Wat zou liefde doen? Hoe roze je helpt bij angst

Die vraag houdt me bezig, heeft me in de greep want waar vertrouwen dieper en dieper een weg vindt is er ook altijd angst en liefde. En als je zelf sterker aan het worden bent en bewust kiest hoe je om wilt gaan met angst dan wankelt het soms gewoon, dat vertrouwen omdat het best heel spannend is als de wereld staat te schudden.

Toen ik van een van mijn coachees van Bloei! de volgende vraag kreeg wist ik ineens het antwoord op de vraag: Wat zou liefde doen?

Hoe kan ik nu bij mezelf blijven?

Ze schreef me het volgende: Ik ga goed, Anne-Lies. Ik ervaar veel meer vertrouwen, kies steeds meer voor mezelf en ben blijer! Maar nu met Corona is het wat lastiger. Als ik vertel dat ik kies voor vertrouwen, leef volgens de maatregelen en verder fijn voor mezelf zorg dan kijkt mijn omgeving me aan alsof ik gek ben. Ze vinden het dom en onverstandig, naïef en het lijkt alsof je echt bang moet zijn. Maar dat ben ik niet. Ik kies voor liefde in plaats van angst. Ik wil meehelpen aan de goede energie. Het lichter maken en positiviteit verzorgen. Ik wil daar bij blijven, niet denken dat ik gek ben! Ik weet alleen nog niet zo goed hoe dat te communiceren. Het voelt zo pril en onhandig nog. Welke kleur helpt mij?

Wat zou liefde doen?


Ik snap dit zo goed want als je zelf groeit naar Bloei! dan wil dat nog niet zeggen dat je omgeving dat ook doet. Sterker nog, soms willen ze je uit alle liefde dichtbij houden. Als jij uitvliegt dan moeten zij dat misschien ook en dat is te spannend. Ik vind haar proces mooi en dapper en ik denk dat de wereld zit te wachten op mensen zoals zij en haar steentje bijdragen in positiviteit en bewust zijn. Haar vraag en wat zou liefde doen bracht me op roze. Want dat is wat we kunnen doen, roze doen. 

Roze helpt het liefde zachter maken


Roze is een hele fijne helpende kleur. Het is de kleur van zorg dragen voor jezelf en alles om je heen. Het stemt milder en maakt ons vriendelijk, zachtaardig. Ik weet zeker dat die eigenschappen helpend zijn de komende tijd net als aandacht en troost voor de teleurstellingen, voor verlies en voor de  tranen. En weet je, misschien gek en onverwachts maar roze is naast al dat en de onvoorwaardelijke liefde ook van gekkigheid. Het een beetje anders doen en daarvan genieten. De humor en doe eens gek. Het is denk ik de mooiste kleur die je nu jezelf en de wereld kado kunt doen. Deze periode zou weleens het van iets mooiers kunnen zijn.

Ik stuur haar roze

Ik wens je dus roze, het is zo voelbaar als je in een ruimte komt met roze of als je even je ogen sluit en denkt aan die kleur. Kleur bekennen en bewust in je omgeving zetten geeft je ook het gevoel iets te kunnen doen en bij te dragen aan dat wat er speelt. En weet je, ik denk dat dat ons helpt. Het gevoel van iets kunnen doen. Juist dat kleine, eenvoudige en samen. Dus roze in periode van stress, het laat de spierspanning al direct dalen, je schouders zakken en ontspanning.

Kijk eens rond waar je kunt kiezen voor roze om je heen, zorg voor bloemen in volle Bloei! huis, roze platen, beddengoed en accessoires en vooral doe roze.

Pink is not a colour, its an attitude.

#rozewolk voor de liefde

In mijn online communitea ontstond spontaan het idee voor #rozewolk en het kan zo simpel. En natuurlijk kun je ook gewoon wat vaker roze dragen. Zo oordeel je minder en is de ander ook minder geneigd dat te doen. Vriendelijker en met meer compassie. 

Ik vind het mooi dat ze deze vraag stelt, zo warm. Dat ze zorg draagt voor alles en haar best doet. En ik denk dat we dat samen kunnen jij, zij en ik en de rest van ons. We are in this together

Zorgen moet je niet maken, dat moet je doen
Loesje

Roze helpt ons met mooi leven. Laten we van mooi leven een werkwoord maken. Mooi leven is vaak het fijnste voorbeeld dat je de ander kunt geven. Geen discussie, gewoon doen, voorleven in het hele kleine. Dus draag de komende tijd meer roze, trakteer jezelf op fijne dingen zoals bloemen, mooie muziek, fijne geuren. Zorg voor jezelf, ga vroeg naar bed, lees of luister boeken en vertrouw op jezelf. Echt hoor! 
Liefde zou roze doen

Tof als je dit bericht wilt delen en anderen attenderen op wat je nu direct kunt doen met de invloed van kleur. Wil je nog meer verdiepen, weten, leren en voelen hoe kleur jouw leven kan veranderen? Klik dan HIER en geniet vandaag nog.

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.