Stilte, is er een kleur voor rust en stilte?

Ik zie haar zitten in mijn workshop en ze doet me denken aan heel veel mensen om me heen op dit moment. En ik gun haar zo de rust en de stilte.

Even jij en verder niets
Ze wil alle ballen in de lucht houden. Omdat de gekkigheid van alles-nog-doen-voor-haar-vakantie met haar aan het flirten is. Omdat ze wel weet wat goed voor haar is, maar het even niet lijkt te lukken. Omdat ik haar een moment gun, van even niets, gewoon op het toilet diep ademhalen en de ogen sluiten. Even jij en verder niets….

Stilte en gewoon even zijn
Stilte, niet vechten, niet haasten, het is zoals het is…en zo is het!
En als ze dan in dat moment is, stel ik haar de volgende vraag: Als er een kleur is die jou kan laten ontspannen…welke zou dat dan zijn?

Kleurrijke kadootjes van onderbewuste
Ik weet dat er een opplopt. Ons onderbewuste geeft kadootjes in kleur. En hoewel het over het algemeen zachte kleuren zijn kan het ook heel persoonlijk zijn. Plopt wit op? Dan gaat het vaak over sereniteit, kalmte ervaren te midden van de onrust. Iets vaker alleen zijn helpt. Plopt groen op? Dan is het vast fijn om wat vaker de natuur op te zoeken en het gevoel van met je natte voeten op het gras te ervaren. Of roze? De kleur die vraagt een coconnetje te maken en feelgoodmomentjes te maken voor jezelf. De invloed van de kleur als antwoord op je vraag is vele malen groter dan je denkt. Dus luister naar de boodschap en zorg ook dat je deze kleur in je omgeving zet.

Verwennerij
Loop straks even naar de markt en koop een bloemetje in die kleur voor jezelf, of een kaartje. Omdat je ertoe doet, ook als je even niet alle ballen in de lucht hebt. Misschien wel juist als je even niet alle ballen in de lucht hebt.

Wil jij direct weten hoe kleur voor jou kan werken met de juiste betekenis en genieten van het proces van persoonlijke groei en bloei? Regie over je leven? Natuurlijk leiderschap? Klik HIER en check de pagina naar een kleurrijk leven.

 

29766681_s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

4 reacties

 1. Zo deed ik ook….in die 2 dagen voor het kinderfeestje en het familiebezoek voor de verjaardag v mijn dochter onlangs! Even niets doen, even ademenen was er gewoon niet bij. Ik wilde alles op orde hebben: de zelfgemaakte taarten in overvloed, de ramen schoon, de was aan kant, mezelf uitgerust en in nieuwe kleding gestoken, zo ook mijn man en kinderen etc etc. Alle ballen perfect hoog houden dus. Het is gelukt….op 1 ding na: ik werd er zelf niet heel blij en ontspannen van 🙂
  Over een maand heb ik een herkansing. Ik ga het anders doen. Sommige dingen doe ik wel, zoals zelfgemaakt lekkers, maar minder…., andere dingen doe ik niet of ga ik uitbesteden. En ik ga rustmomenten inplannnen. Daar denk ik dus nu al over na 🙂 Voorbereiding werkt! Die rust vind ik altijd wanneer ik even ga kleuren in mijn mooie patroontjes-kleurboek. Dat deed ik al toen ik 4 jaar was, regenbogen kleuren bijv. Heerlijk! Heb het weer hervonden na een periode van niets-doen (verplicht wegens burn out).
  Zo weet ik….waar niets-doen tot kan leiden!
  Fijne dag Anne-Lies en andere lezers 🙂

 2. Of roze? De kleur die vraagt een coconnetje te maken en feelgoodmomentjes te maken voor jezelf.
  Toen ik dit las dacht ik, ja!! Precies waar ik behoefte aan heb. Een coconnetje!!
  Ik ga morgen roze bloemen halen.

 3. Mooi hoe kleuren werken inderdaad.
  Ik heb een hele mooie roze bos bloemen gekregen…en heel eerlijk…ik heb er nog geen moment echt van kunnen genieten….
  Ik wil naar buiten de komende herfst ruiken proeven voelen en zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.