Over mij

Anne-Lies Smal

Ik zie het leven als een reis met prachtige, magische avonturen en expedities die eigenlijk niet zijn om over naar huis te schrijven. Liever niet! Toch geloof ik dat je die laatste wel hebt te maken en te doorvoelen om vol levenslust door te gaan naar je volgende bestemming. Werkelijk reizen en vooral de innerlijke reis maken, want die is nodig voor een all inclusive ticket voor de trip van je leven. Daar zit de liefde, de magie, de groei en de kleur. Ik geloof er heilig in en ik geloof ook dat je het reizen an sich net zo mooi mag maken als de bestemming. Anne-Lies Smal is wie ik ben en reis graag samen met jou door het leven.

Liever luisteren wie Anne-Lies Smal is in de ogen van de ander? Luister dan dit fragment

Mijn loopbaan

Mijn reis als volwassene was hobbelig, een pittige expeditie met bijzonder keuzes en passanten. Het pijnlijkste stuk, dat waar je liever niet over naar huis schrijft was in 2005. De liefde was definitief voorbij, ontslag dreigde en hoewel mijn koffer vol was met tools uit mijn loopbaan (in de gezondheidszorg, horeca, organisatie van popfestivals, kindertheater, DJ, nanny en in de partyvaart) en mijn levenslessen geleefd waren in o.a. een wereldreis, verlies van dierbare en tegenslag voelde ik me ontzettend eenzaam. Leeg, niet in verbinding met mezelf en zeker niet met het plan van het leven. Ik had geen idee welke kant op te gaan. Het was koud, grijs, pijnlijk en radeloos. Alle kleur en magie was verdwenen. 

Wees meester en vormgever van jezelf

“This is not how the story is going to end”

Tot die ene dag dat een heldere stem ergens vanuit de hemel, zo voelde dat tenminste, me vertelde: “This is not how the story is going to end! Op een dag kun je met jouw talenten en tools overal ter wereld werken. Your work is your love in motion, Anne-lies Smal.”
Diep verdriet ebde weg en de leegte voelde weer als ruimte voor een nieuwe start. Wat ik nodig had was een nieuwe taal, zodat ik woorden kon geven aan al die gevoelens die ik zo lang onderdrukte. Ik wilde weer communiceren en in verbinding zijn met mijn creatieve en intuïtieve talenten.  

De verborgen taal van kleur

Dus ben ik het avontuur aangegaan van mijn allerdiepste verlangens, gaan onderzoeken, ontwikkelen, studeren, leren en ondernemen. Ik zette mijn leven in het teken van een missie: In 2020 kent heel Nederland de verborgen taal van kleur, die indrukwekkende invloed waar we ons niet van bewust zijn, maar die zo helpend is om jezelf weer te snappen en te helpen naar leven in volle bloei. Ik voelde aan alles dat ik weer leefde en had een magische taal om simpel de brug tussen hoofd en hart te slaan. Nadat ik ook werkelijk ging reizen en werken aan de andere kant van de wereld, moest ik er uiteindelijk 50 voor worden om te beseffen dat dit mijn way of living is…

Coach & Trainer

En zo inspireer ik tot op de dag van vandaag anderen en maak ik het verschil als coach, trainer, creator, auteur en blogger in heel veel levens. Ik heb mijn eigen bedrijf Bloei!, ik creëerde een eigen methode en ben sinds 2014 senior coach bij 365 dagensuccesvol. Prikkelende vragen stel ik graag en schuw niet om me te verdiepen in een spannend traject in je reis, zodat je lichter en met minder bagage daarna verder kunt. Ook zorg ik altijd voor een mooie en veilige plek als het even pittig is en gaan we samen het avontuur aan. Ik neem de tijd om echt samen te reizen en je een nieuwe taal te leren, zodat naderhand alleen verder reizen leuk is en je je eigen leven kleurrijk maakt. 

En wat je vast ook over mij wilt weten...

Ik heb helemaal niets met gedoe.
Hou niet van zeuren.
En al helemaal niet van groenten met een b.

