Selfie! Haar jaarthema is Selfie

Ontroerd kijk ik haar aan als ze vertelt over haar afgelopen weken. Ik zie de verandering aan haar gezicht. Het staat zachter en de denkrimpel is verdwenen. Ze heeft een vitale houding en pretlichtjes in haar ogen. ‘Kijk’ zegt ze, en ze laat me een foto zien van zichzelf. ‘Deze foto is mijn jaarthema: Selfie! Dit jaar gaat het over mij.

En mijn mantra is: What if you simply devoted this year to loving yourself more? En in mijn agenda staan op sommige plekken roze kruisjes. Dat zijn dagen die helemaal alleen voor mij zijn. Voor een wandeling, een kopje koffie met mezelf of een andersomdag, en misschien wel voor iets creatiefs. Daar verlang ik ook naar om meer met kleur en creativiteit te werken, zodat mijn gevoel meer spreekt en mijn hoofd zich een poosje stil houdt. En misschien ga ik ook wel met je mee naar Bali. Tijd voor mij, eindelijk buiten de lijntjes kleuren en mijn eigen grenzen onderzoeken, zomaar en tegelijkertijd zo bijzonder, Anne-Lies. En o ja mijn nagels, hoe vind je ze?’ En als laatste showt ze het bandje van haar knalroze bh.

Selfie! Dit jaar gaat het over haar

Het mag wat zachter van haar dit jaar. Wat eerder niet lukte vanwege belemmerende overtuigingen, krijgt nu alle ruimte. Ergens in de tijd had ze bedacht dat de ander altijd voor hoort te gaan. Haar kinderen en haar lief, maar ook haar familie, de buurt en de tennisvereniging. Natuurlijk is het superlief om te denken dat de ander voor gaat, maar ook uitputtend als er geen ruimte meer in zit voor jezelf en als de manier waarop niet klopt.

Geven en nemen als bankrekening

Als geven werkt als een soort van emotionele bankrekening. Als ik dit maar voor jou doe, dan ga je me misschien wel zien op een dag. Of, als ik maar genoeg geef, dan krijg ik op een dag vast wel iets terug. Als ik maar goed genoeg mijn best doe, dan doe ik ertoe.  Tot ze erachter kwam dat die omweg helemaal niet helpt. Het maakt haar eerder klein en afhankelijk. Ze was moe, leeg en afhankelijk geworden van andermans goedkeuring. Een goed gesprek met haar lief, haar zus en haar deelname aan deze magische cursus en community met mij hebben ervoor gezorgd dat ze er nu anders instaat en onderweg is naar zelfstandigheid, los van de goedkeuring van de ander en veel meer in staat om ruimte voor zichzelf te organiseren, zodat de leegte die ze ervaart verdwijnt.

Zij gaat voor de allerleukste versie van zichzelf, haar selfie

Ik wens haar nog veel meer knalroze omdat het haar veranderingsproces van ‘eerst de ander’ naar ‘en nu ik’ ondersteunt en leuker maakt. Immers, steeds als ze knalroze ziet, ziet ze als het ware het fijne van voor zichzelf kiezen. Roze maakt het wat zachter voor jezelf. Die keuze maakt haar steeds meer zichzelf: een superleuk mens, meer dan goed genoeg, een persoon om dol op te zijn. Juist doordat ze voor zichzelf kiest, is ze veel beter in staat om te geven en te ontvangen.

What if you simply devoted this year to loving yourself more?

We denken vaak egoïstisch te zijn om te kiezen voor onszelf, maar is dat zo? Wanneer zet jij jezelf bovenaan? En wat heb je daarvoor nodig? Om weer eens te dromen en ruimte voor jezelf te maken?

Je jaar kan altijd vandaag starten! Om jezelf te zijn, een stralend middelpunt in je eigen leven te zijn. Gewoon op je heerlijke eigen wijze. En… je hoeft het niet alleen te doen. Up to you

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.