Roze, een kloddertje roze verf voor Chantal van de helpdesk

Er zijn van die woorden waarvan je direct al het idee hebt: dit gaat niet leuk worden! Zoals deze: helpdesk bellen?
Niet leuk, toch? Ik weet bij voorbaat al dat ik roze in de buurt wil. En hoewel het natuurlijk de bedoeling is dat de helpdesk je verder brengt, is er eerst een hele riedel aan vooraf gegaan qua gevoelens en gedachten. Wachttijd! Verkeerde afdeling! Belkosten! Tijdverspilling! 

Herkenbaar?

Zo vervelend en vooral gedoe. En dat laatste, daar houd ik dus niet van, van gedoe. Dus kijk ik meer en meer hoe ik welke vorm van gedoe dan kan oplossen. Hoe kan ik van de nood een deugd maken? Ik vraag me af of het belangrijk is en of ik er invloed op heb. Zo ja, dan doe ik er wat aan. Maak het leuk!

Op Bali is kleurrijk leven goed geregeld.

Zoals je misschien weet ben ik met regelmatig op Bali om een kleurtraining te geven aan Nederlandse en Belgische vrouwen die op het vliegtuig stappen om een avontuur aan te gaan. Het avontuur van kleurrijk leven. Het is heerlijk om te werken aan de andere kant van de wereld. Het is ook reuze gemakkelijk, omdat er op Bali heel goed voor je wordt gezorgd als je bij tijd en wijle leeft als digital nomad. Goeie wifi, fijne werkplekken, gelijkgestemden en natuurlijk de magische, speciale, bijzondere energie die gewoon in de lucht hangt. Kleurrijk leven is goed geregeld.

In verbinding met KPN vanaf Bali

Toch ging er dit jaar ergens iets mis en had ik de helpdesk toch echt nodig. Ik stelde uit, had zo geen zin in KPN. Tot het uiteindelijk niet meer ging. In plaats van een doemscenario te bedenken en uren kwijt te zijn, stelde ik me voor hoe het eruit zou zien als het een heerlijk gesprek zou zijn. Ik visualiseerde een fijne conversatie met een vriendelijke Nederlands sprekende persoon aan de andere kant van de lijn. Snel, servicegericht en met een heldere uitkomst. Zo doen topsporters dat toch ook? Helemaal voorstellen hoe de wedstrijd gaat lopen met een mooi resultaat? Dus daar zat ik met mijn laptop aan de grote tafel op een fijne plek met wuivende palmbomen voor me en de voeten in het zwembad. Kom maar door.

Chantal vroeg me naar mijn klantnummer

En ja hoor, al snel kreeg ik antwoord op de chat en verscheen er een helpende hand; we noemen haar Chantal. Chantal van de KPN vroeg me naar mijn klantnummer en wat ze voor me kon betekenen. En binnen de kortste keren schreef Chantal wat ik helemaal niet wilde lezen. Ze schreef: Ik heb wat tijd nodig om een en ander uit te zoeken. Is dat een probleem? O No! Maar… ik herpakte mezelf en vertelde dat het geen punt was en dat ik wat te drinken voor mezelf ging inschenken. En terwijl ik onderweg was, dacht ik: Weet je wat? Ik ga gewoon gelijk even mijn nagels lakken. Nu ik er toch ben. Tijd zat.

10 Roze nagels verder

15 Minuten later, een glas rosé en 10 roze nagels verder kwam Chantal weer tevoorschijn. Ze had een en ander uitgezocht en vroeg of ik nog even geduld had. Jawel hoor lieverd, ik vermaak me prima hier met een wonderlijk uitzicht en mijn vers gelakte nageltjes. Maar…

Roze, een kloddertje roze verf voor Chantal van de helpdesk

Roze kleurcoaching is geweldig inspirerend

5 Minuten later vroeg Chantal of ik nog geduld had en of het wilde lukken met mijn nagels? DIe Chantal! En ze vertelde me dat ik haar op een idee had gebracht; zodra ze klaar was met werken wilde ze ook haar nagels een mooi kleurtje geven. Ik werkt inspirerend. Uiteraard kon ik het niet laten om te vragen welke kleur het zou worden. Toen vertelde Chantal, zo bijzonder, dat ze niets had met roze, maar sinds vorige week moest en zou ze roze nagellak hebben. Vervolgens had ze ook gelijk maar roze sloffen en een roze sweater aangeschaft. Ze vond het heel raar, ineens die drang naar roze.

Haar verlangen naar meer roze

Natuurlijk kon ik het niet laten en vroeg die lieve Chantal van de helpdesk of het tijd was om wat liever voor zichzelf te zijn? Dat het wat vriendelijker mocht en dat ze de lat wat lager kon leggen. En of ze soms meer om hulp durfde te vragen, niet meer zo stoer. Chantal begreep er niets van, hoe ik dat nou toch kon weten. Ze vertelde verder dat het allemaal een beetje boven het hoofd groeide, de druk was te hoog en ze verlangde echt naar rust en tijd om te cocoonen. Haar manager had met haar afgesproken de druk wat van de ketel te halen. 

Hoe kunnen we dat oplossen?

“Goh mevrouw dat u dat nou allemaal kan vertellen n.a.v. de roze nieuwe nagellak. Ik zou het echt heel fijn vinden als u me meer over uw werk vertelt, maar dat is op dit moment misschien niet passend. Hoe kunnen we dat oplossen?”Daar had ik hetzelfde idee over, dus toen Chantal toch weer wat ging uitzoeken heb ik en paar blogs gezocht voor haar over roze en een blog vol tips voor minder druk op de werkvloer.

Met mijn missie ben ik weer een Chantal verder

Ik heb genoten van het gesprek met de helpdesk. Van Rosanne kreeg ik de opmerking: “Ja nu weet ik waarom het zolang duurt bij de helpdesk! Als iedereen met een passie zoals jij daar de ruimte voor neemt?” Ze is geweldig en zo lekker nuchter en misschien dacht jij het ook wel. Ik heb in ieder geval een heerlijke middag gehad en een leuke nieuwe volger erbij. En ook met mijn missie – In 2020 kent heel Nederland de verborgen taal van kleur – ben ik weer een Chantal verder.

Roze om je werk mooier te maken

Omdenken: Ik ben er dol op en laten we het gelijk wat groter maken. Werk jij bij de klantenservice of aan de helpdesk, dan kan ik me voorstellen dat je best weleens wat te verstouwen krijg. Ik wens je roze, de kleur van mag het wat zachter en er gewoon iets moois van maken op het werk. Staar eens een poosje naar deze pinterest foto’s en voel je spieren verzachten

Geen blog of column missen van Bloei? Check dan in en ontvang kleurrijke post op je digitale deurmat en like deze pagina komen de blogs als vanzelf voorbij. Direct aan de slag? Beter! Incheckbali voor jou

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.