaast krijg je wekelijkse oefeningen waarin je spelenderwijs leert de taal van kleur te gebruiken in het leven van alledag. Het doel is dat het beklijft en je steeds meer en vaker inzicht geeft in jezelf en je manier van leven.

Doorbraaksessie

De doorbraaksessie is een intensieve 1 op 1 sessie waarin we ons gaan verdiepen in jouw persoonlijke proces. Je schuift aan in mijn praktijk. Samen gaan we kijken naar je kleurkeuzes van vroeger en nu. Elke kleur geeft informatie over jouw kwaliteiten en talenten. Wat betekenen de kleuren waar je mee gestart bent, maar ook waar je mee gestopt bent? Daar zit een betekenis. Wat is de geschiedenis en waar zit de oplossing?

De betekenissen van je kleurkeuzes hoor je tijdens de sessie, maar ontvang je ook thuis als naslagwerk. Dit naslagwerk is als het ware een roadmap van je leven tot nu. Er staan ook helpende kleuren in als advies; op je lijf geschreven. Wat mag je vaker aan of kun je toevoegen in je dagelijks leven? Welke kleur kun je beter temperen?

De uitkomst van de doorbraaksessie is de basis voor het retreat in Bali.

‘Moet je daarvoor nou helemaal naar Bali?’ werd mij gevraagd. Nee natuurlijk niet, maar oh jongens, wat helpt het je om die reis in alle facetten te mogen en kunnen maken! Uit je eigen omgeving en echt ultiem voor jezelf kiezen.

De reis was al begonnen voordat ik in het vliegtuig zat. Op zoek naar mijn ‘nieuwe’ identiteit na verkoop van mijn bedrijf na 18 jaar. In Bali vond ik het vertrouwen dat ik van binnen al lang weet wat ik te doen heb en de vorm mag onderzoeken. Dat alles er al is, het mag gaan wortelen en ik het alleen nog maar hoef te gaan doen.

Paula, deelneemster retreat 2019

Retreat op Bali

Tijdens het retreat in Bali ga je aan de slag met de uitkomst van je doorbraaksessie. Het kleuradvies dat volgt uit de sessie geeft een gevoel van groei, zelfsturing en bewustwording. Jouw kwaliteiten worden helder. In sommige talenten blink je uit, andere verdienen misschien meer glans.

In Bali maak je letterlijk een roadmap van je leven en persoonlijke ontwikkeling tot nu toe. Je leest over de kleuren die uit je leven verdwenen zijn en die in je leven gekomen zijn. Wat betekenen ze? Door dit te koppelen aan je gevoelens, acties en verlangens, begrijp je beter hoe je gekomen bent waar je nu staat.

Doordat je nu duidelijk in beeld hebt waar je vandaan komt en hoe je daar gekomen bent, kun je makkelijker je route voor de toekomst uitzetten en kleur geven. Zijn er kwaliteiten die een zetje verdienen? Of zijn er die eigenlijk een beetje minder mogen? Die kleuren ga je gebruiken in je toekomstige route. Door deze in te zetten op de momenten die ertoe doen in het dagelijks leven, zul je een wereld van verschil ervaren.

Met je opgedane kleurkennis, je intuïtieve keuzes, rituelen en creativiteit maak je een routeplanner die het verhaal van je (lang zal ze) leven weergeeft. Een reisverhaal. Of rijsverhaal. Of rijstverhaal. Wat jij wilt 🙂

Waarom Bali?

Door naar Bali te gaan, kies je voor jezelf. Je maakt tijd voor jezelf, je investeert in jezelf, je gaat het avontuur aan en koppelt jezelf even helemaal los van thuis. Niet meer dat Stille Verlangen, maar kiezen voor die Volle Bloei. Uit je hoofd, in je hart.

Bali heeft iets magisch. De mensen, de zee, de rituelen, de frangipani. Tijdens de retreat is er voldoende ruimte om te genieten van de prachtige natuur en cultuur van Bali. Je kunt wandelen, zwemmen, fietsen, surfen, lekker lanterfanteren, een boottochtje maken, of ongegeneerd luieren aan zee.

Maar je kunt natuurlijk ook de tijd nemen om lekker te werken. Aandacht aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf. Er hangt een fijne, inspirerende sfeer en er zijn veel mensen die naar Bali gaan vanwege de enorme inspiratie die gratis in de lucht hangt.  

Over mij

Mijn naam is Anne-Lies Smal. Ik houd me al dertien jaar dagelijks bezig met de taal van kleur. In 2006 heb ik de Intuïtieve & Creatieve kleuropleiding afgerond en in 2010 Colour Comfort module 1, 2 en 3. Van deze methode ben ik Colour Coaching Practitioner en trainer.

Ik heb in de afgelopen jaren bijna honderd mensen de Colour Comfort methode geleerd in Nederland en Bali. Daarnaast hebben ruim duizend mensen mijn online trainingen gevolgd. Ze komen allemaal samen in mijn bloeiende communitea op Facebook.

Naast mijn eigen trainingen en programma’s ben ik ook sinds 2014 mentor en senior coach bij 365 Dagen Succesvol. Daarnaast heb ik mijn eigen methode ontwikkeld welke uitgewerkt is in het DIY-boek Bloei!.

Mijn missie: in 2020 kent iedereen de verborgen taal van kleur.

Op Bali heb ik me echt onder laten dompelen in kleur. De taal van de kleuren is zo krachtig dat de ene kleur me ondersteboven keerde, de ander met me aan de haal ging en nog weer een andere kleur gebieden in me wakker kuste, of het gevoel van thuiskomen bij mezelf gaven. It gives me magic.”

Esther, deelneemster retreat 2019

Investeren in jezelf

Het eerstvolgende halfjaar programma start in december 2019. Dat betekent dat het retreat op Bali in mei 2020 zal vallen.

Om de kwaliteit, persoonlijke aandacht en ruimte voor bloei te garanderen, is er slechts ruimte voor 6 deelnemers. Direct aanmelden is niet mogelijk. Ik maak eerst graag kennis met je voordat jij je ticket boekt. Ik wil er zeker van zijn dat het halfjaar programma is wat jij verwacht en wat je nodig hebt op dit moment.

Vliegticket en verblijf zijn niet inbegrepen. Je kunt daardoor zelf bepalen of je eerder komt, langer blijft, door wilt reizen of je lief meeneemt die heerlijk aan het zwembad verblijft. Dit avontuur is het ultieme voor jezelf kiezen.

Het programma start op 4 december en eindigt in juni 2020

Halfjaar programma

  • 5 live trainingsdagen
  • 5 keer online Q&A
  • Doorbraaksessie
  • 8-daagse Bloei! retreat op Bali
  • Terugkomdag
  • Het DIY-boek Bloei!

€ 4.997 (ex btw)

Betalen in 2 termijnen is mogelijk.

There’s a place I go to, Where no one knows me, It’s not lonely, It’s a necessary thing
It’s a place I made up, Find out what I’m made of, The nights are stayed up, Counting stars and fighting sleep

Let it wash over me, Ready to lose my feet, Take me on to the place where one reviews life’s mistery
Steady on down the line, Lose every sense of time, Take it all in and wake up that small part of me, Day to day I’m blind to see, And find how far, To go

Matt Simons, Catch & Release