De magenta kimono, de kleur van out of the box denken en veranderingen

Ik zie haar hangen in de etalage en ik voel mijn hart een slag overslaan. Wow! Wat een zalige kleur, glans en voelbaar frivoliteit hangt daar op de pop. Ik sta stil en bewonder. Zo gaat dat met kleur, een verleider van de eerste soort en dat hebben we meestal niet in de gaten. Want in deze split second heeft mijn hoofd echt geen weet van wat er zojuist allemaal gebeurde en welke aan gevoelens en sensaties door mijn lijf gingen, echt niet! Verliefd. De magenta kimono

Mijn kimono fetisj viert hoogtij

Deze magenta kimono in de etalage van de Nederlands grootste lingerieketen lacht me toe. En mijn lijf lacht blij terug. De kleur is fijn en pittig, de glans is magisch en de maat zal geen probleem zijn en de gelegenheid weet ik ook al. Perfect! Mijn kimono fetjish viert hoogtij. Ik heb wat haast en moet doorlopen, maar dat is geen probleem voor al die dansende dingetjes in mijn lijf. Het interne feestje gaat gewoon door en op een dag zijn we samen! Voor altijd en ik wandel verder met een grote glimlach. Ik geloof in love at first sight!

Deze kleur is je allerbeste veranderingsmanager

De kleur is magisch voor de gelegenheid denk ik, terwijl ik richting mijn training loop in het monumentale pand aan het plein. Het is een positieve krachtige kleur die wat aandacht vraagt, maar dat mag als je gaat presenteren. Het podium op. Juist de bedoeling, toch? Het is ook een kleur die helpt bij transformatie, bij veranderingen in je leven aanbrengen als het je tijd is van de ene naar de andere fase te gaan. Vaarwel zeggen tegen dat wat niet meer dient, wat je niet meer past, omdat je bewust of onbewust bent gegroeid in je leven en het tijd is om verder te gaan. Dat is niet altijd even makkelijk en daar helpt magenta je mee. Het geeft fijne energie, het kan zelfs een beetje de kleur van ondeugd zijn. Te leuk! Van het anders doen, van out of the box en van voorbij het oordeel. Wat een fijne kleur voor een event, vind je niet? 

Doe eens gek

Dat ‘doe eens gek’ is wel helpend voor mij, want na de opwinding van deze mooie kimono in de etalage komt er toch wel een stem aan het woord met een oordeel. ‘Hoe kun je dat nu doen? Stel je voor dat iemand dezelfde heeft voor in de nacht, sta ik daar in een soort van nachtkleding op het podium. Je hebt iets beters te verzinnen om jezelf te presenteren. Vanwaar deze aandachtvragende kleur, het gaat om je deelnemers. En als je een event geeft, dan heb je iets duurs te dragen als respect voor je deelnemers.’ 

Je kunt je voorstellen dat ik daar even wat mee te stellen had, met die blaaskaak in mijn hoofd.

Ik kies mijn magenta kimono

Want dat is eigenlijk waar het om gaat als je het hebt over kleur bij persoonlijke groei en bloei. De kleur als ondersteuning van de processen als je klaar bent voor persoonlijk leiderschap. Zijn wie je bent. Het is geen eenvoudige weg, daarom heb ik lang gezocht en er mijn missie van gemaakt om onze verlangens naar veranderingen te illustreren. Hoe maak je zo’n proces mogelijk en behapbaar? Hoe lukt het wel, wat maakt het minder taai? Jij kunt HIER alles lezen over hoe dit traject werkt. Ik neem in ieder geval het besluit door de o zo fijne taal van kleur en kies ik mijn magenta kimono. Ook al is het al nummer 9. Ik laat me helpen door mijn beste vriendin in kleur, als cheerleader op een spannende dag als deze, een eerste event. Een soort van frivoliteit en eigenzinnigheid om er een feestelijke en inspirerende dag van te maken. Waar transformeren moet, maar lichter mag. 

Dat is leven zoals het bedoeld is. Doe eens gek en leef lichter dan je denkt te moeten doen. Als een Kimono van de Hunkemoller perfect is waarom niet? Leef vooral op je eigen wijze, want als je het lichter en leuker maakt voor jezelf, dan nodig je de ander uit dit ook te doen. Stel je eens voor hoe je omgeving er dan uitziet. Een dolle boel.

Draag jij al een magenta kimono?

Waar maak jij het lichter vandaag? Met plezier en misschien wel frivoliteit? Anders? Vind je dat spannend? Snap ik! Ik ben graag je verandermanager! Leven is geen bewaardoosje, toch?

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.