Rommelen als 10 minuten mini-retreat, zo verfrissend!

Als mollige scharrelpeuter wist je allang wat fijn was


Een mini-retreat om jezelf te verwennen. Hoe heerlijk is dat? Hectiek, jakkeren, druk, druk, druk als affirmatie. Als kind kon ik uren scharrelen in en rondom het huis. Ik zie nog regelmatig het beeld op mijn netvlies van een mollig peutertje op blote voetjes op het grindpad rondom ons huis. Balans vinden als natuurlijk proces. Vinden wat ik niet zocht en vol verwondering de wereld ontdekken in en om het ouderlijk huis. Van onbevangen alleen spelen met een vriendje in de vorm van een muisje met 3 pootjes tot het ontdekken van mijn ruimte bij anderen. Het leven ont-dekken, mijn belevingswereld helemaal alleen maar ook die van mijn omgeving. En hoewel ik dat laatste reuze interessant vond, liep het meestal niet goed af. Zo speelde ik circus met mijn grote broer en viel van grote hoogte, met  een hersenschudding tot gevolg. Ook het leren fietsen met mijn oudste zus eindigde met een valpartij in het glas waardoor ik in het ziekenhuis belandde.

Ik denk met veel warmte aan die tijd, maar realiseer me ook dat scharrelen in mijn eigen tempo misschien wel het veiligst was 🙂


Het leven zet me stil
Het afgelopen jaar ben ik om de een of andere reden steeds stilgezet door het leven (lees onbewust door mezelf). Van gescheurde enkelbanden tot gekneusde tenen. Niets ernstigs,  maar wel even stilstaan. Stilstaan om weer te scharrelen in de oneindige ruimte van mezelf. De ruimte van het huis-, tuin- en keukenleven en nog veel meer wat er op onbewust niveau speelt en verschoven wil worden. Wat mag ik nu ontdekken, zoals ik als kind deed in mijn eigen volwassen groei en ontwikkeling? Waar mag ik bij stilstaan? Alsof mijn ziel een beetje zendtijd wil. Wil aangeven dat alles er al is en dat het in mijn tempo kan, op mijn eigen wijze. Mijn eigen goeroe zijn in plaats van die waar ik naar opkijk. Mijn meesterschap.

Mijn inzicht kwam tijdens een Masterclass 
Tijdens een masterclass schrijven waar we de schone vraag kregen ‘Wat doe jij het liefst ter ontspanning’ was ik verrast door mijn eigen antwoord, namelijk: rommelen!

Rommelen

De boel veranderen, andersom

Lekker licht, fijn voelend

Rommelen

Alles is er al, alleen anders en fijner maken

Hoe fijn is dat?

De boel veranderen, andersom

Rommelen

En dan ineens herken ik de heilzame invloed van rommelen
Ik realiseer me dat ik rommelen als mini-retreat gebruik. Wat ik het liefste deed als kind gebruik ik nu om mijn leven steeds te verfijnen. Mijn verlangen het mooier te kleuren, doe ik als eerste door mijn eigen omgeving schoon te maken. Opruimen voor een opgeruimd gemoed. Een frisse start op een nieuw niveau. Ik knap ervan op als ik een poosjes mag rommelen. De bloemen ververs alsof ik mijn gedachten geur geef, kussens opschudden alsof ik mijn gevoelens lucht geef. Gedachten de ruimte geef door boeken te verplaatsen, kleuren schik zodat mijn mondhoeken graag krullen en ik er weer schik in heb. Alles zien met verwondering van een kind, met de wijsheid van een volwassene

Ik verover mijn binnenwereld heel praktisch
Het scharrelen, en daardoor mijn buitenwereld ontdekken, is nu opgewaardeerd naar rommelen en mijn binnenwereld veroveren. De stilte zoeken en stilleventjes maken d.m.v. kleur, schoonheid (letterlijk en figuurlijk). Het verplaatsen van energie geeft me ruimte om mijn plek in te nemen en het fijn te maken in mijn leven van alledag. Het maakt dat ik inspireer met kleine dingen naar een groots leven. Mijn energie voelen en de ruimte geven maakt dat ik ruimte inneem. Dat ik mijn bedoeling leef op mijn eigen wijze. Het voelt goed! Rommelen als mini-retreat, het is de ultieme manier van ont-spannen.

Durf jij de uitdaging aan?
Probeer de komende  eens een mini-retreat. Het hoeft niet groots, maar wel verfijnd. Voel de energie maar, voel hoe fijn het is. Te spannend? Te weinig focus of gewoon liever even gluren bij de buren? Hoe doen andere dat en liever samen? Dan heb ik een waanzinnig goed idee voor je voor jouw verlangen. Check  HIER in en verander je leven in kleurrijk leven.

Met Lie(f)S

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

4 reacties

  1. Wat een heerlijk geschreven blog Annelies. Ik vind rommelen, zoals jij het zo mooi noemt, ook zo heerlijk. Vooral als ik in de rommel flow kan zitten. Vaak duurt dat even en vind ik het soms lastig om fous te houden. Het liefst stuur ik mijn gezin een week met vakantie en rommel ik in mijn eigen tempo 🙂 Nu doe ik dat tussen het gezinsleven door.

  2. Wat heb je dat mooi beschreven! Ik kijk vaak tegen rommelen op, het voelt als een verplichting. Iets wat alleen maar nuttig is. Deze kant van rommelen klinkt veel meer relaxt. Thnx! Ik ga het is uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.