Vertrouw op god maar zet wel je fiets op slot

Is dat nou werkelijk waar, dat als je de muur roze verft dat je dan beter voor jezelf zorgt? En dat als je gele bloemen op tafel zet, dat je zelfvertrouwen met sprongen stijgt? Dat lijkt me geweldig hoor, maar ik geloof het niet zo. Ik vertrouw het niet altijd.” Heel goed! Zou ik ook niet doen.
Ik vind haar sceptische houding geweldig en ik geniet van ons gesprek. Ze is zo heel anders dan haar zus, want daar vindt ze wat van. Het verschil tussen deze twee vrouwen is waarschijnlijk waarom het niet zo botert en ze hun verstandhouding ter sprake brengt tijdens de coachsessie.

Vertrouw jij op andermans wijsheid?

Is dat nou werkelijk waar, dat als je de muur roze verft dat je dan beter voor jezelf zorgt? En dat als je gele bloemen op tafel zet, dat je zelfvertrouwen met sprongen stijgt? Dat lijkt me geweldig hoor, maar ik geloof het niet zo.” Heel goed! Zou ik ook niet doen.
Ik vind haar sceptische houding geweldig en ik geniet van ons gesprek. Ze is zo heel anders dan haar zus, want daar vindt ze wat van. Het verschil tussen deze twee vrouwen is waarschijnlijk waarom het niet zo botert en ze hun verstandhouding ter sprake brengt tijdens de coachsessie.

Kijk, mijn zus is volgens mij de weg kwijt. Ze lijkt geen eigen mening meer te hebben. Vroeger was ze heerlijk pittig en zelfverzekerd. Als ik nu aan haar vraag hoe het met haar is, dan krijg ik eerst een heel verhaal met andermans wijsheid. Haar eigen wijsheid lijkt ze aan de wilgen te hebben gehangen. Ik zal je een voorbeeld geven.

Met een ster die achteruit liep

Ik kan met regelmaat niet met haar afspreken. Ze geeft bij voorbaat al dagen van de maanstand aan dat ze niet kan, omdat ze zich dan wellicht wel eens niet goed zou kunnen voelen door de volle maan. Laatst waren haar auto en haar laptop kapot en dat had te maken met een ster die achteruit liep, Mercurius retrograde? Maar haar auto is 25 jaar oud en haar laptop onderhoudt ze niet goed. En haar laatste lief heeft ze buiten de deur gezet, omdat ze van een vrouw die theeblaadjes leest, had vernomen dat hij een slecht karma had. Maar Anne-Lies, als er iemand brandschoon is en zuiver op de graat, is hij het.

Vertrouw op god maar zet wel je fiets op slot

Ze mist haar zus

Begrijp me niet verkeerd, want ik weet dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik weet dat we de oude wijsheid weer in ere moeten herstellen. En ik ben blij met een ieder die kijkt vanuit een holistisch perspectief.” Ik vertrouw het alleen niet blindelings. Ze vertelt zo leuk, verfrissen en beeldend. Ik snap haar en vind het sneu dat ze haar zus eigenlijk zo mist.

Hoe werkt dan de psychologie van kleur?

Ze geeft zo haar verantwoording weg, die zus van me. Dus ik was zo blij te lezen in dat interview met jou in de krant dat het ook om reflectie gaat bij kleurenpsychologie. Maar hoe dan?

Kleurenpsychologie is de invloed van kleur op ons leven. Onze kleurkeuzes – bewust of onbewust – hebben invloed op je emoties en gevoel en ze kunnen veel over jou en je leven so far vertellen. Het beïnvloedt ook hoe anderen zich gedragen of reageren op jou, op wat je uitstraalt. Als je weet welke kleuren jou verder helpen in je leven, en je eventuele kwaliteiten onthullen, dan heb je ook invloed op je toekomst. Die kun je samen met een kleurcoach anders inkleuren. Rooskleurig zou ik zeggen.

Een ingang naar je ziel

Het is dus een ingang tot een gesprek en een verhelderende blik op wat er op onbewust niveau speelt. Dingen waar we vaak jaren mee lopen, maar de vinger niet op kunnen leggen, sluimerende onrust, blokkades die je klein houden en niet in volle glorie lijken te doen leven. En als we dat helder hebben, gaan we over op toegepaste acties. Acties die we samen bedenken, maar die je zelf mag uitvoeren. Hoeft niet alleen, wel zelf.

Vertrouw jij op kleurpsychologie en het effect van roze op je muur

Als je wilt werken aan zachter zijn voor jezelf of aan je zelfvertrouwen, als je bereid bent het werk te doen, dan haal je resultaten. Ik weet er zelf alles van. Roze op de muur zal je BFF zijn en je gespannen schouders zachter maken. Het is niet voor niets dat er meer en meer in gesloten instituten gebruik wordt gemaakt van deze kleur. Maar je strengheid naar jezelf… daar heb je ook wat aan te doen en jezelf die verandering te gunnen.

Of de gele bos bloemen

En de gele bloemen. Om maar een voorbeeld te noemen, zijn een friendly reminder. Steeds als je ze ziet staan zijn er kleine signalen in je lijf om je te herinneren dat je onderweg bent op het pad van zelfvertrouwen. Groeien met je gezicht naar de zon.

Het is simpel eigenlijk: Vertrouw op God, maar zet wel je fiets op slot!

Vertrouw en pak regie; een match made in heaven

De onverwachte signalen van de sterren, de prachtige gebruiken en rituelen en de enorme wijsheid van sommige mensen en… je persoonlijk leiderschap vind ik magisch. Een match made in heaven. Je stelt je open, krijgt aangereikt en jij hebt het werk te doen.

Duurzame samenwerking

Fijn Anne-Lies want dan zijn de credits van mijn proces ook voor mij, kan ik trots zijn op mezelf en daar groei ik dan van! Heel duurzaam.

Mooierd! Dit is vast herkenbaar voor je en ik nodig je van harte uit om samen te werken met jezelf. Jezelf beter te leren kennen, de blokkades inzichtelijk te maken en een nieuw perspectief te laten ontstaan. Lichter, met meer plezier. Gaan we regelen. Check hier in voor Volle Bloei!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.