Jeeh! het regent complimenten op complimentendag

Nationale complimentendag!
Jazeker! Er is een speciale dag om elkaar iets moois te vertellen. Wat zijn we toch een grappig volkje om daar een speciale dag voor uit te roepen, vind je niet? Wat mij betreft laten we dat niet van 1 dag afhangen, maar gaan we gewoon altijd los. Het is supergoed voor het milieu, je krijgt er immers energie van. Het helpt bij sjacherijn, want je mondhoeken krullen en somberen gaat nu eenmaal niet tegelijkertijd. En, ook fijn voor ons, het is gratis.

 

‘Een compliment is een lovende of vleiende uitdrukking. Een complimentje kan functioneren als een positieve bekrachtiging en dient dan als prikkel om het bedoelde gedrag te herhalen.’

 

Natuurlijk blijft het ene compliment beter hangen dan het andere. Ook is er een verschil tussen sociaal wenselijk of iets liefs dat uit je tenen komt. En het compliment dat je met terugwerkende kracht geeft of dat compliment zonder woorden, is niet hetzelfde. Het gaat volgens mij gewoon om de intentie om het fijner te maken samen.

Mijn mooiste complimenten was niet op complimentendag
Mijn mooiste compliment heb ik niet, ik heb er namelijk twee. Ik kan niet kiezen en waarom zou ik ook. Ze zijn al wat ouder en ik koester ze met heel veel liefde. Ik ben er trots op en heb ze in mijn hart gesloten.Het toeval wil dat ze van mijn suikerkinderen zijn. Hoe kan het ook anders.

Ik denk dat ze een jaar of 8 was. Met de familie gingen we bootje varen en tot mijn vreugde kozen de kinderen voor mijn bootje. Het was een koude, bewolkte dag en nadat al het lekkers op was, het een saai stukje water was, en ook nog eens koud, deden we ons uiterste best om er een feestje van te maken. Beetje zingen, vertellen, de moed erin houden, toen het ook nog eens begon te regenen. Gelukkig had ik op het laatste moment allemaal kleine regencapes in mijn tas gestopt. Wat een heerlijkheid dat ik die uit mijn tas kon toveren. “Kijk” zei mijn nichtje. “Dat bedoel ik nou met kiezen voor Anne-Lies, dan heb je altijd net dat beetje meer, dat het allemaal net een beetje leuker, fijner, lolliger is.” Vind je het niet zoet?

Haar zusje was denk ik een jaar of 6. “Alle-Lies (de n zeggen was nog een dingetje op dat moment), ik wil je wat vragen. “Mag ik mijn spreekbeurt over jou doen? Ik kan zoveel over jou vertellen.” Hoe leuk! Smelt.

Nu jij. Wat was jouw mooiste compliment? Deel je het met ons?

A compliment is verbal sunshine

Als confetti strooien we ze rond
Laten we van elke dag complimentendag maken en op nationale complimentendag gaan we helemaal los, strooien we blijdschap, trots en aardigheid als confetti. Strooien we het over de grenzen en maken het mondiaal. In roze voor de liefde, in oranje voor het grappige en in groen omdat we elkaar bemoedigen met aardigheid. Het zal geen oorlogen verhelpen, maar met elkaar maken we het wel een beetje mooier. Vind je niet? Die glimlach staat je trouwens prachtig, wist je dat? En wil je nog veel meer kleur in je mailbox? Klik hier >> Nou graag!


Met Lie(f)s

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.