Gaat een visionboard altijd over je droomtoekomst?

Het zindert. Er lijkt wel een tsunami van verandering in de lucht te hangen en dat maakt me alert. Wat is er aan de hand? Ik zie de aanvragen voor de kleurworkshop in mijn mailbox, ik zie het aan de vragen van de studenten als ik de kleurcoachopleiding geef en ik zie het in de Masterclassaanvragen die ik geef voor een aantal organisaties. Deze vragen en aanvragen gaan allemaal over één ding: mijn visionboard expertise.

Er is zoveel belangstelling voor. Natuurlijk, we leven in een tijd van verandering, mensen hebben behoefte aan een stip op de horizon als niets meer hetzelfde is. En mijn VIP Visionboarddagen waren altijd al druk bezet, want als kleurexpert ‘lees’ ik de boards. We gaan veel en veel verder dan alleen plaatjes plakken. Er is zoveel meer dan dat te lezen in board! Meer een instagram van je ziel dan een board met mooie plaatjes. Maar nu valt het zo op. 

Je kijk en verlangen op de toekomst

In de opleiding vraagt een van de studenten tijdens de les: “Gaat dat altijd over wat je wilt in de toekomst?” “Jazeker! Het is een visionboard, je kijk en verlangen op de toekomst, hoe je het dan graag wilt.” Alhoewel?

Er komt een prachtig verhaal bij me boven waar het een beetje anders was. Het was een mooie najaarsdag waar zeven vrouwen een VIP dag hadden geboekt. Een hele dag voor henzelf. Even niets of niemand die aandacht vraagt. Alleen jij, mooie locatie, fijn eten en goed gezelschap. Al aan het begin van de dag leg ik uit dat de aandacht lekker naar binnen  mag en dat niemand verantwoordelijk is voor de sfeer. En ik begin met een speciaal geschreven visualisatie om nog meer bij jezelf te zijn, de druk van je schouders te laten glijden en ruimte te maken voor je verlangens.

Zij doet het anders

Al vrij snel na de visualisatie komt een dame naar me toe en vraagt om een tweede board. Ik kijk wat verwonderd op en vraag naar haar plannen. Het is geen probleem, het is immers een VIP-dag, maar ik ben nieuwsgierig. Ze vertelt dat ze graag één board wil maken van haar familie en één voor haar droom. Ik vertel haar nogmaals dat het board gaat over wat je graag wilt neerzetten en waarmaken in de nabije toekomst, jouw nabije toekomst. Ze houdt voet bij stuk en ik help haar graag verder, dus ik haal nog een board voor haar. Ik zie haar op de grond zitten en schuiven met alle plaatjes die ze al eerder knipte. Ze is hard aan het werk, het lijkt zelfs meer dan dat.

De bik op haar verleden

Na een poosje help ik haar bij de keuzes maken, want dat blijkt lastig voor haar. Wat is van haar en wat is van haar (schoon)familie? Ik stel verschillende mogelijkheden voor en het voelt voor haar zelfs als een opstelling (wat het ook gewoon is). Het helpt haar om inzichten te krijgen en onbewust te helen. Ze kan het als het ware zien, voelen. En als ik ook nog eens over haar gebruikte kleuren vertel, gaat haar gezicht steeds meer open. Blijkbaar had ze de blik op haar familie en verleden nodig om in het heden keuzes te maken voor haar gedroomde toekomst.

Er gebeurt iets wonderlijks

Haar wangen worden roder en haar handen sneller. Ze plakt, staat op en kijkt van een afstandje naar haar werken. Dan staat ze op, maakt haar plek schoon en zegt stilletjes en zacht glimlachend gedag, met in beide handen een board. En dan gebeurt er iets wonderlijks waarbij de deelnemers en ik haar nastaren en elkaar aankijken. Ongeloof? Magie? Wie zal het zeggen.

Een visionboard maken: op wereldreis naar je eigen verlangen
Een visionboard maken: dan ga je op wereldreis naar je verlangen

Het verleden geschoond

Ze loopt van het board van haar verleden af, de familie-issues vinden een weg naar de grond. Ze heeft niets in de gaten en haar blik is gericht op de deur, de weg naar buiten. Maar de plaatjes raken los en als ze bij de uitgang is, dan is haar board schoon. Een blanco canvas! Het verleden geschoond.

Een leeg canvas voor je dromen

Ze had in deze setting van kleurcoaching nog iets te doen, op te lossen of te ordenen voor ze verder kon. Wat fijn dat ik dat voor haar konden faciliteren. Voelen wat er nodig is maakt soms zo het verschil voor zoiets belangrijks als je plannen waarmaken. Het leven is geen bewaardoosje, maar een leeg canvas waar je dromen op mag schilderen als routemap.

Een frisse blik op de toekomst

Je snapt dat we het hier nog regelmatig over hebben, het wonder van die ene visionboarddag. Dus ja, we hebben het over de toekomst met soms een terugblik als dat nodig is voor een frisse blik op de toekomst.

Kleuren van Geluk

Voel jij ook het verlangen van verandering, maar heb je geen idee hoe daar handen en voeten aan te geven? Doe jezelf een plezier want niemand anders gaat je dromen voor je waar maken. Geef je vandaag nog HIER op dan maak je een vliegende start van 2023.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

2 reacties

  1. wauw ontroert me. Voel verlangen naar de geschoonde leegte van verleden en ruimte voor toekomst. Laat dit nu ook precies thema zijn van mijn visionboard wat ik voor dit jaar maakte eind december ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.