Herinneringen maken…een van de zoetste zaken van het leven

Kretek, het eerste wat ik ruik als ik op het vliegveld loop. Lekker! Herinneringen aan vorig jaar komen naar boven en buitelen over elkaar. Als ik een dag later nog wat onwennig op het scootertje stap en langs de rijstvelden sjees, komen er nog veel meer herinneringen naar boven. De ontmoetingen, de vriendschappen en de enorme overvloed aan vertrouwen bij het zetten van een volgende stap door dingen te doen. Voor persoonlijke groei en natuurlijk voor Bloei! Wat was het prachtig en fijn om weer te voelen en te ervaren wat een maand wonen en werken op Bali mij heeft gebracht.

Uitzoomen

Toen ik vorig jaar thuis kwam, ging mijn leven in een stroomversnelling gekomen. Nu terugkijkend kan ik dat heel goed zien. Uitzoomen; ik doe dat te weinig. En jij? Doe jij het regelmatig? Een stapje naar achter om het grote geheel te kunnen zien? Dankbaar voor dat wat was, en klaar voor wat gaat komen? Een soort van google earth om het hele plaatje te kunnen zien.

Waar ging het deze week over?

De mooiste momenten om uit te zoomen zijn voor mij vrijdagmiddag en zondagochtend. Vrijdagmiddag moet ik wel vaak een beetje mijn best voor doen om het uitzoomen te organiseren, maar zondagochtend raakt al direct de snaar van melancholie, het mijmeren. Als vanzelf plopt dan op wat gezien wil worden. Waar ging het deze week over? Welk verhaal is blijven hangen? Welke stap is gezet of juist niet? Wat deed ik en waar heb ik van genoten of juist helemaal niet?

Hey colourgirl, you’re back!”

Herinneringen maken geven je de mogelijkheid je leven te vangen. Je geschiedenis te omarmen en je leven te zien als een geheel. Hier op Bali stap ik het kantoor van vorig jaar binnen: Dojo Co workspace. Hier word ik ontvangen met een grote glimlach op haar gezicht! “Helloooo, you’re back!” We waren vorig jaar een tijdje een warm gezicht voor elkaar, een knikje, een glimlach. Door haar welkom voel ik ook ineens weer de herinneringen en zie ik aan de binnenkant van mijn ogen een van de mooiste maanden van mijn leven. En ook tijdens een BBQ hoor ik ineens zijn stem: “Hey colourgirl, you’re back!”

Herinneringen…

Ze rijgen het leven aaneen. Ze maken het zoete verschil voor mij en verdienen een wekelijks moment in ons rare, drukke leven. Ze geven namelijk vaak aan waar het werkelijk om gaat. Herinneringen… ik word er warm van.

Vrijdagmiddag 17.30 uur: Balitijd voor de borrel, om terug te kijken en te proosten op de mogelijkheid en de rijkdom om hier weer te zijn en te mogen kijken. Om te genieten van het zoete leven. Gemaakt door de juiste beslissingen lang geleden.

 

Besluit

Wat doe jij vandaag voor je toekomst, welke besluit neem jij zodat je later terug kunt kijken op een goed besluit?

“De beslissingen die het nu maken zijn lang geleden genomen”

 

~ Huub van de Lubbe
Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.