Hoe de betekenis van de kleur magenta je dromen waarmaakt.

Zondagochtend, de kerkklokken en de meesjes zijn mijn enig gezelschap in de tuin tijdens het voorbereiden van de masterclass met de betekenis van de kleur magenta. Ik hou van het zondagochtend-gevoel. De energie is anders, lazy sunday! Ja! het ideale moment voor mijn maandelijkse  masterclass op zondag. Het voelt lichter, als kleurrijk leven zonder haast. Dat is niet altijd zo geweest, hoor. Zondagen gaven me vaak een gevoel van leegte, eenzaam en stil en dat heeft me lang in de greep gehouden. Pas toen ik erover begon te vertellen en te delen bleek ik niet de enige te zijn. Het zou zelfs een excuus kunnen zijn om het gewoon maar te aanvaarden; die leegte, de stilte en de eenzaamheid. Maar dat was en is zo niet de bedoeling van leven.

masterclass met maandkleur magenta voor mijn community

Dus ging ik op onderzoek, volgde de stem van mijn ziel en koos voor andere taal. Want in die leegte vond ik de ruimte om het anders te doen. In de leegte vond ik mijn kracht, in de leegte hervond ik mijn nieuwsgierigheid en in de leegte lag levenslef te wachten. En de taal van kleur zou me helpen mijn  weg weer te volgen naar nu. Naar het zondagochtend-gevoel en de liefde voor ontwikkeling naar lichter leven en de magie van kleurpsychologie en dat vooral te delen met de hele wereld. Vandaar de heerlijke zondagse masterclass met maandkleur voor mijn community. 

Samen met een fijne groep vroege vogels checken we in op die nieuwe maandkleur. Stilstaan bij de maand, me time om te voorkomen dat het leven ineens weer een jaar verder is. En dagelijks inchecken op je verlangen omdat de maand  anders ineens verdwenen is. 

roze laptop Bloei!

Ik vraag hoe zij erbij zitten 

Hannah checkt in:
“Achter mijn mooie houten bureau
kijk naar mijn gele wand
en luister naar jouw fijne zachte stem. 
Verbinding met elkaar.”

Elfri zegt:
“Ik heb een heerlijk ontbijtje gemaakt,
zit naar een enorme bos pioenrozen te kijken,
nu een kopje koffie erbij…
heerlijk rustig genieten.”

En deze van Gerda vind ik zo goed om te lezen:
“Afspraak met mezelf nakomen.
Namelijk tijd voor mij terwijl de rest nog slaapt.
Een rustpunt voor mezelf,
me verbinden met gelijkgestemden
en met de kleur die zoveel moois in het leven brengt.”

Het toppunt van de zondagochtend  is van Regina:
“Met een kop koffie in mijn ochtendjas
genieten van dit live moment.”

Het is zo de kleur die mij hielp in die leegte

Als ik de maandkleur verklap, krijg ik positieve woorden en herkenning. Het is zo de kleur die mij hielp in die leegte. Magenta voor daadkracht, energie, lichtheid en vooral levenslef. De ballen hebben om je mouwen op te stropen. Te doen en je verantwoording daarvoor pakken. En zo voelt hij ook voor de deelnemers. 

Wat is de betekenis van de kleur magenta, de nieuwe maandkleur? 

Magenta is de kleur van levendigheid, vol met levensenergie, zodat je klaar bent voor een volgende fase in je leven. Er alles aan doen om er iets moois van te maken. Voor jezelf en de ander. Het is de kleur van lekker in je vel zitten, energiek en de mooie balans tussen denken en doen. Van zien wat er mag gebeuren en zorgen dat het dan ook gebeurt. En dat hoef je heus niet altijd zelf te doen. 

Deze kleur staat voor klein geluk en kiezen voor jezelf. Dat je goed voor jezelf zorgt en niet schroomt daarvan te genieten, zoals ik in mijn boek Kleuren van Geluk schrijf: Sta jezelf toe schaamteloos en over de top gelukkig te zijn. Het is een kleur als een heerlijke beste vriendin, die je helpt het allemaal minder serieus te zien en spontaner te zijn. 

Een magische meditatie

 In een magische meditatie waar je op een unieke manier een message in magenta krijgt – eigenlijk alsof je bestie je iets influistert – neem ik deze vrouwen mee op innerlijke reis. Een plek in jezelf waar deuren opengaan op deze zondagochtend die anders potdicht zouden blijven. In deze fijne, veilige maar vooral eigentijdse online omgeving worden binnen de kortste keren de meest mooie boodschappen gedeeld. En ze zijn ook zo lekker pittig, aards en vooral go girl

Neem die van Joyce voor haar is de betekenis van de kleur magenta: “Doen! Dwars door alles heen!” Ze geeft geeft zichzelf zo’n enorme boost en zet haar bedrijf in the picture. Los! 