Maar… yoga doet mijn lijf zingen, dus daar kom ik mijn bed voor uit.
Bloemen flirten met mijn zintuigen, dus die heb ik heel graag in de buurt.
Familie en vrienden (zakelijk als privé) maken me blij, dus daar maak ik tijd voor vrij.
Chocola doet mijn hart smelten, dus daar fiets ik graag voor om.
Reizen geeft verhalen, dus inspireer en schrijf ik me suf om jou mee te nemen op de reis die leven heet.

Oh ja, ik heb een enorme kimonofetisj!

 

Met Lie(f)s

Anne-Lies Smal

Klaprozen staan langs de kant van de weg om te applaudisseren als jij voorbij komt.

 

Wat klanten over mij zeggen

"Anne-Lies is een hele betrokken, sympathieke en wijze vrouw. Ze geeft je altijd het gevoel dat het fijn is dat je er bent. Ze is enorm goed in het begeleiden van mensen en gebruikt daarbij kleur als methode."
Judith
Deelneemster training
"Anne-Lies heeft het vermogen om je gelijk op je gemak te stellen, je een veilig en vertrouwd gevoel te geven waardoor het makkelijk is om je open te stellen voor de magie die ze bewerkstelligt. Het is geen trucje wat ze uitvoert, want Anne-Lies weet intuïtief wat er moet gebeuren en gezegd moet worden."
Avelien
Coachee
"De liefde waarmee zij kleur de wereld in helpt is prachtig, het is net magie. Alles wat uit haar handen komt is goud!"
Hafida
Coachee

Wat anderen over mij zeggen

"Anne-Lies’ kennis van de wetenschap en methodiek van kleur geeft een creatieve draai aan alles wat je doet en wilt doen, waardoor je de zaken van een andere kant bekijkt en kansen en mogelijkheden ziet waar je zelf nooit op was gekomen. Ze maakt de magie van kleur heel tastbaar, en haar positiviteit zorgt ervoor dat je dat wat ze adviseert gelijk in beweging wilt zetten."
Lisa
Collega coach
"De kracht van bloei is op nummer één Anne-Lies. Zij heeft een intuïtieve gave waarmee ze je direct op je gemak laat voelen en haar voelsprieten weten precies wat je op dat moment nodig hebt. Ze straalt zoveel vrolijkheid en warmte uit dat je gelijk meevaart op die flow. Zij laat je zien dat het goed is om bepaalde lessen in het leven te ontdekken en te ervaren en zij kan je hierbij heel goed helpen. Ik werk nu een aantal jaar samen met Anne-Lies en ik kijk heel erg uit naar onze fijne ontmoetingen waarbij we onze creativiteit kunnen laten stromen. Het is een natuurlijke proces wat heel makkelijk in elkaar stroomt. Zoals de naam bloei het al zegt is dat precies wat Anne-Lies doet, ze laat je opbloeien zodat je weer inziet wat je eigen waarde en talenten zijn."
Melissa Oltmans
Eigenaar inspirerendleven.nl

Wat deelnemers over mij zeggen

"Anne-Lies’ grootste kracht is haar intuïtie. Ze is heel integer, een echt en puur mens, die niet bang is om door te vragen en je uit te dagen. Ze doet dit vooral op gevoel, dat is wat haar uniek en heel menselijk maakt. Hierdoor voel je je snel op je gemak en laat je je meevoeren door haar kennis, waardoor je onwijs veel over jezelf leert."
Helen
Deelneemster workshop
"Kleur is echt van toegevoegde waarde, het kan je een steuntje in de rug geven of juist een schop onder je kont, en Anne-Lies is een kunstenares die het weet te vertalen naar het dagelijkse leven. Ze heeft zoveel (nog verborgen) talenten, ideeën en inzichten die ze stukje bij beetje blootgeeft aan de wereld. Iedereen die met haar in contact geweest is zal hetzelfde zeggen: ze tovert met kleuren en raakt je op manieren die je niet voor mogelijk had gehouden."
Renate
Coachee
"Een mooie omschrijving en o zo waar! Dit stukje kan ik helemaal onderschrijven: "Pittig op de inhoud, zacht op de mens. Ik gebruik de taal van kleur, omdat die zo heerlijk voorbij je verstand gaat en je gevoel laat spreken." Ik zit veel in mijn hoofd, maar door de mooie opdrachten en feed-back van Anne-Lies kom ik weer meer bij mijn gevoel, op een hele prettige manier!"
Hilde
Coachee, deelneemster training