De oranje kimono, voor altijd mijn coronakimono

In mijn mastermindgroep in Zoom vertel ik over mijn  kimonoconcept en zie de verlangende blikken via het scherm. Dat is wat er steeds gebeurt als ik erover praat. Het doet iets met ons allemaal; een blij onderbuikgevoel en krullende mondhoeken. Voorpret, het gevoel van zo’n bijzonder kledingstuk aan je lijf brengt al de beweging. En de kleuren zijn bij voorbaat al succesvol. Dan heb ik het nog niet eens over het plan erachter, mijn visie mijn missie. Ik neem je mee in het verhaal van de oranje kimono

Ik betrap mezelf opeen minder fijne kant

Dan komt er een appje binnen: ‘Ik hoorde over je kimono’s en krijg binnenkort leuke binnen.’ Mijn eerste reactie is: echt niet. Ik schrijf over mijn kimono’s en de bijzondere verhalen, de oorsprong, de kleur, de emotie en zelfs soms over de diepste gevoelens. Zomaar een kimono kopen voor de lol past niet in het concept. En daarbij komt ook nog eens: het is crisis!
Oei! daar betrapte ik me ineens op iets wat ik zo niet wil zijn. En hoe ik mezelf ook niet ken, eigenlijk. Maar blijkbaar is het ergens stiekem in mij wel aanwezig. Angst was even achterop mijn fiets gesprongen en de schaarste-gedachte trok aan de fietsbel. Oeps!

Angst of onwetendheid

Maar de creatieve ondernemer, de missie driven entrepreneur zoals ze dat zo mooi zeggen, neemt met angst geen genoegen. Die snapt dat als angst verschijnt, er een verhaal is dat gezien wil worden. Een hoofdstuk in je leven waar je vorm aan mag geven en los hebt te laten. Zodat je weer verder kunt.

Wat gevoeld wordt, wil geleefd worden!

Dus ga ik met mezelf het bos is. En vraag me af wat er aan de hand is. Wat voel ik, wat ervaar ik? Waar komt die angst vandaan? En is het werkelijk nodig?

Kijk, op zich is angst als reactie  logisch in deze tijd, want ik ken deze tijd niet. Er is geen draaiboek voor dit moment, ik heb het nog niet eerder meegemaakt, er is onwetendheid. Aha, dat is andere taal voor mij, meer fijn. Onwetendheid is niet per definitie angst, hoewel het soms zo voelt. Met onwetendheid kan ik iets. Ik kan me laten informeren, ik kan goed voor mezelf zorgen en aandacht geven aan mijn grootste kwaliteiten, zoals positiviteit en creativiteit. Wat is belangrijk en waar heb ik invloed op? Wat kan er wel en wat geeft me ruimte? Daarmee heb ik invloed op mijn systeem en kan ik mezelf informatie geven en helderheid verschaffen. Wat klaart de lucht altijd na zo’n gesprek met jezelf.

Ik keer het tij en kies voor de oranje kimono

Dus hopla, ik keer het tij en pak de telefoon en app Monique van Inmocasa. Ze snapt als geen ander mijn kimonoconcept omdat ze vorig jaar bij me was voor de kleurcoaching, mijn opleiding volgen op Bali. Kan ook in Nederland maar ze zocht het avontuur en ging mee naar de magie. Het schept een band en ik volg mijn deelnemers graag in hun werk. ‘Welke kleuren heb je?’ En nog voor ze antwoord geeft, weet ik welke ik ga kiezen. Iets met oranje want dat is het antwoord op corona. Dit hele verhaal gaat zo over oranje. Het avontuur aangaan van wat deze tijd je brengt, even voelen en je gevoelens delen. Dan de passie en het levenslef van ondernemen, als vehikel om jezelf en dat wat je op aarde te doen hebt, neer te zetten. Dus niet stoppen met investeren, maar het avontuur weer aangaan. 

De kleur van deze oranje kimono, en ondernemerseigenschappen, helpen ons er doorheen

Oranje helpt je te voeden met optimisme en vertrouwen. Je kunt immers niet anders; de levensliefde heeft, nadat de angst is gezien en gevoeld, je innerlijke vuurtje weer aangewakkerd. Hernieuwd enthousiasme om samen de nieuwe werkelijkheid te borgen. Zo voel je de veiligheid in de verbinding waar oranje voor zorgt als je samen onderweg bent in geven en ontvangen. Het avontuur dat leven heet, in goede en slechte tijden.

En dankzij de in het oranje geklede post.nl-dame ploft er een fraai verpakte kimono op mijn deurmat.

De corona kimono is een kimonoloog. Een van een hele reeks, een concept om je tanden in te zetten. Hier lees je alles over dit waardevolle en verrukkelijke concept.


Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.