Hoe mijn vakantieliefde is blijven hangen, ik sta er mee op en ga er mee naar bed! Hoewel het geen directe liefde op het eerste gezicht was begon ze wel met me te flirten in Frankrijk. De liefdesverklaring liet nog op zich wachten  maar uiteindelijk stond ik in vuur en vlam voor KLEUR! Een waar feestje omdat ik niets liever doe dan de wereld nog een beetje mooier kleuren. Of dat nu is door coachen, creëren of communiceren, al is het maar in kleur.

Ik weet nog heel goed de allereerste keer dat kleur mij echt diep raakte, linea recta naar mijn gevoel, mijn verstand verbluft achterlatend. Het leven zou nooit meer hetzelfde zijn.

Maar mevrouw, ik heb helemaal niets met blauw

Het was tijdens een vakantie in Frankrijk dat ik een hint kreeg van een vrouw die ik net had ontmoet. Ze zei tegen me: “Je zou meer met blauw moeten doen.” Lachend reageerde ik: “Blauw? Dáár heb ik nou echt helemaal niets mee!” “Ja, dat bedoel ik! En dat begrijp ik”, zegt ze: “Blauw staat namelijk voor vertrouwen!”

Auw!

Ik ben waarschijnlijk lachend weggelopen en heb het gevoel heel snel onbewust weggestopt. Vertrouwen was op dat moment niet hetgeen waar ik van overliep en een te pijnlijk stuk. Het leven had aan de deur geklopt.

Deze blauw groene kleur van mijn vakantieliefde veranderde voor altijd mijn leven

Totdat ik een aantal weken later op een keukentrapje stond en me écht bewust werd van het feit dat ik mijn muur blauw-turkoois stond te schilderen. Je kent het wel, zo’n Wicki de Viking moment? Dat er opeens zo’n lampje boven je hoofd gaat branden. Ik keek om me heen in de kamer vanaf mijn keukentrap en zag dat ik best wat blauwe items verzameld had na mijn vakantie. En nu stond ik mijn muur blauw-turkoois te schilderen. Met een glimlach dacht ik terug aan die vrouw in Frankrijk, Loes.

Hoe had ze dat gezien? Hoe wonderlijk, en wat een mooi kado eigenlijk van moeder natuur om de mens stiekem wakker te kietelen met zoiets moois als de taal van kleur. Het blauw was me helder en inmiddels weet ik als kleurcoach dat het doel van turkoois is om je eigen weg te vinden: wat wil, denk of voel je – volledig los van de verwachtingen van een ander. Het zelf vertrouwen.

De kleur van je innerlijke tomtom en vakantieliefde

Turkoois heeft te maken met eenzaamheid doordat je, je eigen ding hebt te doen, alleen, maar niet op een zielige manier, hoor. Maar gewoon zo echt zelf doen wat je hebt te doen in het leven. En volgens mij leeft die bewustwording bij steeds meer mensen, je eigen wijze vinden en er gehoor aangeven. Je eigenwijsheid is er niet ingestopt om lastig te zijn maar om vorm te geven aan je leven. Turkoois is de kleur van je innerlijke tomtom! En van mijn vankantieliefde

Sprekende kleuren!

Kleur werd voor mij een wegbewijzering en inmiddels jaren, opleidingen en ervaringen verder is kleur mijn leven geworden en werk ik dagelijks met de psychologie van kleur. Als je jezelf beter wilt leren kennen dan kan kleur je daarbij helpen, spannender is het niet. Prachtig om je gevoel op die manier zichtbaar en vatbaar te maken. Sprekende kleuren, zeg maar. De beslissing om de kleuropleidingen te doen, heeft mij in Bloei gebracht. Mijn lijfspreuk:

“Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle bloei te komen – Anais Nin”

is mijn missie geworden. Ik wil namelijk zoveel mogelijk mensen leren om kleur te bekennen op fijne wijze.

En Loes uit Frankrijk is mijn heldin! Loes heeft gemaakt dat ik kleur leerde gebruiken als ik geen woorden had. Dus niet alleen vakantieliefde maar voor altijd.

Loes is mijn vakantieliefde! 

En dat brengt me weer bij jou. Wie is jouw Loes? Wie heeft jouw leven kleur gegeven? Of sterker nog wanneer beken jij kleur en kom jij uit de knop? Zodat ook jij op jouw beurt de ander weer verder helpt? Ik lees het graag in een reactie en ik nodig je uit jezelf deze levensveranderende informatie te gunnen.

Met Lie(F)S

2 reacties

  1. In de jungle van blogs spreekt die van jou met de helderste kleuren, ik zie de poezie en geniet!
    Hoop dat ik binnenkort bij jouw workshop kan aanschuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *