En we maken van mooi leven een werkwoord

Met een diepe zucht eindigt ze haar verhaal en kijkt me spijtig aan. “Het enige wat ik werkelijk wil is gewoon een mooi leven”, Anne-Lies. “Ik wil niet die negatieve gedachten in mijn hoofd, ik wil dat gezeur niet om me heen en ik wil ook niet meer zo zuchten! Ik ben een gezellig mens, met een gezond lijf en een leuke kop er op. Eigenlijk zou ik me rot moeten schamen dat ik zo klaag.”

Ze is zo leuk!
Ik vind haar echt leuk als ze zichzelf zo bij de kladden pakt. Stel je eens voor dat mooi leven niet iets wat je in eerste instantie hebt, maar dat het een werkwoord is? Hoe zou dat zijn?

“Nou, dan zit er in ieder geval actie in?” Exact! Dan kun je kiezen en vormgeven. Nietzsche zei ooit: ‘wees meester en vormgever van je leven’. Stel dat mooi leven heel simpel is? Of sterker nog, neem het besluit dat mooi leven voor jou simpel is. Je geeft al eerder aan dat er een aantal basale zaken, zoals gezondheid en een paar fijne eigenschappen, al in the pocket zijn. Als je vanaf nu elke ochtend kiest voor mooi leven als de opdracht voor de dag?

Ik kies!
“Dan kies ik ik voor een start met meditatie met hele fijne muziek voordat ik de radio aan doe. Ik zou elke dag mijn zondagse kleding dragen in plaats van pakken wat er voorhanden is. Ik zou ontbijten met vers fruit in plaats van zo’n dingetje van de supermarkt. Ik denk ook dat ik zou lachen naar mijn medepassagiers in de trein. En ze hoeven heus niet terug te lachen. Ik doe dit immers voor mezelf. Het is mijn werkwoord, het is waar ik aandacht aan geef. En op het werk heb ik een kopje van heel mooi porselein. Het plastic van de automaat gebruik ik niet meer. En mijn mobiel zet ik op stil, dat vind ik ook mooier klinken. En misschien een rare, maar ik ga ook lekker mijn nagels weer lakken. Aandacht voor mezelf, alsof ik het al in de vingers heb. Steeds bewust kiezen voor een fijne kleur. De kleur die me steunt in het mooier leven of die me blij maakt. Ja, ik denk dat mooier leven het leukste werkwoord is dat er bestaat.”

Ik denk het ook. En ik ga mooi leven ook op mijn to do lijstje zetten. Naast fijn leven 🙂

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.