Hoe de taal van kleur mijn leven totaal veranderde

“Maar mevrouw, ik heb helemaal niets met blauw”

Het was tijdens een vakantie in Frankrijk dat ik een hint kreeg van een vrouw die ik net had ontmoet ze bracht me in contact met de taal van kleur en met kleurpsychologie zou mijn leven voor altijd compleet veranderen. Ze zei tegen me: “Je zou meer met blauw moeten doen.” Lachend reageerde ik: “Blauw? Dáár heb ik nou echt helemaal niets mee!” “Ja, dat bedoel ik! En dat begrijp ik”, zei ze. “Blauw staat namelijk voor vertrouwen!” Auw!

Ik ben waarschijnlijk lachend weggelopen en heb het gevoel heel snel (onbewust) weggestopt. Vertrouwen was op dat moment niet hetgeen waar ik van overliep en een te pijnlijk stuk. Het leven had aan mijn deur geklopt. Totdat ik een aantal weken later op een keukentrapje stond en me écht bewust werd van het feit dat ik mijn muur blauw-turkoois stond te schilderen. Je kent het wel, zo’n Wickie de Viking moment. Dat er opeens zo’n lampje boven je hoofd gaat branden. Ik keek om me heen in de kamer vanaf mijn keukentrap en zag dat ik best wat blauwe items had verzameld na mijn vakantie. En nu stond ik mijn muur blauw-turkoois te schilderen. Met een glimlach dacht ik terug aan die vrouw in Frankrijk, Loes.

Wakker kietelen door de taal van kleur

Hoe had ze dat gezien? Hoe wonderlijk, en wat een goed cadeau van moeder natuur, om de mens stiekem wakker te kietelen met zoiets moois als de taal van kleur. Het blauw was me helder en inmiddels weet ik als kleurcoach dat het doel van turkoois is om je eigen weg te vinden: wat wil, denk of voel je – volledig los van de verwachtingen van een ander. Het zelfvertrouwen.

De taal van de kleur turkoois

Turkoois heeft te maken met eenzaamheid doordat je je eigen ding hebt te doen. Alleen, maar niet op een zielige manier hoor. Gewoon zo echt zelf doen wat je hebt te doen in het leven. En volgens mij leeft die bewustwording bij steeds meer mensen; je eigen wijze vinden en er gehoor aan geven. Turkoois is de kleur van je innerlijke tomtom! En nee, je bent niet gek! Je bent onderweg in je eigen wijze.

Sprekende kleuren

Kleur werd voor mij een wegbewijzering en inmiddels jaren, opleidingen en ervaringen verder is kleur mijn leven geworden. Ik werk dagelijks met de psychologie van kleur. Als je jezelf beter wilt leren kennen dan kan kleur je daarbij helpen, spannender is het niet. Prachtig om je gevoel op die manier zichtbaar en vatbaar te maken. De beslissing om de kleuropleidingen te doen, de taal van kleur te spreken heeft mij tot bloei gebracht. Mijn lijfspreuk is:

“Op een dag is het risico om opgesloten te blijven zitten in de knop pijnlijker dan tot volle bloei te komen”

Anais Nin

Het is mijn missie geworden. En Loes uit Frankrijk is mijn heldin! Loes heeft gemaakt dat ik kleur leerde gebruiken als ik geen woorden had.

Hoe de taal van kleur jouw leven kan veranderen.

Dus… nee, je bent niet gek, er zijn enkel veranderingen gaande in je leven. Je groeit ergens uit of wellicht ergens naartoe. Houd de signalen de komende tijd in de gaten. Welke mensen komen op je pad? Welke kleuren vallen je op? Wanneer duikt het gevoel van onrust op? Wat geven de mensen om je heen aan? Schrijf op wat je opvalt of spreek het in op je mobiel.

Het is je tijd

Het is tijd om de signalen te onderzoeken bij jezelf en om vorm te geven aan de uitkomst. Hoeveel signalen heb jij nodig? Kleur helpt je om die bijzondere signalen te interpreteren, neem jezelf serieus en schrijf je vandaag nog in. Misschien was dit wel zo’n signaal 🙂

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Eén reactie

  1. Grappig dit bericht. Ik bladerde in een catalogus vanmorgen en zag een leuk shirt in turquoise. Ik dacht bij mezelf ik heb niks in die kleur meer maar vroeger vaak. Waarom niet? Ik ga dat shirt bestellen. Nog niet gedaan en dan krijg ik jouw bericht. Synchroniteit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.