Moodboard of visionboard?Maak je dromen waar met je creativiteit

Vrije dagen, vakantie? De perfecte tijd om je dromen en verlangens aandacht te schenken en misschien zelfs bedenken hoe jij je nieuwgeboren plannen vorm kunt geven? Weleens aan een moodboard of visionboard gedacht? Of ben jij meer het type  dat niet in dromen gelooft en leeft van vakantie naar vakantie en dat gevoel wil blijven vasthouden?

Vasthouden is sowieso niet ontspannen, laat het los en het komt naar je toe. Mijmer, maak plannen, geef ze aandacht en laat ze los op een vision board. Maak het mooi en confronteer jezelf dagelijks met je verlangen, zodat je weet welke kant je hart opgaat. En dan gaat het voor je werken. Je zult het zien.

‘Magic’

Vorig jaar kwam Elizabeth Gilbert, schrijfster van ‘Eten, Bidden en Beminnen’ naar Nederland om haar nieuwe boek ‘The big magic’ te promoten in Paradiso. Ik vind haar geweldig. Haar naam stond in het midden van mijn vision board, zag ik een paar dagen voor haar komst. En ineens realiseerde ik me: potdorrie, hier gaat iets mis. Ze staat op mijn board, over drie dagen komt ze in Nederland en ik heb nog geen kaartjes!

Als je iets op een mood of visionboard plakt, komt het dan gewoon naar je toe?

Als alles wijst naar de juiste intenties en goede focus en je gewoon aan de slag gaat, dan wel, zo is mijn ervaring. Maar dat laatste was ik een beetje vergeten. Ik was helemaal niet bezig geweest met dit event, sterker nog, ik was het gewoon vergeten. Ik moest dus echt even een tandje bijzetten en gewoon de mouwen opstropen. Ik zei tegen mezelf: ‘Morgen om 12.00 uur heb ik een kaartje’ en ik zette alles in werking wat ik kon, terwijl het zo uitverkocht was. Toch is het me gelukt. Het was een fijn event en ze deed het geweldig. Dus ‘magic’, dat is exact wat een vision board eigenlijk is.

Mijn allergrootste wens

Eigenlijk is alles op mijn vision board gelukt, zelfs mijn allergrootste wens. Weliswaar met wat vertraging. Dagelijks stond mijn board naar me te lonken en hoewel ik geen reden, geen plan of groots verlangen had toen ik Bali op mijn vision board plakte, wist ik dat het me ging lukken. En zo is het gegaan. In april ben ik een maand op Bali geweest. Een vision board is pure magie! Inmiddels staat een nieuw vision board op mijn werkkamer met me te flirten.

“Je dromen zijn het waard een doel te worden! Geef ze aandacht en vang ze op een board. Het geeft focus aan je leven en richting aan je jaar.”

Wat is een vision board?

Een vision board is een manier om wensen, dromen en verlangens weer te geven. In sfeer, kleuren en vormen je binnenste naar buiten halen en op papier plaatsen met als doel een zichtbaar geheel. Hoe krachtig en zichtbaar is dat. Je hersenen werken het meest optimaal met beelden, een plaatje zegt meer dan 1.000 woorden. Het is als het ware je visie of visioenen pakken en daarna jezelf positief confronteren met wat je hebt vormgegeven. Het laat exact zien waar jij je prettig bij voelt, het is een weergave van je verlangen.

Als je visualiseert alsof je doel al is bereikt, dan geeft het board je richting en maakt het helder welke stappen je te zetten hebt en welke richting je op wilt.

Geef je verlangen vorm en de ruimte

Je maakt een board van je allermooiste ruimte in huis tot je allerfijnste baan. Van de sfeer die je wilt voelen tot de allerliefste partner. Van je succesvolste jaar ooit of wat je nodig hebt om te zijn wie je werkelijk bent. Van waar je wilt werken, leven en met wie. Van wat je wilt bereiken tot wat dit jaar jouw hoogste goed is. Of misschien een visie van alles wat je voor jezelf wenst. Doe niet bescheiden, want dat beperkt. Geef je verlangen vorm en de ruimte. Hoe beter je het voor je ziet, hoe makkelijker het is om het te bereiken. Je weet precies wat je wilt en dus kun je beginnen om ernaar toe te werken.

Wat heb je nodig?

 • Neem een vrije middag en maak er iets gezelligs van.
 • Zorg voor een ondergrond zoals prikbord, canvas, groot vel papier.
 • Verzamel materiaal om vorm te geven, bijvoorbeeld oude tijdschriften, teksten, papier, verf, foto’s etc.
 • Een leeg hoofd en een stille omgeving.
 • Ga naar binnen en focus je op je thema, wens, idee, of wat voor jou belangrijk is.
 • Schrijf in een aantal steekwoorden op wat belangrijk is.
 • Ga dan aan de slag met knippen, scheuren en plakken en creëer gefocust een geheel.
 • Spreek met jezelf een tijd af om perfectie te voorkomen.

“Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je ook daadwerkelijk in staat bent te realiseren.”
M. Knoope

Hoe haal je alles eruit wat erin zit?

 • Als je board klaar is, dan neem je even afstand van je werk en schrijf je op wat er in je opkomt.
 • Wat is de sfeer?
 • Wat valt je op?
 • Geef je werk een titel.
 • Check de kleuren en laat ze meepraten. Voor mij is dat een van de belangrijkste tools om informatie uit je board te halen. Elke kleur heeft een betekenis en geeft je nog veel meer verdiepende informatie, helemaal omdat je er meestal niet mee bezig bent.
 • Zet je vision board op een zichtbare plek en kijk er vaak naar, geef je gedachten de ruimte.

Neem je doelen serieus en boek HIER een VIPdag.  Ze zijn immers dromen met een deadline!


Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.