Laat jij je kadootjes inpakken? (+ win een boek!)

‘Is het een kadootje of is het voor u zelf?’ vraagt ze vriendelijk. ‘Allebei’ zeg ik en glimlach even vriendelijk terug.

Ik zie de verwarring op haar gezicht en besluit haar even te helpen. ‘Weet je, het is een kadootje voor je mezelf.’ Zo af en toe doe ik dat, mezelf trakteren op iets moois, gewoon om het leven te vieren en mijn dag te kleuren.’

‘U wilt dus dat ik het inpak?’ ‘Jazeker, want weet je het maakt het zo speciaal als je het inpakt. Dan ga ik er thuis eens even voor zitten, neem ik de tijd, en realiseer me dat ik er voor gekozen heb mijn geld uit te geven aan iets moois, waar ik naar uit heb gekeken en wat ook nog eens prachtig is ingepakt.’

Dan doet ze iets waar ik op hoop, ze gaat los! Ik mag het papier kiezen en zij de linten. ‘Ik stop nog wat kleine kadootjes in de tas, gewoon omdat ik graag trakteer’, zegt ze!’ Ze kan me niet blijer maken dan met zo’n reactie. Wat heerlijk om kleine feestjes maken van de dag en daar hoef je echt niet jarig voor te zijn. 

Nog meer moois!

Bij Zij van Bloei gaat het deze week dus over kadootjes. Schrikkeldag en krijgen we zomaar een dag kado! Overmorgen is het complimentendag en hoewel we bij Zij van Bloei elke dag wel pap lusten van mooie woorden en vleierij doen we graag mee die dag met heel veel zoete woorden.

Mag ik je gelijk even iets vragen? Wat is jouw fijnste, mooiste, liefste of gekste compliment wat je ooit gekregen hebt? Was het die lief van lang geleden? Een wildvreemde die je aansprak? Of gewoon een fijne vriendin?

Een van mijn mooiste complimenten was die van een van mijn nichtjes; Alle lies (De ‘n’ uitspreken wilde toentertijd nog niet zo lukken) mag ik mijn spreukbeurt over jou doen want dan kan ik zoveel vertellen :-). Briljant.

We zijn hier reuze nieuwsgierig naar jouw geluksmomentje van toen iemand jou moois vertelde. Het meest fijne ingestuurde compliment ontvangt het prachtige speciaal gesigneerde boek van Irene van Gent: “Geluk in 8 koppen thee“.

Yesterday’s the past, tomorrow’s the future, but today is a gift. That’s why it’s called the present. – Bil Keane

Ik wens je een prachtige week toe, met heel veel aandacht in welke verpakking dan ook! Want het mooiste presentje is toch wel gewoon aandacht voor jezelf en de ander.

Vergeet je niet het compliment in te sturen zodat wij mogen uitpakken?

Met Lie(f)S

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

20 reacties

 1. Ik word altijd zo blij als mijn oudste zoon (4 jaar) me verteld dat ik er mooi uitzie. Bijvoorbeeld: Mama wat een mooie jurk of mama wat zie je er mooi uit!

 2. Ik word altijd zo blij als mijn oudste zoon (4 jaar) me verteld dat ik er mooi uitzie. Bijvoorbeeld: Mama wat een mooie jurk of mama wat zie je er mooi uit!

 3. Het mooiste compliment is altijd : mama, ze zeggen dat ik op jou lijk. ik heb hen gezegd dat ik de schoonheid van mijn mama heb ! Ik vind dit zo mooi. Mijn partner zegt ook altijd voor we vertrekken : schatje, je bent weer om te stelen ! Ik hou enorm van dochterlief en mijn ventje. Ik vind dat iedereen een complimentje verdient, want het doet je deugd om dat te horen. Liefs, xxx

 4. Het mooiste compliment is altijd : mama, ze zeggen dat ik op jou lijk. ik heb hen gezegd dat ik de schoonheid van mijn mama heb ! Ik vind dit zo mooi. Mijn partner zegt ook altijd voor we vertrekken : schatje, je bent weer om te stelen ! Ik hou enorm van dochterlief en mijn ventje. Ik vind dat iedereen een complimentje verdient, want het doet je deugd om dat te horen. Liefs, xxx

 5. Ik heb voor jullie ook een leuk verhaal. 

  Tijdens mijn studie was het hip om allerlei diepgravende gesprekken te voeren. Liefst over

  elkaar. En zo werd er op een dag door mijn twee lieve vriendinnen geconcludeerd dat ik 

  “van nature lief” ben. Nee, zij waren dat zelf echt niet, zeiden ze in koor toen ik hem meteen terugkopte. 

  Ik vond het toen van een twijfelachtige eer. Was dat niet tuttig en soft? 

  Inmiddels weet ik wel beter, het is een prachtig compliment en ik ben er trots op! 

  Liefs, Hilde

  1. Mooi en trots is misschien wel een heel mooi thema voor ons voor een volgende keer. Dankjewel voor het compliment en de inspiratie.
   Met Lie(f)s

 6. Ik heb voor jullie ook een leuk verhaal. 

  Tijdens mijn studie was het hip om allerlei diepgravende gesprekken te voeren. Liefst over

  elkaar. En zo werd er op een dag door mijn twee lieve vriendinnen geconcludeerd dat ik 

  “van nature lief” ben. Nee, zij waren dat zelf echt niet, zeiden ze in koor toen ik hem meteen terugkopte. 

  Ik vond het toen van een twijfelachtige eer. Was dat niet tuttig en soft? 

  Inmiddels weet ik wel beter, het is een prachtig compliment en ik ben er trots op! 

  Liefs, Hilde

  1. Mooi en trots is misschien wel een heel mooi thema voor ons voor een volgende keer. Dankjewel voor het compliment en de inspiratie.
   Met Lie(f)s

 7. Mijn nichtje (dochter van mijn zus) bleef toen ze klein was regelmatig bij me logeren. Ze heeft in die tijd eens tegen me gezegd “Ik vind jou een gekke vrouw”. Dat was positief en heel lief bedoeld. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Misschien gek, maar ik vond het een enorm compliment.

 8. Mijn nichtje (dochter van mijn zus) bleef toen ze klein was regelmatig bij me logeren. Ze heeft in die tijd eens tegen me gezegd “Ik vind jou een gekke vrouw”. Dat was positief en heel lief bedoeld. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Misschien gek, maar ik vond het een enorm compliment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.