Het is een stille vroege zondagochtend, terwijl buiten de zon opkomt slaat de damp van mijn warme kop thee tegen mijn brillenglazen. Onder mijn favoriete roze rozen deken zit ik op de tuinbank en scroll door mijn facebook community en lees de reacties en vragen van de Bloeierds. De vrouwen die Lekker Bloeiend volgen omdat ze verlangen naar leven in vertrouwen, zachter, kleurrijker en schaamteloos hun eigenwijsheid omarmen. Die eigenwijsheid is er niet ingestopt om lastig te zijn maar gewoon om je leven, lekker bloeiend te leven, jouw leven!

Een mooi ritueel
Elke maand geef ik een mooi ritueel voor de bewustwording. Stil staan en jezelf deze vragen durven stellen: Hoe is het eigenlijk met me? Doe ik het een beetje goed? Geniet ik eigenlijk nog wel? Dat soort vragen. Een stukje van zo’n ritueel, zo een moment van stilstaan was eerder dit jaar: Koop met zorg een mooie tak en volg het proces van knop tot blad. Kies voor een mooie plek, fles of vaas en schenk het aandacht. Misschien op een plek waar je vaak komt, misschien bij je meditatie kussentje of zelfs op het werk. En natuurlijk staat dit voor het proces in Lekker Bloeiend. Een mooi ritueel wat veel teweeg brengt. Zo verhelderend!

Al verdord in de knop
Dan valt mijn oog ineens weer op haar eerdere post: De knoppen zijn niet uitgekomen en de bloem ook niet. Al verdord in de knop…

Hoe voelbaar kan het zijn? Wat laat dat voor informatie zien? De takken snel gekocht bij de supermarkt met folie en een bonussticker? Haast?

Of die ene mooie tak met zorg gekozen bij de duurzame bloemist met het hars nog op het bruin van de knop. Allemaal informatie over hoe het mag zijn? Wat je jezelf mag gunnen.
En vaak is een nieuw bewustzijn al helpend. 

Verdord in de knop
Haar geduld, dapperheid en nachtelijke creativiteit ontroeren en inspireren en nodigen anderen uit. Het zijn de ingrediënten van het transformatieproces, van rups naar vlinder, van knop naar volle bloei. Ik noem het levensliefde. De energie, het gevoel van vastzitten omzetten naar de  beweging om er iets van te maken met jezelf. Veranderingen door de taal van kleur als communicatiemiddel en creativiteit om je eigen wijsheid wakker te kussen als je bereid bent het werk te doen. Jezelf het moment en het besluit gunnen dat het tijd is om weer vorm te geven aan het leven dat voor je ligt. Investeren in jezelf in geld, kracht en liefde.Don’t forget to give yourself all you ever wanted in life

Lekker Bloeiend willen zijn is een entree naar haar toekomst. Met de ruimte en tools om de  sluimerende intuïtie te ontmoeten en het plezier om handen en voeten te geven aan dat wat boven komt drijven dmv lezen, schrijven, scheuren, kleuren, koken, collages, bloemen, kaarsen en ander lichts, een levensboek, art journal als roadmap. Zo is onderweg zijn magisch!Niet voor watjes, soms best spannend maar altijd met jezelf en de taal van kleur als cheerleader.

Dan zie ik iets magischs
En dan tijdens het scrollen verschijnt er een grote roze bloem volledig geopend op mijn scherm. Grote roze bloemblaadjes met gele sprieten in het midden. Verfijnde voelsprietjes, pril maar o zo zichtbaar in geel en al uitreikend om op onderzoek te gaan boven het roze uit.

Ze schrijft:
Over Lekker B(l)oeiend gesproken. Na de rozen is dit bloem nummer 2 die uitgebreid uitkomt vanuit een cactus nog wel, wat een prachtige metafoor van waar ik nu inzit.

Mijn hemel, wat omschrijft ze dat magisch terwijl ik een hand op mijn hart leg. Het is zo een mooie illustratie. 

Een kwetsbaar roze randje
Roze, het kwetsbare randje van ontluikende zelfliefde, van aandacht, troost en ook van doe eens gek. Geopend voor een hart vol geel. De kleur van: Hallo wereld hier ben ik! Ik heb er zin in. Enne…we gaan het op mijn manier doen. De kleur die haar in het begin al zo aansprak maar voelde als not done! laat zich vandaag gewoon zien.The best is yet to come! En ik verheug me er nu al op

Op een dag is het risico om opgesloten te blijven in de knop, pijnlijker dan tot volle bloei te komen.


Ik deel dit verhaal met liefde en goedkeuring Een roep aan jou voor als het mooier mag! Het is sunshine for the soul en er is deze zomer een plek voor jou! Ik zeg doen! Your place!

Met Lie(f)s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *