Vakantieliefde! Het leven zou nooit meer hetzelfde zijn

Hoe mijn vakantieliefde is blijven hangen, ik sta er mee op en ga er mee naar bed! Hoewel het geen directe liefde op het eerste gezicht was begon ze wel met me te flirten in Frankrijk. De liefdesverklaring liet nog op zich wachten  maar uiteindelijk stond ik in vuur en vlam voor KLEUR! Een waar feestje omdat ik niets liever doe dan de wereld nog een beetje mooier kleuren. Of dat nu is door coachen, creëren of communiceren, al is het maar in kleur.

Ik weet nog heel goed de allereerste keer dat kleur mij echt diep raakte, linea recta naar mijn gevoel, mijn verstand verbluft achterlatend. Het leven zou nooit meer hetzelfde zijn.

Maar mevrouw, ik heb helemaal niets met blauw

Het was tijdens een vakantie in Frankrijk dat ik een hint kreeg van een vrouw die ik net had ontmoet. Ze zei tegen me: “Je zou meer met blauw moeten doen.” Lachend reageerde ik: “Blauw? Dáár heb ik nou echt helemaal niets mee!” “Ja, dat bedoel ik! En dat begrijp ik”, zegt ze: “Blauw staat namelijk voor vertrouwen!”

Auw!

Ik ben waarschijnlijk lachend weggelopen en heb het gevoel heel snel onbewust weggestopt. Vertrouwen was op dat moment niet hetgeen waar ik van overliep en een te pijnlijk stuk. Het leven had aan de deur geklopt.

Deze blauw groene kleur van mijn vakantieliefde veranderde voor altijd mijn leven

Totdat ik een aantal weken later op een keukentrapje stond en me écht bewust werd van het feit dat ik mijn muur blauw-turkoois stond te schilderen. Je kent het wel, zo’n Wicki de Viking moment? Dat er opeens zo’n lampje boven je hoofd gaat branden. Ik keek om me heen in de kamer vanaf mijn keukentrap en zag dat ik best wat blauwe items verzameld had na mijn vakantie. En nu stond ik mijn muur blauw-turkoois te schilderen. Met een glimlach dacht ik terug aan die vrouw in Frankrijk, Loes.

Hoe had ze dat gezien? Hoe wonderlijk, en wat een mooi kado eigenlijk van moeder natuur om de mens stiekem wakker te kietelen met zoiets moois als de taal van kleur. Het blauw was me helder en inmiddels weet ik als kleurcoach dat het doel van turkoois is om je eigen weg te vinden: wat wil, denk of voel je – volledig los van de verwachtingen van een ander. Het zelf vertrouwen.

De kleur van je innerlijke tomtom en vakantieliefde

Turkoois heeft te maken met eenzaamheid doordat je, je eigen ding hebt te doen, alleen, maar niet op een zielige manier, hoor. Maar gewoon zo echt zelf doen wat je hebt te doen in het leven. En volgens mij leeft die bewustwording bij steeds meer mensen, je eigen wijze vinden en er gehoor aangeven. Je eigenwijsheid is er niet ingestopt om lastig te zijn maar om vorm te geven aan je leven. Turkoois is de kleur van je innerlijke tomtom! En van mijn vankantieliefde

Sprekende kleuren!

Kleur werd voor mij een wegbewijzering en inmiddels jaren, opleidingen en ervaringen verder is kleur mijn leven geworden en werk ik dagelijks met de psychologie van kleur. Als je jezelf beter wilt leren kennen dan kan kleur je daarbij helpen, spannender is het niet. Prachtig om je gevoel op die manier zichtbaar en vatbaar te maken. Sprekende kleuren, zeg maar. De beslissing om de kleuropleidingen te doen, heeft mij in Bloei gebracht. Mijn lijfspreuk:

“Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle bloei te komen – Anais Nin”

is mijn missie geworden. Ik wil namelijk zoveel mogelijk mensen leren om kleur te bekennen op fijne wijze.

En Loes uit Frankrijk is mijn heldin! Loes heeft gemaakt dat ik kleur leerde gebruiken als ik geen woorden had. Dus niet alleen vakantieliefde maar voor altijd.

Loes is mijn vakantieliefde! 

En dat brengt me weer bij jou. Wie is jouw Loes? Wie heeft jouw leven kleur gegeven? Of sterker nog wanneer beken jij kleur en kom jij uit de knop? Zodat ook jij op jouw beurt de ander weer verder helpt? Ik lees het graag in een reactie en ik nodig je uit jezelf deze levensveranderende informatie te gunnen.

Met Lie(F)S

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

6 Responses

 1. In de jungle van blogs spreekt die van jou met de helderste kleuren, ik zie de poezie en geniet!
  Hoop dat ik binnenkort bij jouw workshop kan aanschuiven.

 2. Mijn eye opener is rood. Toen uit jouw boek het verhaal over de rode bh’s werd voorgelezen, snapte ik opeens waarom ik er zelf een droeg op dat moment.ook ik liet het bandje zien en kwam niet bij van het lachen, samen met degene die het voorlas.
  Op dat moment begreep ik ook waarom ik 2 weken eerder een rode bh had gekocht. Ik had het nodig om me moed te geven, door te zetten en vooral door te gaan met de weg die ik ingeslagen ben afgelopen zomer. Ik zit nog steeds op de goede weg heb mijn rode t shirts weer ontdekt en mijn rode fleece jas.ik voel me sterk en bevestigd; mag gezien worden om wat ik van binnen ben. Laat mijn temperament zien, dit ben ik…kijk maar.
  Fel rood en indigo horen voor mij nu bij elkaar…ik geniet er van….!

 3. Wat een heerlijk verhaal, je verteld zo lekker Anne-Lies. Ik ben altijd een kleurrijk persoon geweest. Ten minste ik hield van kleur en gebruikte kleur ook zonder enige moeite. Kan genieten van regenbogen en alle kleuren om mij heen. Heb mijn kamers/huizen altijd bont van kleur gemaakt, hoewel ik heel vaak opmerkingen kreeg als : “dat gaat toch snel vervelen die felle kleuren!” ervoer ik dat meer als een ‘juist doen’ moment dan dat ik me er door liet tegenhouden. Dat het schreeuwende kleuren waren als knaloranje op de muur en rode en paarse stoelen en kussens is misschien wel een beetje dat tegendeel bewijzen geweest, maar de kleuren hebben mij nooit verveeld. Integendeel. Ik ben ergens onderweg mijn kleuren volledig kwijt geweest, heb ze niet meer gezien. Waar het een welbekende ‘roze’ wolk had moeten zijn kleurde mijn leven een paar jaar geleden zwart en donker. Mijn kleding kast deed mee, ik droeg zwart en grijs en ergens sprankelde er dan een kleurtje in een accessoire. De sieraden maakte ik zelf en grappig genoeg heb ik nooit gezien dat het creatieve deel dus mijn oplossing was. Mijn zelfgemaakte sieraden waren de enige kleuren die ik nog had en droeg. Ik ben naast mijn kleur, bijna mijn leven, mijn creativiteit ook vooral kwijt geweest. Wellicht daarvoor al en is dat een reden geweest? Maar redenen zoeken heeft geen zin, ik ben vooral dankbaar inmiddels voor mijn nieuwe weg. Mijn kleurrijke weg. De mensen die mij geholpen hebben en steeds komen er weer nieuwe op mijn pad. En warempel door wat jaren een zeer zware, lange persoonlijke reis en door zachtjes steeds meer kleur en creativiteit terug te voeren ben ik er weer helemaal. Inclusief de felle kleuren. Ik ben er weer met alle kleuren van de regenboog, ik heb zelfs mijn kracht mogen ontdekken in kleuren zien bij anderen. Daar creëer ik nu fijne schilderijen mee, mijn creativiteit en anderen helpen hun leven kleurrijker te maken en hun kleuren te zien. Inderdaad de wereld een beetje mooier kleuren Anne-Lies jij raakt mij op die missie want die delen we. En ik mag dan wel geen lievelingskleur hebben want alle kleuren van de regenboog zijn me even dierbaar en horen erbij, turkoois komt stiekem wel heel vaak voor in mijn kleding en huis. Want als je niet tegen het leven vecht of je overweldigd voelt door wat er allemaal op je levenspad komt. Komt Turkoois je een handuitreiking doen in Go with the flow.

  1. Noor, wat kan het leven aankloppen, vind je niet? Soms lijkt het de bedoeling om op die manier je eigen schatten te ont-dekken. Ze te waarderen en ze zo op te poetsen dat het je bijdragen aan de wereld is. Maar nooit zonder dat je er eerst zelf van mag genieten omdat jij het op je unieke manier magisch mag maken. Ik vind het fijn te lezen dat kleur jouw communicatiemiddel is. Wat heerlijk dat je er bent. En mocht je toch nog eens terug willen kijken dan weet je me te vinden. Met Lie(f)s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.