Gek op Geel! Not

Gele muurNog niet eerder was ik te laat met mijn blog! Gewoon geen inspiratie en zeker geen concentratie. Mijn gedachten vliegen de laatste tijd alle kanten op, ze leiden een eigen leven en ik hobbel er zo ongeveer achteraan. Ze houden me klein en zorgen dat ik bepaalde stappen nog even niet zet. Angst noemen ze dat, geloof ik. Ik draai wat in cirkels en heb al menig goed gesprek met mezelf gevoerd. Gelukkig wel altijd met de focus op kleur, groei en bloei dat dan weer wel. Wat overigens een hele gele eigenschap is, focus. En manifestatie en concentratie ook en daar ontbrak het dus aan. Tja, dan wil je echt niet al dat geel in je buurt, zeker als de kleur geel staat voor alles wat je diep van binnen graag wilt, maar waar het gewoon de tijd nog niet voor lijkt te zijn (lees: maak je jezelf wijs).

Ik moet zeggen dat dat best een confrontatie is. Ik voel en ervaar nu heel goed wat mijn deelnemers ervaren als ze echt geen zin hebben in een bepaalde kleur. Als de weerstand huge is en als doorbraak op de loer ligt. Dus, practice what you preach en ga het feestje aan. Doe ik ………maar ik neem toch nog even een omweg via Madelief en Josefien.

Madelief komt bij me voor een workshop Powerkleur. Ze heeft een middagje Me-time geboekt en wil wel met creativiteit voorbij haar mentale barrières en gewoon voelen wat kleur haar brengt. Het begint goed want na thee met taartjes vertelt ze dat ze vannacht droomde van geel terwijl ze echt niets met geel heeft. Een keer raden naar haar Powerkleur aan het einde van de middag en wat was ze er blij mee. Het kan snel gaan. Geel helpt haar bij het vergroten van haar zelfvertrouwen bij haar zangcarrière, het geeft haar kracht en zet haar verlangen op het podium te staan om naar manifestatie. You go girl.  Eerder waren die eigenschappen nog niet aan het licht omdat ze via zelfvertrouwen haar podiumangsten eerst had te verminderen.

Josefien wilde heel graag voor zichzelf opkomen met volledige focus. Geen afleiding meer van de buuf of van de moeder van dat vriendinnetje die steeds op de koffie kwam. En al helemaal niet van die goedwillende vriendinnen die haar vertelde vooral niet weer aan dat prachtige idee te beginnen. Ze was nu al zo vaak aan iets nieuws begonnen wat ze nooit had afgemaakt. Josefien wilde voorbij haar eigen faalangst. Of was het straallangst? Want wat als het zou lukken? Als ze vorm zou geven aan haar wilde plannen en haar eigen koers voortaan zou varen? Fier en trots. Ik heb gisteren de eerste proefdrukken gezien van haar boek en het gaat prachtig worden. Ze ging voor alles waar geel voor staat en heeft straks gewoon een bestseller op haar naam.

Beide vrouwen kozen ervoor de confrontatie met deze kleur aan te gaan en te kijken waar geel dan voor staat. Waarom ze de kleur hadden gekozen maar eigenlijk niet hun favoriet was? Wat was dat voor een spannend iets? Ze herkenden en erkenden de eigenschappen die niet overeen kwamen met hun persoonlijkheid en kozen ervoor deze te integreren in het leven van alledag. Met simpele zaken maar steeds met permissie naar zichzelf en hun dromen. Geef kleur aan het leven.

En dan toch bij mij. Ook ik heb weer een stap te nemen voorbij mijn eigen angst om mijn liefde voor kleur naar grote hoogte te brengen. Als je een missie hebt dan zul je stappen moeten zetten hoe spannend dan ook.  Shoot for the moon cause even if  you miss you will land among the stars!

Welke kleur is echt niet de jouwe? En waar loop jij steeds tegenaan? Check dat eens met de betekenis van desbetreffende kleur en je zult versteld staan van de inzichten!

Geel van sunshine, zelfvertrouwen, focus, concentratie, manifestatie, vrolijkheid, nieuwsgierig zijn.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.