De boodschap van Monique: “Inner power!” Ze stelt zichzelf een doel op haar verlangen naar actie en neemt mijn uitdaging aan in actie te komen met een klein geluk challenge. Zo magenta! Ze gaat elke dag bewust op zoek naar de helpende kant van magenta om levendigheid te ervaren. Elke dag een foto van magenta van Monique. Check haar op de socials en reis met haar mee: @movanbekkum. 

Magenta brengt haar dromen in beweging

En over uitdaging gesproken. Ook Marije laat het er niet bij zitten. Zij ontving al eerder de kleur magenta, omdat ik haar kleuroscoop uitrekende en magenta haar dromen in beweging brengt. Ze stroopt haar mouwen op en gaat als een tierelier haar eigen weg. Ze schreef een elfje met de betekenis van de kleur magenta voor haar:  

Magenta 
lekker gewaagd 
Hoppa, gewoon doen 
Ik heb mijzelf flink 
uitgedaagd 

Nog meer acties van deze dames: 

“Neem de tijd, rust en plek voor jezelf in
zonder steeds rekening met iedereen te houden.
Jij mag er zijn in al jouw kleuren.”
– Gerda 

“Zoek het uit wereld.
Ik ga mijn eigen gang.”
– Christa
En ze danst nog diezelfde middag in het park
in haar nieuwe magenta blouse. 

“Just do it! 
Ik zie mezelf volgende week in Griekenland
(tijdens mijn mama-Pien vakantie)
in mijn magenta jurk zingend
en huppelend door de straatjes gaan.”
– Esther

“Dingen die ik me voorneem ook werkelijk doen!
Afspraken met mezelf nakomen
en niet weer opzij zetten omdat een ander iets van me wil.”
– Nel 

Afspraken met jezelf nakomen 


En dat is wat we deze maand samen doen in de community van Bloei! Het verlangen van deze vrouwen in de gaten houden. Een van de allermooiste en tegelijkertijd zwaarste dingen in het leven  is de afspraak met jezelf nakomen.  

En nu jij. Hoe magenta jou helpt? De stap zetten naar de volgende fase in je leven? Soms is het heel simpel. Gewoon doen! Dat ene wat best spannend is, maar waarvan je weet dat als je het doet, er een wereld van mogelijkheden voor je opent. Dat het leven niet meer hetzelfde is omdat je jezelf een ander verhaal vertelt en… daar bewijs voor hebt. 

Ritueel voor augustus met de betekenis van de kleur magenta

Voorbeeld: Vind je het spannend om alleen op een terras te zitten? Doen! Zet die stap. Maak het jezelf gemakkelijk. Een fijne jurk en een boek mee of je notebook. Voel en ervaar wat het met je doet. Nu kun je in ieder geval aan jezelf verkopen dat je het gedaan hebt. Je durft. 

Misschien is dit geen grote stap voor je, dat durven. Mag het dan ook fijn en vol leven voor je zijn? Jezelf verwennen zonder schuldgevoel. Gunnen! Dus je durft en je gaat jezelf eens fijn verwennen met thee en taart, of een wijntje en tapas. Je durft, doet en geniet! 

Allemaal te spannend deze me-time en verwennerij? Maak de stap van dit ritueel kleiner, maar gun het jezelf. Trek je terug op je mooiste plek thuis, zorg dat je alleen bent. Je notebook in de buurt een lekker theetje en zachte meditatiemuziek. Sluit je ogen en stel je dan eens voor hoe het zou voelen als je zou durven. Niet zozeer het bedenken, maar het voelen als je zo vrij zou zijn. Fantaseer hoe dat zou zijn. 

Ik help je verder met de betekenis van de kleur magenta: Verandering, transformatie en vooral van meid, doe eens gek!

Dit is slechts een voorbeeld in drie facetten voor een durven-en-doen-ritueel. Elke maand een nieuwe kleur en verbinding is er ook voor jou. Meld je nu aan en geniet van leven in een wereld van kleurrijk en lichter leven. 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

3 reacties

  1. Wow,
    Ik heb net je kimonologen gelezen en kom nu op deze blog. Kleuren doen zo veel. Ik herken me in magenta als lef, beetje gek, niks aantrekken van een ander.
    En de pioenrozen in tuin van mijn moeder zie ik gelijk voor me. Mooie volle bloemen, meestal begin juni dat ze in bloei staan. Altijd spannend of er geen plensbui komt en ze “kapot” maakt vlak voor ze op hun mooist zijn qua bloei.
    Dank je dat je me in laat zien door kleur herinneringen op kan roepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.