Hoe oranje helpt je het geluk naar je toe te halen

‘Orange is the most happiest colour’

Dat is wat Frank Sinatra vertelde in een interview. En ik ben het met hem eens, hoewel iedereen zo zijn eigen voorkeur en definitie van geluk heeft. Levensblij en enthousiast oranje is het in ieder geval voor meneer Sinatra. En weet je wat zo bijzonder is? Oranje staat voor humor, plezier, creëren en van heel graag samen leuke dingen doen. Het feestbeest onder de kleuren. En oranje staat ook voor ontvangen.

Als ontvangen ons gelukkig maakt, dan is er nog wel werk te doen volgens mij. Want zeg nou zelf: Hoe makkelijk ontvang jij? Hoe vanzelfsprekend is dat voor jou? Als iemand zegt dat je van die mooie ogen hebt of van die fijne woorden zegt, wat doe jij dan? Bedank je diegene en voel je even na hoe heerlijk het is om een compliment te krijgen? Waarschijnlijk niet, he? Je zegt dat het wel meevalt of je gaat snel verder met de dag, toch? Of als je een bos bloemen krijgt en je huis staat al vol, geef je hem toch ook aan de buurvrouw in plaats van jezelf de luxe te permitteren van een mooie ruiker in de badkamer? Dus ontvangen en er dan ook nog even mee zijn, niet weggeven, doorgeven of iets anders, nee gewoon even mee zijn.


Cadeau voor de gulle gever
Als mentor/coach  leerde ik over hebbende zijn. Het is dat stukje na het ontvangen en voor het geven. Het zit er tussenin. En ik denk dat daar de ruimte van geluk zit. Na het ontvangen en er gewoon even mee zijn. Hoe heerlijk is dat? En zoveel mooier voor de gever. Aannemen van de cadeautjes op welke manier dan ook en gewoon genieten. Een groter cadeau kun je een gever eigenlijk niet geven: Gelukkig ‘zijn’ met de gift.


Ik zat mezelf en het geluk in de weg
Een ander voorbeeld, waar ik mezelf een stuk aan geluk ontnam, sterker nog: ik maakte mezelf best een aantal keer diep ongelukkig. Het was een aantal jaren geleden toen ik investeerde in een persoonlijk ontwikkelingstraject. Heerlijk groeien en ontwikkelen en me verdiepen in dat wat kleur brengt in het leven. Ik was nog niet zolang aan het ondernemen en ik koos voor de betalingswijze van een half jaar betalen in 6  termijnen. Het enige waar ik steeds mee bezig was, was om zo snel mogelijk het termijnbedrag over te maken. Kon ik het voor elkaar krijgen? Zou het wel weer lukken? Was ik wel op tijd en wat als?

Het heeft me veel stress gegeven en plezier beleven was eigenlijk niet aan de orde. Pas veel later realiseerde ik me dat het feit dat alles steeds netjes op tijd was betaald ook betekende dat ik geld mocht ontvangen, dat er mensen heel blij waren met mijn diensten en daar graag mooie bedragen voor over hadden. Had ik ook daar naar gekeken dan was die periode heel anders verlopen. Dan had ik meer genoten van mijn werk, mogen ontvangen en genieten van het ontvangst, er een poosje mee zijn in alle tevredenheid en het dan met plezier doorgeven, zodat het ritme bij de ander zich weer zou herhalen. Wat een enorme les was dat en een opluchting toen ik het doorhad.


Geven is een feestje
Dus ben ik me er graag van bewust hoeveel schoonheid en plezier er ook zit in het stukje ontvangen, aannemen en er zomaar een poosje mee zijn. Genieten wat iemand je zegt, geeft of gunt, zodat je er gewoon gelukkig mee kunt zijn om dan een ander weer happy te maken. En jezelf, want geven is ook een feestje en nog meer als het fijn wordt ontvangen. Ik ga maar eens een mooie bos bloemen voor de buuf kopen. En jij? Wat doe jij vandaag?

Een van de mooiste cadeaus in het leven is de ander de kans geven iets moois voor jou te doen.
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontvangen van alle moois in het leven en ben je klaar met jezelf kleiner maken of wegwuiven? De strengheid naar jezelf? Het is zo belangrijk aandacht te geven aan je groeiprocessen en tijd schenken aan hoe je eigenlijk leven wilt, onbevangen en vrij. Check vandaag nog in  hier en gun jezelf lucht en lichtheid. 

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.