Lichter leven, ik hoor een nieuw geluid vol positiviteit

Al weken hoor ik een geluid van buiten dat er eerder niet was. Het voelt lichter, valt me op en stemt me blij. Ik laat wat vaker de tuindeur open, zodat ik het beter kan horen. Ik trek zelfs eerder een vest aan dan dat ik de deur dichtdoe. Het geluid heeft iets lieflijks, fris en klinkt een beetje eigenwijs. Ja, het vogeltje lijkt een eigen wijsje te zingen in mijn tuin. Ik geniet ervan en voel me hierdoor ook weer meer verbonden met de natuur met deze open deur. Maar eigenlijk ook met mijn natuur, zo lijkt het. Frisser, eenvoudiger, minder in mijn hoofd en vrolijker. 

Ik voel allang dat het er iets aan zit te komen van verandering, een nieuw geluid en vind het geweldig dat er blijkbaar vogeltjes zijn die dit nieuws komen brengen. Als je ze tenminste hoort of wilt horen.

Gewoon zitten zingen maakt het lichter

Vanochtend kreeg ik het diertje voor het eerst te zien, nadat ik na mijn yogaserie op zoek ging naar het geluid. Het klinkt niet hoog uit de boom en volgens mij huist het diertje in de bijna kale pruimenboom. Ik tuur door de takjes en daar zit hij (of zij) halverwege op dikke tak, recht voor me. Tot mijn verbazing blijft hij gewoon zitten en lijkt het nog een toontje hoger te gaan zingen. Vrij en zonder gêne, uit volle borst. Gewoon zitten zingen. Er is niets anders dan dat. Ik geniet. Ik zie het kleine borstje met de minuscule veertjes bewegen, het kopje en de kraaloogjes gaan heen en weer en ik bewonder zijn kleuren. 

Samen kijken we

Dan komt er een dame voorbij, ze komt bij me staan om te kijken waar ik naar kijk. Samen kijken we vanuit de achterkant van mijn tuin in de boom. “Prachtig” zegt ze. “Jammer dat je ze maar zo weinig ziet. Zo zonde.” Ik knik en geniet verder. Ze draait zich om en wandelt verder met haar rode boodschappenkarretje achter zich aan. Voor mij geen jammer, geen zonde. Hij is er nu! En dat is waar het over gaat. Voor mij is er alleen even nu en het gevoel van een nieuw seizoen, een nieuw geluid, midden in het hier en nu, voor wie het horen wil.

Mopperende mannen

En wanneer ik de wieltjes van haar karretje steeds zwakker over de keitje hoor, komen er twee mannen voorbij.
Het is de buurman en al zwaaiend roept hij: “Lekker weertje hè?”
“Zalig buurman!”
“Nou”, roept de andere man: “Het is van korte duur, want ze geven regen aan.”

Contacten verbroken die me energie kostten en dichter brachten bij lichter leven

Het zijn kleine simpele dagelijkse gesprekken. Ik vind de verbinding die gemaakt wordt mooi en ik laat het los. Al jaren geleden heb ik keuzes gemaakt op dit vlak. Contacten verbroken die me energie kostten en waar negativiteit de toon was [ Blog Een moment van dapperheid ]. Uit zelfzorg, omdat mijn energie maar een keer geleefd of gegeven kan worden. Het was niet makkelijk, bracht soms eenzaamheid, maar uiteindelijk zoveel ruimte voor positiviteit, een fijne levensstijl en een mooi bedrijf met mooie opleidingen en coaching. Positiviteit, en bewust kiezen voor dat wat goed voelt en dichtbij jezelf.

Zonder licht geen kleur

Nu in deze tijd van verandering kies ik voor de lichtheid. Ik ben niet naïef, maar kijk graag naar wat wél kan. Het kleine, zoals dat van de dame en de buurman, laat ik lekker van me afglijden. Bij grote dingen kies ik vaker voor de stilte van mijn eigen geluid en zoek mensen op die ervoor kiezen om er iets moois van te maken. Dat maakt me gelukkig en geeft me een lichter gevoel. En dat ik belangrijk, want mijn missie – ‘Heel Nederland kent de taal van kleur’ – kan alleen bestaan bij licht. In welke betekenis dan ook. Zonder licht is er immers geen kleur.

Lichter leven, een nieuw geluid

Het rood van het roodborstje

Dus kies ik ervoor om in het hier en nu te zijn, laat ik me niet afleiden door negativiteit, zoals een dame met een schaarse mindset, en luister ik naar het roodborstje. Al zie ik heus wel dat het roodborstje stiekem oranje is. Ik geniet van het nieuwe geluid, een nieuwe start, met zorg voor je basis. Voor wat je gezond maakt en je in beweging brengt, je motiveert en je geeft dat te doen wat goed voelt. Een goed gemoed! Het rood van het roodborstje staat voor dat alles en geeft je een gevoel van nieuw, energiek en lekker fris. En het vogeltje zelf staat ook voor het aanbreken van een nieuw en lichter leven.

Lichter leven, een nieuw geluid

Ik wens je een nieuw geluid! Juist nu. Nee, die verandering voor bewuste positiviteit gaat niet van de een op de andere dag. Maar wel als je het samen doet op een lichte wijze met elke dag een mooie stap. Check HIER  in voor de eerste stap van jouw nieuwe geluid.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.