De boodschap van de kerstkimono

Ik ben op zoek naar mijn kerstkimono. Ze hangen prachtig op een rij, mijn kimono’s. Ik zie ze in roze, groen, blauw, turkoois en oranje. Maar welke is mijn kerstkimono? Mmmm? Dan zie ik haar hangen, een beetje anders en afgezet met een gouden bies. Een prachtexemplaar nog zonder verhaal, is deze het dan? Elke kimono heeft namelijk een kimonoloog; een passend, inspirerend, waargebeurd verhaal over de kleur en herkomst van de kimono.

Maar deze potentiële kerstkimono heeft nog geen verhaal. Ik voel even en er komt iets zwaars over me heen. Nee deze niet, niet voor nu. Het mag lichter, dat is de bedoeling op dit moment! Ik stel zelfs voor los te laten wie de lichtbrenger is, want het gaat erom aandacht te schenken aan wat de duisternis minder donker maakt.

In de donkere kast tast in het duister

Ik kijk verder en zie een lege hanger te midden van alle kleuren. Hmmm dat is vreemd. Ik duik in de kast om te zien of er iets is gevallen, van de hanger gegleden nog voordat het verhaal heeft ontvangen en voordat het tot leven is gekomen voor mij. Ik tast in het duister van de kast – hoe symbolisch voor deze kimonoloog en deze tijd? Het nog niet weten. Dan voel ik iets glads en trek het naar me toe. Ach…. 

In mijn handen heb ik een kimono in de kleuren goud, donkerrood, en wat donkergroen. Deze mooierd heb ik maar één keer eerder gedragen. Nu ik er zo naar kijk en het satijn voel, weet ik eerlijk gezegd ook niet meer de herkomst. Vreemd.  

Wat is het verhaal van de kerstkimono?

Ik til de kimono op en kijk ernaar voor een verhaal om de kimono waarde toe te kennen. Er plopt niets op! Het is stil in mijn hoofd en het voelt leeg in mijn hart. Ik kan er geen kant mee op, terwijl de kimono schijnt en straalt als een kerstster. 

Misschien gaat het ook niet om mijn verhaal, maar mag het veel groter zijn: een kimonoloog van samen. Wow! Goed idee, want dat past bij het lichter maken voor jezelf en elkaar. Je hoeft het niet alleen te doen. Dat maakt dat je licht ook feller schijnt, met meer energie, krachtiger. Waardevol, puur en overvloedig, gevuld met wijsheid en liefde.

Waar mag voor jou deze gouden kerstkimono over gaan?

Dit is tof, want laten dat nou net alle capaciteiten zijn van de kleur goud. Ik deel de volgende vraag in mijn communities: Waar mag voor jou deze gouden kerstkimono over gaan? 

Jitske (van mijn boekencub) zegt: “Mijn eerste gedachte bij deze vraag is lekker thuis, in kimono (metafoor voor comfy kleding) zitten op de grond op het oh zo zachte, wollen, warme, hoogpolige berber tapijt. Rond de lage ‘opiumtafel’ lekkere hapjes eten en met elkaar naar mooie herinneringen zoeken van dit bijzondere jaar….”

Klinkt als een sprookje uit duizend-en-een-nacht; beetje magisch en tegelijkertijd eenvoudig warm, vind je niet? Ik zie haar helemaal zitten.

Een gouden kimono is voor voor mijn blogcollega’s magie

In de bloggers community gaan ze ook los. Het bijzondere is dat deze vrouwen moeiteloos hun gedachten laten gaan. Hun verbeelding spreekt en zij luisteren. Een gouden kimono is voor hen dan ook magie.  

Maaike zegt: “De wijde mouwen die een verwelkomende energie hebben en de daarmee samenhangende symboliek voor een onvoorwaardelijk welkom. Dat is de kerstkimono!”

Voor Elma is dankbaarheid een toverwoord: “Ik kijk uit naar een kimono die magisch gouden sterretjes verspreidt door de lucht naar de ander, in dezelfde kamer, maar ook elders. Een kimono die eeuwige dankbaarheid verspreidt. Die wil ik wel dragen.”

Marije gaat op pad om te delen: “Je gaat in je gouden kimono, met bijpassende muts, op pad: Juist naar degenen die het kunnen gebruiken. Het goud uitdelen. Een gouden gebaar met kerstmis. Het benefit-idee.” 

Kun jij ontvangen?

Maar er is meer en daar zit een mooie boodschap: goud gaat ook over ontvangen. Kan jij dat? Ontvangen is de ander de mogelijkheid schenken om te geven. Dus eigenlijk is er niets moeilijks aan om te ontvangen, toch?  

Monique geeft goud aan mij in de vorm van een compliment. Daar is ze goed in. “Jij mag in goud stralen naar alle andere kleurcoaches die je in het persoonlijke proces in waarde hebt begeleid en waarmee je de taal van kleur deelt. Goud van rijkdom in je liefde voor kleur die je met jouw woordenschat gemixt hebt tot deze waanzinnige feestelijke kerstkimono.”

Ik mag ontvangen.

Overvloed en waarde

In de 365dagensuccesvol community gaat het over rijkdom, overvloed, intimiteit en waarde. En over kleur, want het goud krijgt, groen, rood en wit mee. En in ieder geval roze aan de binnenkant van al dat goud. Zo kom ik weer terug bij licht: deze kerstkimono staat voor licht. Spannender maken we het niet; wel mooier, rijker en wijzer.

De waarde van je eigen wijsheid in het licht zetten

Ik gun iedereen om de waarde van je eigen wijsheid in het licht zetten. Het kleine groots te maken. Ik denk dat dat de magie is van de gouden kerstkimono. Kimono betekent aantrekken, dragen wat is. Of het nu een kimono is of je lekkere warme vest; omhul jezelf met moois. Je bent het waard. Geef je vandaag nog op voor lichter leven hieronder en wees je eigen kerstster. Je gaat het geweldig vinden

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.