Ben jij al winterklaar? 5 tips voor Wintertime – Qualitytime

Hoe is het bij jou?

Ben jij er ook helemaal klaar voor? Ik wel? Klaar om mijn dikste sjaal aan te trekken, mijn fijnste boeken te pakken en de geur van appeltaart constant in mijn neus te hebben. Buiten kan het stormen maar in mij is het zo rustig als het nog nooit is geweest?
De meteorologische winter  start 1 december, maar ik vind het voor mezelf fijner om de 21ste aan te houden. Dan begint ook echt Wintertime en ga ik wat stiller zijn.  Gewoon alles wat tot bloei is gekomen de aandacht geven die het verdiend. Glans, zeg maar van het aller, allerkleinste tot het grote goed. En dan lekker door met met fijn leven en alles een beetje mooier maken. Ik ben helemaal klaar voor de winter maar moet altijd even een aanloopje nemen naar zo’n nieuwe tijd! Ken je dat? Even terugkijken, zodat ik ook afscheid kan nemen van wat ik eigenlijk niet meer mee wil nemen naar het volgende kwartaal. Hoe is dat bij jou?

Ik doe het anders
Sinds een aantal jaren neem ik mijn tijd, zodat ik gewoon een beetje kan wennen en stap voor stap de nieuwe richting op kan. Ik doe het heel bewust, waardoor ik ook werkelijk kan achterlaten en meenemen naar het seizoen. Voor mij is elk seizoen eigenlijk een beetje nieuwjaar, zou je kunnen zeggen. Dat geeft me dan de kans om stil te staan bij wat ik loslaat en wat ik tot bloei laat komen. Dat vind ik echt fijn! Het maakt me minder gehaast, geeft me tijd voor reflectie, zorgt dat ik door mijn huis ga en door het plan van mijn verlangen. Dan kan ik koers bepalen.

Dus ga ik er eens voor zitten. Ik kijk in de agenda hoe het verlatende seizoen voor me was. Waar ik van heb genoten en wat ik nu toch echt niet langer meer wil (ver)dragen. Wat ik achterlaat of waar ik korte metten mee maak. Of …..waar ik me misschien wel een seizoen lang in ga verdiepen. Dat het een periode over dat ene thema mag gaan. Dat ik aandacht geef en later kan denken: Oh jongens, die winter van 2017… dat was me er een! Prachtig toch? Ik zie het helemaal voor me, alsof je aan het begin van bv de zomer een zonnebloempit plant en eind augustus staat me daar toch iets groots en moois te stralen door alle aandacht! Of iets van een hele andere orde om in te duiken, kan natuurlijk ook.

Ik las de volgende prachtige spreuk van Christine Langley – Obach:

 

“We repeat what we don’t repair”

 

Je kunt jezelf dus een heel seizoen de tijd geven om ergens in te duiken wat je niet meer dient, iets wat in de weg zit. Wat je groei belemmert en je plezier in de weg staat.

Ach, ik kan nog zoveel vertellen en tips geven over het leven met de seizoenen, maar ik geef er 5 op een rijtje:

  1. Geef je winter een thema
  2. Maak een plan voor je thema en waar wil je zijn op 1 maart?
  3. Welke activiteiten koppel je eraan? Koop je een mooi boek en schrijf je elke dag? Wandel je elke avond een stukje om te mijmeren over de dag en je thema? Geef jij je op voor een cursus waar jij centraal mag staan? Wintertime is heel fijn.
  4. Plan een dagje Me – time en maak een visionboard bij Bloei, zodat je jezelf elke dag positief confronteert met je verlangen, dromen.
  5. Deel het met anderen en neem jezelf serieus. Het gaat om jou!

 

Waar mag het voor jou over gaan deze winter? Wat zijn jouw plannen? Heb je hulp nodig bij het maken van een mooie roadmap voor deze tijd? Ik help je graag.

 

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.