De groene kimono brengt me naar Bali, brengt me thuis en geeft een prachtig jaarthema

Ik neem je mee in het verhaal van de groene kimono…

Met de ventilator zacht zoemend op de achtergrond en mijn benen onder me getrokken kijk ik rond op de veranda. De houten meubels verweerd en van zacht grijs aaibaar hout zijn mijn enig gezelschap samen met een klein salamandertje dat ruzie heeft met zijn eigen staart. Het is het eerste moment dat ik me  weer thuis voel op Bali. Dat vraagt altijd even tijd. Organiseren, jakkeren, jetlag en simpelweg even mijn plek weer vinden om te aarden. Gewoon zijn met mijn ziel en zaligheid.

De planten van mijn moeder

Ik ben omringd met kamerplanten van boomformaat; de Chinese roos, de favoriet van mijn moeder, samen met de ficus en de philodendron staan hier gewoon onder de palmbomen een beetje mee te deinen op de zwoele wind. Je ziet het voor je, toch? Prachtig groen. Ik weet nog heel goed dat tijdens mijn wereldreis van lang geleden het groen van Bali me zo omarmde als ik een beetje heimwee had. Maanden van huis is ook niet niks. Ik weet zelfs het moment nog dat ik dacht: hier kom ik terug. En zie hier, waargemaakt wat ik dacht ben ik inmiddels al voor de 5de keer op dit magische stukje wereld dat me in de greep heeft. Mmmmm… goddelijke plek. Ik neem een slokje van mijn groene smoothie van vers fruit en groente waar ik de namen nog niet van ken.

Kleur van zen zijn en mijn groene kimono

Is het de kleur die me vredig maakt? De herinnering, de warmte? Of is het gewoon het moment en de hoogste tijd om tot mezelf te komen? Ik denk allebei! Deze lome zaterdagmiddag maakt me kalm en sereen, net zoals groen dat ook kan en brengt me totale ontspanning. En terwijl ik een beetje begin te snoozen, valt mijn oog op mijn groene kimono. Door de kier van de prachtig bewerkte badkamerdeur lonkt er nog meer groen naar me. Heel zacht groen, niet alleen van kleur, maar ook van zachte stonewashed katoen. Prachtig plaatje is het, met het gefilterde zonlicht. Het maakt me blij en doet me denken aan mijn jaarthema.

Jaarthema

Elk jaar kies ik een thema en uiteraard mag er bij dit thema een kleur. Een kleur als laten we zeggen een cheerleader. Die steeds opduikt om me te bemoedigen als het pittig is of als ik het hele jaarthema vergeten ben, omdat het leven van alledag er nu eenmaal doorheen fietst. En als dat aan de hand is, dan valt altijd toch mijn oog op de jaarkleur, en herinner ik mij mijn thema, datgene waar het jaar over zou mogen gaan. Als een verlangen om het er wel over te hebben. Zo belangrijk als het voor jou niet de bedoeling is dat het leven je door de vingers glipt.

Arrive

Mijn jaarthema is Arrive: tijd om via een prachtige lange reis van jaren door het leven weer thuis te komen bij mezelf. Weer weten waar mijn hart ook alweer was en wie daar woont. Tijd voor een laag dieper, zakken (hartverzakking ha ha). En nee, geen drama, maar gewoon hoog tijd om thuis te komen bij mezelf. Wat een super mooi thema is het.

Een kleurrijke reminder

Ik wilde iets moois om mijn keuze te bekrachtigen, een kleurrijke reminder om me te omhullen als er iets extra’s nodig was. Mezelf op waarde schatten en ook het leven en de levensprocessen, mijn natuurlijke groei. En terwijl ik hier geland ben in deze gordel van smaragd valt mijn oog op mijn ring met piepklein steentje, een kleine smaragd en op de kimono van zachtgroen.

De groene kimono, luchtige liefde

Wat ben ik dol op deze reminder, deze kleurige kimono, dit met zorg gekozen kado aan mezelf. Want hoe vaak ik ook vergeet wat de bedoeling van dit jaar ook alweer was, steeds is daar dat zachte groen, lonkend en aaibaar. Die fluisterend woorden roept als alles waar groen voor staat: harmonie, ontspanning, evenwicht, luisteren naar je hart en van succes. Op dat je leven een succes mag zijn, en dat het vooral goed voelt. Als ik een label zou hangen aan deze kimono, dan zou het zijn: Mijn luchtige liefde

En dan zak ik zoetjes weg met de gamelang muziek in het ene oor en de ruisende palmboom in de andere voor een date met mijn hart.

Groen, fijn thuiskomen bij jou!

Tijd voor kleurijk leven voor jou? Wil je deze taal spreken zodat je veel meer informatie over jezelf krijgt en dat van een ander?


Dit verhaal is onderdeel van de kimonologen. Het Kimonoconcept van Bloei! Meer weten hierover. Lees verder over de kimonologen

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

2 reacties

  1. Als iemand die ook vaker op Bali is geweest voel ik de warmte bij dit verhaal. Ik zie de prachtige kimono en voel de rust die het uitstraalt. Landen bij jezelf, het omarmen van de liefde die je als beste jezelf kunt geven. Prachtig en warm verhaal met de fijne geur en herinnering van het mooie Bali.

  2. Ha Jo, Sweet memories vind je niet?
    Ik verheug me op de dag dat reizen weer eenvoudig is en vermaak me intens met innerlijke reizen nu. Ik kan me voorstellen dat dat ook voor jou zo is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.