Toveren met kleur is als strooien met confetti

Als ik toch eens kon toveren… Nou, dan toverde ik dat de mooiste wensen uitkomen en de wereld een beetje zachter staat. Ik toverde de lucht lila en je wangen roze. En ik zou de magie van kleurpsychologie de wereld ingooien als confetti. Heel veel confetti. Gelukkig is er mijn mooie vak als kleurcoach en een fijne missie die helpen met toveren:

“Heel Nederland kent de verborgen taal van kleur.”

Maandkleur

En daarom is bij Bloei! de maandkleur van december paars en daar past magie perfect bij. Elke maand is er een zorgvuldig gekozen maandkleur bij de coaching en trainingen. Paars is de kleur van geloven en vertrouwen op dingen die we nog niet kunnen zien. En wat zijn er op dit moment veel zaken waar een beetje tovenarij fijn zou zijn, vind je niet? Dromen en het lichter maken helpt bij taaie stukken.

De magie van kleurpsychologie

Daarom ben ik zo blij met de beweeglijke online community van Lekker B(l)oeiend. Het is een plek waar vrouwen ruimte voor zelfontplooiing vinden en hun bijzondere verhaal doen. Waar je leert welke stappen je kunt zetten met de magie van kleurpsychologie. Dus herkenning waar je tegenaan loopt en het zetten van een volgende stap, zodat je niet blijft hangen in de hangmat, maar vooruitkijkt met die nieuwe taal die je leert spreken als een native speaker. En bij dat vooruitkijken is paars dus een ware cheerleader.

Sometimes we need a little magic

Wat is de psychologische betekenis van paars eigenlijk?

Paars is de kleur van uitzoomen en kijken naar het grote plaatje: het universum en het grote geheel waar we ons op kunnen afstemmen. De een lukt het wat makkelijker dan de ander; de kleur paars is hierbij behulpzaam. Het is de kleur die ons helpt om verder te kijken dan de meesten van ons kunnen zien, en te vertrouwen op dat wat voor ons is weggelegd, maar nog niet zichtbaar is. Het vraagt om overgave en de kunst van onwetendheid, en misschien wel de rust van onwetendheid.

Paars is de kleur van je eigen weg en waarde volgen

Je hoeft nog niet alles te weten, niet alles woorden te geven. Het gaat om slechts voelen wat de bedoeling is van de volgende fase. Om stil zijn, afstemmen op wat belangrijk voor je is en ertoe doet, zoals je naaste(n) maar net zo goed je waarde in het leven. Je kernwaarde, je authenticiteit, dat wat jou jou maakt, en daar zorgvuldig naar leven. Paars is je meester en helpt je in het onderweg zijn. Paars is de kleur van je eigen weg en waarde volgen, soms eenzaam, maar altijd de bedoeling. Het is waar de magie woont. Het was voor mij de laatste kleur om over te schrijven in mijn wel heel persoonlijke blog dat je hier lezen.

En hoe doen we dat dan, dat toveren met kleur?

We maken gebruik van kleur op allerlei manieren, zoals kleding, interieur en accessoires. Op die manier is er altijd een reminder en kleur is echt energie, dus doet zijn werking. Maar het is natuurlijk niet zo dat we even een tint op de muur schilderen en de transformatie is gecheft. Nee, dat zou te magisch zijn. Je hebt gewoon ook ander gedrag te vertonen. En daar inspireer ik je mee met mijn duizenden ideeën. Er is niets fijners dan steeds door te ontwikkelen. Ik help je met visionboarden, opdrachten, meditaties, visualisaties, maandelijkse Zoom-sessies in de rode bh club… Deze maand zetten we ook de affirmaties (soort van praktische toverspreuk) in.

Wat is de affirmatie van deze bloeierds deze maand?

  • “Mijn maandthema is RUST en de kleur lila laat mij de signalen zien voor mijn eigen weg en waarde, mijn magie. December is mijn maand van rust, relax en ontspanning. Tijd voor mezelf.” – Annemiek
  • Hilde kiest voor spiritualiteit ontdekken. “De kleur lichtpaars laat mij de signalen zien voor mijn eigen weg en waarde, mijn magie. December is mijn maand van overgave.”
  • En Monique inspireerde Wendy met: “Ik las het thema van Monique en die bleef hangen… Trust the power of being me. Ja dat is mijn thema voor deze maand. Mijn paarse power toestaan en laten stromen, in alle rust en kalmte.”
  • Elkaar inspireren, ook al zo’n woord dat past bij paars en bij Lekker B(l)oeiend. Het zorgt voor verbinding. De waarde die Karen geeft aan deze maand: “Kiezen volgens je eigen weg en waarde. Er is zoveel meer waarheid dan die ene. Vertellen hoe het voor jou  is zonder dat we verder oordelen.” 

Magie in al mijn vezels

Vind je ze niet prachtig, deze affirmaties uit Lekker B(l)oeiend? Toverspreuken zijn het en als ik dan alvast vooruit blik naar het einde van de maand, en deze toverspreuken zijn uitgekomen, dan voel ik al magie in al mijn vezels. Ze durven te dromen, ze doen het werk, bekennen kleur en vertrouwen op kleurpsychologie en de mooie uitkomst.  En dan is het net alsof je hebt getoverd met behulp van kleur, lekker veel magie van kleurpsychologie als confetti uitgestrooid.

Wil jij ook meer magie in je leven, elkaar inspireren zoals Wendy en Monique, en kiezen voor verbinding? Kies dan voor een nieuwe taal om je creativiteit wakker te kussen, je intuïtie te vergroten en het vertrouwen in het nieuwe jaar en in jezelf te omarmen. Lees meer over jouw magie en check vandaag nog in.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.