Als ik later groot ben, is NU

Als ik later groot ben, is nu 

Wat als er geen ‘als’ meer is?
De als van: als ik later groot ben, dan ga ik doen waar ik voor geboren ben en waar je me voor wakker mag maken, zelfs midden in de nacht.
Maar wat als dat als wegvalt, omdat het nu later is.

Wat als er geen als meer is?
De als van: als ik genoeg geld heb, dán begin ik voor mezelf. Dan maak ik al mijn dromen waar en red ik moeder Aarde en maak ik haar weer prachtig.
Als dat als wegvalt, omdat je in de gaten hebt dat je steeds meer geld wilt en je de grens van genoeg nooit zult bereiken.

Wat als er geen als meer is?
De als van: als de kinderen naar school gaan, dan heb ik alle tijd om mijn steentje bij te dragen aan een liefdevolle samenleving.
Als dat als wegvalt, omdat je kinderen inmiddels zijn uitgevlogen en je je realiseert dat je je nu achter de kleinkinderen verschuilt.

Wat als er geen als meer is?
De als van: als ik slank ben. Als ik slim ben. Als ik overloop van zelfvertrouwen.
Als de schellen van je ogen zijn gevallen en je ziet dat je de eisen steeds hoger maakt en jezelf steeds kleiner.

Wat als het als geen als meer is?
Als blijkt dat het als van ‘als ik de grote liefde heb gevonden, dan kan ik gelukkig zijn’ een illusie blijkt te zijn. Wat als blijkt dat je de grote liefde op die manier onbereikbaar maakt, omdat je jezelf volledig in de kou zet en je daardoor je aantrekkingskracht verliest.

Wat als het als geen als meer is?
Als ‘wanneer de tijd rijp is’ een farce is, omdat zelfs tijd een houdbaarheidsdatum heeft en het leven niet tijdloos is.

Wat als er op een dag geen als meer is?
En die dag vandaag blijkt te zijn?

Wat als er op een dag geen als meer is?
En dat ‘op een dag’ de ‘op een dag is’ uit de volgende  wijsheid van Anais Nin: Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle bloei te komen.

Wat als, als op is? Wat dan?
Wat doe je dan vandaag met je tijd, liefde, kleur en pracht?
Zou je durven?

En wat als je dat niet alleen hoeft te doen? Maar samen en in jouw tempo?
Op een manier die het fijner en makkelijk maakt? Die je helpt om jezelf beter te leren kennen, zodat je verder gaat met meer zelfvertrouwen, lichter en meer kleurrijk? 
Hoe zou dat zijn? Meld je  HIER vandaag nog aan en maak direct het verschil in je eigen leven.

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

10 reacties

 1. Super blog! Las het op 375 dagen succesvol…
  Ik zag net dat het geschreven is op 21 mei. Voor ons een bijzondere dag; geboortedag van onze overleden eerste zoon, Ruben. Toen samen met mijn man de keuze gemaakt dat we niet zouden blijven stilstaan bij “Als” en “Dan”, dit zou ons nl. belemmeren te leven en zijn komst te kort doen.
  Hoe bijzonder is dit nu 16 jaar later geschreven te zien in soortgelijke bewoordingen met zelfde doel… leef met lef en overtuiging! En laat je niet belemmeren te leven of te blijven hangen in mitsen, maren of verdriet…
  Dank je wel Anne-Lies!

  1. Nicolien, wat een fijne reactie en wat een voorbeeld zijn jullie. Leef met lef en overtuiging….., ik wens jullie heel veel moois. En hoe bijzonder is het eigenlijk als je een blog of een verhaal schrijft dat er dan ergens al een lezer is die er een fijne gedachte bij heeft. Dank je wel Nicolien, voor de moeite te nemen en te reageren. Dat is fijn.
   Met Lie(f)s

 2. Als later eerder komt, is het te laat.
  Wat een prachtige, inspirerende blog. Ik herken de ‘als-en’ in mijn leven. En ik heb ‘eerder’ ook al eens ervaren. Het lukt mij steeds beter om ‘nu’ te leven en te doen. Dank je wel.

  1. Amanda, dankjewel dat je de moeite neemt om te reageren. Ik vind dat superfijn. Ik wens je heel veel plezier met het doen! Met Lie(f)s

 3. Prachtige blog.
  Wat als “als” er niet meer is. Ik heb daar gestaan 8 jaar terug in de tijd. Een 8 jaar durend proces ingegaan van revalidatie, scheiding,verlies baan. Afscheid nemen van mijn oude ik en mezelf weer opnieuw ontdekken en uitvinden. Sinds mijn deelname dit jaar aan 365 dagen succesvol..connecting the dots.

 4. Anne-Lies, vlak voor ik je blog las schreef ik het volgende:

  “Ik zie duidelijk mezelf bij de deur staan, heel goed wetend wat ik in mijn hart wil en toch inhouden vanwege dat ik niet weet of het thuis dan allemaal wel blijft lopen op een redelijke manier. Allemaal mondjesmaat leven dus, zowel mijn eigen weg lopen alsook thuis, beide mondjesmaat. Hmmm, waar is mijn glimlach gebleven…..”

  Misschien is het goed me jouw vraag te stellen: “wat als…” Wat als ik wél rechtop de deur uit loop, wat als ik vertrouwen dat het thuis loopt precies zoals het moet lopen, wat als ik nu voor MIJ kies?

  Spannend en Vrolijk makend tegelijk, net goudgeel!
  dankjewel voor je blog lieve krachtige Anne-Lies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.