“Herschrijf je levensverhaal en kies voor volle Bloei!: Ontdek de sleutel van kleurpsychologie!”

Herschrijf je levensverhaal en kies voor volle Bloei! wat een heerlijke tekst voor een schrijver of “de regie pakken over de film van je leven”, wat een fijne tekst en quote en wat heb ik mezelf daar vaak mee bemoedigd. Steeds deze taal als uitgangspunt als ik even van mijn pad ging in de Kleurpsychologie en het herschrijven van je levensverhaal. En dat heb ik heel wat keren gedaan. Het is niet voor niets dat dit de eerste pijler is (van tien) in tien jaar missie in kleurpsychologie: een reis in een reis.

Kennis als stip op de horizon

Ik heb van nature de neiging om degene waar ik van kan leren op een voetstuk te plaatsen. Gewoon omdat ik geniet van de kracht, kennis en de wijsheid die mensen hebben in hun vakgebied en hun ogenschijnlijk gemak daarin. Ik zeg ogenschijnlijk omdat ik werkelijk geen idee heb of dat ook zo is. Die aanname helpt mij in ieder geval wel. En dat voetstuk maakt dat ik daarnaartoe mag groeien, daar naar op kan kijken. Dat speciale gebied. Kennis als stip op de horizon en zo een stippellijntje naar dat wat ik voor ogen heb. Voor mezelf.

Herschrijf je levensverhaal omdat het kan

Een voorbeeld of rolmodel geeft je sturing als je onwetend bent en grootse plannen hebt. Het geeft comfort, zodat je het wiel niet helemaal hoeft uit te vinden. En het is bemoedigend in support. Het is tevens heel geruststellend als je onderweg bent en op iets of iemand een beroep kunt doen. Die wetenschap. Niet de kunst afkijken, wel de kracht voelen van hoe het zou kunnen zijn. Hoe fijn is dat!

Kleurpsychologie

Waar ik vaak tegenaan ben gelopen is dat ik vergat om ernaast te gaan staan op het moment dat de stip bereikt was. Naast de leraar staan in mijn eigen meesterschap. De natuurlijke en gezonde weg van leren. Ik durfde onbewust mijn eigen autoriteit niet in te nemen en was bang voor mijn eigen kracht. Hoe vaak ik niet mijn neus heb gestoten voordat ik dit patroon herkende en erkende en klaar was om mijn plek in te nemen. Staan en geworteld zijn… Niet alleen mijn expertise, maar ook in de persoon die ik ben geworden. Die ik voor ogen had wanneer de verlangens gerealiseerd zouden zijn.

 Zijn is gegeven, worden doe je zelf.

Ik gaf de autoriteit weg

Doordat ik niet de schrijver van mijn eigen levensverhaal durfde te zijn, werd ik een personage in een hoofdstuk van de ander. Er werden mij beperkingen opgelegd in het lesgeven, er was niet altijd openheid of er werden afslagen genomen waar ik niets van wist. Ik liet het gebeuren. Niet alleen in de missie, maar ook in het leven en in de liefde. Altijd was er op die momenten een kramp in mijn maag, een gevoel van ‘dit is zo niet okay’. En in plaats van daarnaar te luisteren vergoelijkte ik de acties van de ander en gaf ik me op voor nog een coachingstraject of een studie.

Kleurpsychologie en het herschrijven van je levensverhaal

Tot ik bedacht dat mijn spier van zelfvertrouwen en het ’op mezelf’ vertrouwen, door het lopen van het pad van mijn missie, ondertussen wél getraind was. Toen ik volmondig schreef: “This is not how the story is going to end.” En zo herschreef ik mijn levensverhaal.

Je kunt jaren blijven werken naar een beeld dat je voor ogen hebt, maar op het moment dat je het hebt bereikt, heb je het jezelf te gunnen en de euforie te aanvaarden dat het is gelukt.

Waar naartoe gewerkt is, wil geleefd worden

Het is niet voor niets dat ik zo hamer op je eigen wijsheid, dat ik geen methode geef, maar een intens support in mijn opleiding ‘Kleuren van Geluk’ en ‘Bloei! in je business’. Dat ik verder kan kijken dan de meeste coachees of studenten kunnen zien. Ik zie de struggle van het ownen van je eigenheid. Ik ken het, ik ben ervaringsdeskundige in het weggeven van je eigen magie. En inmiddels weet ik gelukkig ook wat het is om in je meesterschap te staan en daar comfortabel en op je gemak te zijn. Er is er maar één die jou op jouw plek kan zetten en dat ben jij zelf! Op die plek kun je genieten van jouw volle bloei. 

De kleur van autoriteit in kleurpsychologie

Dit verhaal gaat over donkerblauw, de kleur van autoriteit (komt van het oude Engels: the author in ty). In de kleurpsychologie staat deze kleur voor de boel op orde hebben, weten en vol wijsheid doen wat je hebt te doen. Opdagen in je eigen leven en de verantwoordelijkheid daarvoor nemen. Het is een kracht en een keuze die we in groeiend vertrouwen kunnen inzetten voor onszelf en vervolgens kunnen uitdragen, zorg dragen voor, recht doen aan.

Aan de hand van kleurpsychologie bij het herschrijven van je levensverhaal kun je de volgende vragen stellen:

  • Sta jij op je eigen plek?
  • Hoe ziet die eruit?
  • En als je er nog niet staat, hoe zou deze eruit zien?
  • Wat is de bedoeling van je plek?
  • Wanneer je de schrijver bent van jouw eigen levensverhaal, wat staat er dan op de achterflap?

Kleurpsychologie

Kleurpsychologie is een taal en tool die jou helpt je plek te vinden en te voelen en jou de mogelijkheden geeft om daar te gaan staan, met verve en zelfvertrouwen. Voorbij de inschikkelijkheide en voor degene die Kleurpsychologie en het herschrijven van je levensverhaal serieus gaan nemen en tijd vrij maken voor zichzelf, zodat je weer bij je gevoel komt en weet wie je bent. Klik hier voor meer informatie en schrijf je in!

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.