Hoe zit dat nou met kleur en de invloed op je humeur?

 

“Herken je dat ook, wanneer je naar indigo kijkt, dat het boven en tussen je wenkbrauwen zo gaat trekken en jeuken?” schreef Ellen, een van de cursisten aan mijn online training. En ja, dat herkenden veel andere deelnemers ook. De kleur indigo is inderdaad best even zoeken, en dat is nou juist de bedoeling.

En dat deed me besluiten een blog te maken met de bevindingen van de Bloei! Community zodat we kunnen vertellen over de magie die kleur bij je teweeg brengt. Denk maar aan je lievelingskleur. Doe eens! Wat voor gevoel geeft dat?

Een veel gestelde vraag in de training was: Wat is nou echt indigo? Interessant, want die vraag krijg ik niet als het om geel of rood gaat. Toch ontdek je dat het in de kleurentaal nooit echt exact die ene kleur is. Het is een aanduiding. En de diepte van de kleur bepaal je voor jezelf en zo ook de betekenis. Je leert welke tint voor jou werkt.

Zelfhulpboeken

Het viel Josefien direct op dat bijna alle zelfhulpboeken de kleur indigo hebben. En dat klopt als een bus! Want Indigo gaat over inzichten en reflectie. Hoe helder wil je het hebben?

Ook het Niveapotje waar Frederique mee kwam, was een schot in de roos. Niet alleen de kleur is indigo maar de betekenis – Niet Invullen Voor Een Ander – is echt indigo. Die gaat altijd voor eigen waarheid.

Indigo-luchten
De meeste deelnemers waren geïntrigeerd door nacht- en avondluchten, vele foto’s werden gepost. Indigo is voor mij ook de kleur van de nacht, zeg maar de aaibaarheid van de nacht als er zo’n fluwelen gloed over hangt.

Zoals Femke schreef bij haar foto in de Facebookgroep: De wolken en de Indigo lucht. Elke dag weer een schouwspel, zeker vanuit mijn appartement elf hoog. Een levend schilderij en geen dag hetzelfde. Op deze foto is de lucht voor een deel Indigo. Ik voel me verbonden met dat wat niet zichtbaar is, maar wat er wel is en waar ik op mag vertrouwen. Ik volg mijn hart, mijn intuïtie en het komt allemaal goed.

Namasté
En ik citeer Andrea: B(l)oeiend indigo. Een kleur waarvoor ik neig te buigen en zachtjes “namasté” tegen te zeggen. Weten en denken voorbij. Verstilling en oneindigheid. Tijdens een mijmerwandeling komen de volgende vragen bij me naar boven: Wanneer zou ik voor mezelf buigen en mezelf begroeten met een Namasté? Heb ik de weg daarvoor vrijgemaakt of staat me iets (van mij) daartoe in de weg? En zou het dan helpen om me met indigo te omringen? Pfoe, wat raakt indigo meteen diep zeg!

Verkeersborden
Opmerkzaam waren de foto’s van de verkeersborden in Indigo. Astrid schreef: “Ik ervaar Indigo als een krachtige kleur en begrijp dan ook waarom de verkeersborden in deze kleur worden uitgevoerd. Want: weet je op de rotonde nog even niet welke kant je uit wilt? Volg de pijl en rijd nog een rondje of twee of drie, net zolang totdat je weer weet wat je doel is. En neem dan de juiste afslag, houd je doel scherp voor ogen en volg de borden die je tegenkomt en die je de weg wijzen.

De kleur van inzicht
“Ik was met de indigo-opdracht bezig en kreeg het gevoel dat de meeste indigo-dingen waar ik mee in aanraking kwam, te maken hadden met groei, ontwikkeling, de volgende stap. Een heel fijn en warm gevoel. Heel positief! Het klopt helemaal met hoe ik op dit moment mijn leven leef: doen! Groei en ontwikkeling! Een nieuw begin! – staat allemaal op mijn moodboard. En toen las ik: de kleur van inzicht” aldus Linsey.

Hoe kun je een kleur voelen?
Wanneer neem je nu echt de tijd om te reflecteren op waar je mee bezig bent? Dat doen we vaak te weinig. Daarom zijn de kleuropdrachten in mijn trainingen zo raak. Want ik leer je om te reflecteren en bewust op zoek te gaan naar een bepaalde kleur. Als je het dan gevonden hebt, vraag je je af wat deze kleur met je doet. Dit doe je door te kijken en te voelen. Wat gebeurt er in je maag, buik of waar dan ook in je lijf? Is dat een fijn gevoel? Of juist niet?
En stel dan de volgende vraag: Welke informatie geeft me dat? Later als je de betekenis van deze kleur beter kent kun je dan vergelijken. Herken ik me in deze kleur? Is het een fijne kleur omdat ik die eigenschappen wel een beetje kan gebruiken op dit moment? Of wat een vervelende kleur en zit daar juist mijn uitdaging? Gewoon rustig onderzoeken en de lat niet te hoog leggen. Echt, er gebeurt van alles. Van binnen en van buiten.

Wil jij ook meer weten over de betekenis van en het effect op jou van de meest prachtige, krachtige en energie gevende kleuren? Schrijf je dan in voor een van de mooiste trainingen over kleur en kleurrijk leven…

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.