Die ander wil ik niet zijn

Je hebt van die dagen dat alles even simpel lijkt; geen wolkjes aan de lucht, enkel strakblauw. En meestal ben je je daar dan niet van bewust. Je hebt ook van die dagen dat het echt niet wil lukken; er ligt veel op je bordje, je hebt je bui niet en de sterren zijn je ook niet gunstig gezind. Gedoe. Je krijgt het leven in je hoofd niet helder en zou een heleboel over hebben voor een dosis helderheid. Een soort van mantra of toverspreuk die je helderheid van geest geeft, bij de les houdt en op het juiste moment omhoog komt ploppen. Hoe fijn zou dat zijn?  

Keuzestress en de magische oplossing. 

Vanochtend in een coachingsessie met Willemijn, die steeds onrust ervaart en last heeft van keuzestress, bespraken we dit. Ik vertelde haar mijn toverspreuk, mantra of eigenlijk kernwaarde: Die ander wil ik niet zijn.  
 
Het was een aantal jaren geleden toen ik nog werkte in de entertainmentindustrie. Feesten en partijen waren mijn dagelijkse bezigheden. Op een mooie dag waren we op kantoor hard aan het werk toen er een frisse, pittige, jonge vrouw binnenkwam met een vraag: “Sorry dat ik zomaar kom binnenvallen, maar ik heb wat hulp nodig.”  

Haar vriend had haar de deur uitgezet.

Ik ging er eens goed voor zitten. De jongedame vertelde op zijn Rotterdams dat ze pleur had met haar vriend, die achter ons kantoor woonde. Ze was het huis uitgezet en zou er zelf nooit meer een stap binnenzetten. Alleen was er een probleem. Haar tas stond nog binnen en dat was moeilijk thuiskomen zonder portemonnee en sleutels. Toestand. Maar een ding was zeker voor haar: teruggaan was geen optie.

Of ik geld voor de trein voor haar had. Doordat ze naar het toilet ging, had ik even tijd om na te denken. Natuurlijk ging er een aantal scenario’s door mijn hoofd. Ook voorbeelden die niet in haar voordeel werkten.  

Zal ik wel of zal ik niet? 
Ik kan het geld zelf ook goed gebruiken.  
En krijg ik het ooit terug?  
Is ze me nu aan het bedonderen?

Ik ging schenken

k kreeg het niet helder tussen mijn hart en mijn hoofd. Toen ik haar het toilet hoorde doortrekken, wist ik dat het tijd was voor een besluit en ineens wist ik het. Ik wilde het geld geven en zelfs meer, voor een kopje koffie met iets lekkers. Ik ging schenken. Waarom? Omdat ik die ander niet wil zijn. Ik wilde niet de persoon zijn die zich liet leiden door de negativiteit en beperkingen in mijn hoofd. Ik wilde niet degene zijn die een stop op haar hart zet vooral niet leven vanuit angst en een schaarste mindset.

Misschien was het dom of naïef, maar dan wel in de flow vanuit ‘ja’ zeggen en vrij van beperking. Vrij zijn en bewust kiezen in plaats van al bij voorbaat nee. Ik wil niet zo’n persoon zijn. 

Mijn mantra, mijn toverspreuk

Nee, het geld heb ik nooit teruggekregen, maar misschien was daar zelfs een reden voor. Ik weet niet wat haar verder is overkomen. Of is het karma? Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat ik die ander niet wil zijn. En steeds vaker als ik wik en weeg, komt deze mantra omhoog: die ander wil ik niet zijn.

Wat zou liefde doen?


Dan weet ik voldoende en kies ik voor dat waar de ruimte zit. Net zoals ik dat kan doen met de vraag: wat zou liefde doen? Die helpt me ook altijd te kiezen wat juist is voor mij. En als fan van de psychologie van kleur kies ik daarbij voor roze. Het is de kleur die kiest voor de zachte kant, lief zijn voor jezelf en daarna pas naar de ander. Dat is ook liefde. Een houding, een lifestyle. Pink is not a colour, it’s an attitude. 

Wie wil je zijn?

Ik wens jou ook de ruimte voor een fijne mantra, een spreuk die je verder helpt op momenten van kiezen. Zodat je niet te lang hoeft te tobben of te dralen, maar weet wat de juiste weg is voor jou. Voorbij ongemakkelijk voelen en heldere keuzes maken vanuit je gevoel. Juist nu er zoveel aan het veranderen is en je met regelmaat weer even mag inchecken bij jezelf: wie wil je zijn? En soms gewoon wie in ieder geval niet. 

Jouw feel good story
Is dat lastig voor je en heb je daardoor het gevoel dat je in de wacht staat van je eigen leven? Laten we het dan aanpakken! Het leven is geen bewaardoosje en samen lukt het wel. Check vandaag nog hier in zodat je jezelf een ander verhaal leert vertellen. Een verhaal van regie, een verhaal van vertrouwen en een verhaal waar je staat voor jezelf en heldere keuzes. Ik zeg doen. Op naar jouw feel good story

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.