“Deze kleuren helpen me bij mijn Italiaans avontuur en la vita et bella.”

Vanochtend werd ik wakker in een zonovergoten Italie het land van mijn Italiaans avontuur en la vita et bella. De zon scheen door de hoge ramen van mijn appartement in dit kleine plaatsje in de laars van het land van la vita et bella. Heerlijk, na dagen van kou en nattigheid is er weer geel en warm oranje. Deze kleuren helpen me de zon voelen. Ik schrijf het verhaal van mijn missie hier en elke dag probeer ik een beetje zon te pakken; ik wandel naar het pleintje tussen de druppels door. Vandaag is het pleintje dus overgoten met zachtgeel zonlicht. 

Jezelf in het midden van je agenda zetten

Terwijl ik op het terras geniet van de cappuccino, die ik overigens volgens de Italianen alleen maar tot 11 uur mag drinken, denk ik na over dit blog, over de maandkleur geel en over een vraag die ik kreeg over zelfvertrouwen. Over jezelf belangrijk maken en jezelf in het midden van je agenda zetten.

Ze geeft licht

Dan komt er een Italiaanse dame voorbij in een prachtig geel pak. Wat een timing. Thanks universe voor de inspiratie. Ze loopt heel rustig over het plein, grote glimlach op haar gezicht en ze geeft zo ongeveer licht. Prachtig! Ze draagt de kleur niet alleen, ze draagt die mooie eigenschappen ook echt uit. En misschien, heel misschien daagt ze zichzelf daar een beetje mee uit.

Geel… de kleur van nieuw leven, warmte, positiveit en van zelfvertrouwen

Bijzonder hè, want in Nederland zijn we niet zo gewend aan geel. We dragen het niet en we vinden de kleur eigenlijk te opvallend. En sommigen vinden het ook gewoon helemaal niks. Terwijl geel – en alle mooie eigenschappen waar de kleur voor staat – je zoveel heeft te bieden. 

  • het helpt je bij het groeien van je zelfvertrouwen
  • het raakt je aan het gevoel dat je er mag zijn
  • dat je de wereld iets te bieden hebt
  • dat je mag genieten
  • dat het over jou mag gaan 

En dat is dan ook de reden dat ik dit blog schrijf; een ode aan jouw reis, dat je onderweg bent naar een stralend middelpunt in je eigen leven. Dat je glans mag geven en staat voor wie je bent. En dat is best heel wat. Net zo voelbaar vrij als deze Italiaanse.

Deze kleur helpt je het behapbaar te maken

Weet dat bij het nemen van steeds een stap verandering haalbaar en behapbaar is? Als ik terugkijk op mijn leven is dat de manier zoals ik mezelf en Bloei! ontwikkeld heb. Wellicht een laatbloeier, maar wel om trots op te zijn. En laat dat nou net ook zon mooie eigenschap van geel zijn. 

Ik had je voorheen nooit geloofd als je me had verteld dat ik nu mijn blog in Italië zou schrijven, dat ik on- en offline coach,  een opleiding heb met meerdere verdiepingen, Bloei! in je business run, dat ik auteur ben en dat het locatie-onafhankelijk mag. Dat ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat werk (ik droom er ook weleens over) aan mijn missie: 

Heel Nederland kent de verborgen taal van kleur, 
zodat iedereen de mogelijkheid tot zijn beschikking krijgt 
om te groeien en in volle bloei te gaan staan. 

Zeker als dat lastig voelt, wil ik dat graag voor jou verlichten, dat pad. Ik weet er immers alles van hoe het voelt als je het niet helder krijgt. Ik inspireer je meer dan  graag.

Een ode aan jou

Een ode aan geel die met al haar eigenschappen zoveel moois te bieden heeft aan jou. Want zeg nou zelf: zou jij het ook niet super vinden om meer zelfvertrouwen te hebben? Van faalangst naar een stralend middelpunt in je eigen leven. Het aanmodderen zo zat! Het gevoel van onzichtbaar zijn voorbij. Of alles in je uppie doen. Is het bij jou zo ver?

Sluit je ogen eens even voor deze helpende kleuren

Doe eens even je ogen dicht en stel je dan voor dat jij daar loopt (in plaats van die Italiaanse dame).
Een glimlach op je gezicht, op weg naar iets waar jij voor gekozen hebt en waar je zin in hebt, een leuke afspraak. Je voelt je goed en zelfbewust, je lijf voelt zacht en licht. Je weet al helemaal hoe de afspraak gaat lopen en je voorbereidingen en deze helpende kleuren zijn niets anders dan voorpret geweest. 

Het gevoel van geel dragen en uitdragen

Dat is het gevoel van geel, als je de kleur kunt dragen – en daarmee bedoel ik dat waar die kleur voor staat – en uitdragen: lekker lopen shinen, niet oogverblindend, maar vriendelijk en vol vertrouwen onderweg. Vrij van oordeel en stemmetjes die roepen: ‘nou nou’. Fijn hè?

  • Hoe zou het zijn als je daar een taal en tool voor hebt om je te helpen? 
  • Taal aan je gevoelens geven, zodat je ze voor nu en voor altijd op een fijne, lichte en vooral creatieve manier kunt verwoorden zonder te verzanden. 
  • Dat je beter weet wat je wilt en dat ook aangeeft. 
  • Dat je ruimte inneemt voor jezelf en voor dat wat je graag in de wereld wilt zetten. 
  • Ook als je nog niet weet wat het is, maar het wel voelt. Wat belangrijk voor je is en in het midden van je agenda en je leven mag.

In de opleiding ‘Kleuren van geluk’ leer ik je alles. Kies voor jezelf en het plan van je verlangen en boek vandaag je intake HIER.

Ciao!

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.