Hoe heet je?

Hoe heet je?
Als er iets is waar ik heel warm van kan worden dan is het wel van een naam. En dan met name van de mensen die je naam noemen. En nog een beetje meer van mensen die echt aandacht geven en als het ware je naam proeven. Een gevoel van pure liefde bijna.

Warme appeltaart op het terras
Ik zit in een heel klein koffietentje ‘Colorfall’ te schrijven. En niets is zo lekker als jezelf trakteren na hard werken. Een herfstige cursus en warme appeltaart past daar zo goed bij dat ik besluit om een lekkere extra grote taartpunt te bestellen. Het is zo’n cafeetje waar op een groot krijtbord staat dat de appeltaart om 15.00 uur uit de oven komt. En om 15.30 uur en om 16.00 uur. Ze vertelt me dat de taart nog even staat uit te wasemen en omdat het zo druk is vandaag is de vorige taart op. Of ik even wil wachten en soms op het terras in het zonnetje wil gaan zitten. “Mijn dienst zit er op” zegt ze ”…maar mijn collega roept je straks gewoon. Ga jij maar lekker in de zon verder werken dan komt ze straks bij je met de warme taart.”

Anne-Lies?
Verzonken in mijn werk hoor ik ineens: “Anne-Lies? Had jij zin in appeltaart?” Ik weet niet waar het vandaan komt of wat de achterliggende gedachte is, maar ik vind het zo fijn! Ik leerde het al van mijn nichtjes toen ze nog heel klein waren. Twee van die hoofdjes die opkeken als ik de kamer in kwam en zeiden: “Hallo Alle-Lies”, de ‘n’ was wat lastig in die tijd. En als ik weer naar huis ging was het geen ‘doei’, maar ‘doei Alle-Lies’!

Nog steeds kan ik ervan genieten als iemand echt mijn naam noemt in een gesprek. Omdat het zo fijn voelt, ga ik er vanuit dat de ander dat ook zo ervaart. Dus doe ik altijd mijn best om je naam te onthouden. En dat loont. Als coach bij ‘@365dagensuccesvol.nl ’ zie ik mensen zo vaak blij opkijken als ik ze bij de naam noem. Ik krijg dan vaak terug: “Jeetje dat je mijn naam hebt onthouden, want we zijn met zovele.” En dan onderstrepen ze het vaak met een lach.

Zullen we?
Ik weet niet hoe het werkt, maar ik weet wel dat het fijn is. Zullen we weer iets vaker elkaars naam gebruiken? Geen ‘doei’ maar gewoon met je naam? Het maakt het contact zo warm, het geeft een gevoel van gezien en gekend worden en het klinkt gewoon zo fijn, jouw naam. Doe je mee?

Met Lie(f)s

http://bit.ly/2djWjVA

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.