In mijn pijnlijke ontslag lag een verborgen geschenk

De eerste stappen in het schone landschap van na de vakantie zijn gezet. En ook de eerste scheurtjes in de plannen zijn al zichtbaar. Dat klinkt best naar natuurlijk, maar hoeft niet persé zo te zijn. Als ik terugkijk op mijn leven dan zit er in de meest pijnlijke dingen een mooie kans en die heb ik gepakt. Alhoewel het soms best even duurde. Bijvoorbeeld toen mijn werkgever mij vertelde dat mijn baan op de tocht stond. Ai!

Even terug naar toen in de Oude Haven van Rotterdam

De plek in de Oude haven van Rotterdam waar ik werkte was magisch. Aan boord van de salonboten die meer dan 100 jaar oud waren organiseerde ik feesten en partijen. Als party en officemanager leerde ik nergens meer van op te kijken. Er gebeurde de meest bijzondere dingen. Never a dull moment. Maar op een dag in de winter van 2005 – out of the blue – was er dreigend ontslag.

Het maakte toch iets in mij wakker

De wereld stond op zijn kop en het idee van machteloosheid was bijna verlammend. Wat een immense impact had dat op mijn leven, zoals je ook in dit blog kunt lezen. En toch, als ik nu terugkijk, was het een cadeau, want het maakte wel iets in me wakker. Een sluimerend gevoel van kracht, van regie en zelfbeschikking leek te ontwaken. Verantwoording voor mijn leven i.p.v. verantwoording afdragen aan een ander. Het was me niet helemaal helder, maar het leek steeds heel zachtjes aan te kloppen als de angst het groots was.

De vraag die ik me zelf had te stellen

In die onzekere periode rees steeds vaker een vraag die ik wilde beantwoorden: Welk cadeau ligt er in dit probleem? Bijzonder vond ik dat toentertijd, want hoe kon er nou toch een cadeau inzitten? Hoe dan? Wat dan? Maar het intrigeerde me, samen met dat ontwakende gevoel. En zo maakte ik de afspraak met mezelf: ‘Ik weet nog niet hoe of wat maar ik ga op onderzoek. Ik blijf niet zitten tot een volgende ronde. Wat er ook gebeurt, deze periode maakt me sterker en ik wacht niet af. Ik ga op zoek naar nieuwe wegen, kansen en mogelijkheden. Ik ga op expeditie Anne-Lies.’

Als je geen plan maakt voor je eigen leven
zul je worden ingezet in de plannen van iemand anders.”

– Jim Rohn

Ik leerde kleur bekennen

Het was in die tijd dat ik de taal van kleur begon te ontdekken, me ging verdiepen in kleurpsychologie. Het maakte me blij en ik volgde mijn nieuwsgierigheid omdat het belangrijk was positief te blijven. Ik leerde dat op dat moment de reis belangrijker was dan de bestemming. Ik kon het naast het werk doen (wat en waar dat dan zou zijn) en zou wel zien waar het me zou brengen.

En wat heeft het me veel gebracht! Het brengt me overal. De wereld is nooit meer hetzelfde geweest. Het fijne was ook dat de taal van kleur een tool is waardoor je jezelf beter leert kennen. Dus door dat te leren en te gebruiken wist ik steeds meer wat ik wel en niet wilde, wat ik nodig had en hoe ik meer kon genieten, onbevangen en vrij zijn. Zo leerzaam om jezelf beter te leren kennen aan de hand van kleurpsychologie.

Wit geeft me mogelijkheden

Nu ik terugkijk, zie ik het cadeau en al die signalen in mijn kleurkeuze. Ik kocht mijn witte jas. Ik vond hem prachtig en afschuwelijk te gelijk. Veel te opvallend, te bijzonder en toch moest ik hem hebben. Nu begrijp ik dat wel, want wat was ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden, wilde ik mezelf leren kennen en laten zien. Mijn talenten nog veel meer ontdekken. Niet zomaar opzij gezet worden, maar midden in het leven staan, mijn leven. Dat is alles waar wit voor staat. En waar ik inmiddels voor sta.

Ze stapt uit de wachtkamer van haar leven

Ik heb het hierover met Myrthe, mijn coachee, nadat ze me in tranen opbelt. Haar mooie plan voor de nazomer valt in duigen omdat haar werkgever haar zojuist vertelde dat haar baan op de tocht staat. Ik deel mijn verhaal met haar, en gelukkig stapt ze uit de wachtkamer van haar leven en begint ze aan de Bloei! Academie met de opleiding Kleuren van Geluk. Naast haar werk, want welke kant het kwartje straks opvalt, zij laat het leven niet op haar wachten.

Dit is er dus ook voor jou. Deze kans! Kom uit de wachtkamer van je leven en kies voor meer kleur in jouw leven. De incheckbali van jouw expeditie vind je hier.

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.