Gele pumps boven op je bureau! Niets is wat het lijkt

Wat gele pumps te maken hebben met persoonlijke groei en next level

46 isze en zet bevallig een paar gele pump op haar bureau. Niet op het randje of in de hoek, maar lekker pontificaal in het midden. Goed in het zicht en wat mij betreft ongelooflijk in de weg. Ze klapt haar laptop open, neemt haar papieren erbij en gaat aan de slag met haar cijfertjes. Want Sophie is van de cijfers en daarom hoofd boekhouding. Ik houd haar nauwlettend in de gaten en zie dat ze steeds die pumps moet verschuiven. Mmm, een erg boeiend schouwspel, interessante kleur ook dat felle glanzende geel, maar volkomen raar. Volgens mij draagt ze eigenlijk nooit pumps. Ik kijk even onder het bureau om te checken. Vandaag in ieder geval niet. Vandaag zijn het groene sneakers, ook leuk.

Om 12.00 pakt ze haar spullen en gaat lunchen. Laptop dicht en boterhammetjes mee naar buiten. En hopla die pump weer pumptificaal in het midden van haar bureau.

Positieve confrontatie en veel meer zelfvertrouwen. Zichtbaar zijn en er toe doen!

Rond 4 uur trek ik het niet meer en ga even in buurten bij haar.
“Soof, die pumps, vertel eens? Wat is het verhaal?” “Ach Floor, ik weet van gekkigheid niet meer wat ik moet doen. Ik haal nu alles uit de kast, zelfs deze gele rakkers van 100 jaar gelee.” “Maar waarom op je bureau en waarom deze kleur?”, vraag ik haar. “Ja, die kleur dat komt door jou. Weet je, ik wil zo graag groeien, gewoon naar het next level. Ik wil gezien worden, zichtbaar zijn en er toe doen. Ik geef al drie jaar mijn vakantiegeld en meer uit aan dure trainingen. Maar uiteindelijk zit het daar allang niet meer. Het zit hem in de commitment en reminder door de dag heen. Bewust worden, bewust zijn. Elke dag braaf na mijn meditatie zet ik de intentie van de  dag en kies ik een mooi toverwoord gerelateerd aan next level. En dan doe ik ook nog netjes mijn affirmaties, zelfs als ik in de file sta. Doe jij dat ook?’’ Zonder op mijn antwoord te wachten gaat ze verder. “En als ik dat allemaal braaf aan het begin van de dag doe, dan kom ik er uiteindelijk aan het einde van de dag weer achter dat ik druk ben geweest met de dag. Niet met mijn intenties en met mijn verlangen om zichtbaar te zijn, naar het next level tillen en zichtbaar zijn.”

We willen allemaal een ander leven maar onze levenshouding veranderen doen we liever niet. Gedoe!

Ik snap haar maar al te goed. Wat we willen is een ander leven maar onze levenshouding veranderen doen we liever niet. Gedoe! “Dus Floor, daarom staan deze gele dames voor mij als symbool voor mijn next level! Mijn andere uitzicht! Geel voor zelfvertrouwen, groeien voorbij mijn persoonlijke blokkades en voor de focus om mijn doelen die ik hier aan heb gekoppeld te behalen. Ze staan gigantisch in de weg maar confronteren me positief met mijn verlangen. Reken maar dat het me nu lukt! Het geel doet me goed en steeds als ik die kleur nu zie is het steeds een permissie voor ‘Go girl’! De volgende kerstborrel draag ik ze. Dan kijk ik overal boven uit en straal ik net als de piek hoog in de kerstboom”. 44632389_s

 

Stoere tip! En dat is een van de mooie zaken van kleur… het plopt overal op! De hele dag door en als jij het koppelt aan je proces dan krijg je de hele dag een herinnering. Je kunt natuurlijk ook een app op je telefoon installeren maar dat is uiteindelijk ook weer gewoon. Kun jij wel wat hulp of praktische tips gebruiken? Stuur dan je vraag in.

Wekelijks blog van Floor
Floor is  41 en de spin in het web van een grote en drukke productiestudio. Ze is gek op all stars, kleur, bloggen en verhalen ver halen. Ze knipoogt als de beste en zegt geen ‘nee’ tegen koffie met zoete koek of een whiskey puur. Ze neemt je mee op reis in haar leven zonder daar iets voor terug te verwachten. 
Ideeën downloadt ze zomaar uit de lucht en deelt ze graag. Floor heeft de rode BH-club opgericht, droomt van magie en een studio in kleur bij persoonlijke groei ergens in de zon. Ze leert je buiten je eigen lijntjes te kleuren en schrijft wekelijks de wereld een beetje zachter, haar collega’s als inspiratiebron. Zo kleurt ze elke dag.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.