Een Vision board! De gouden tip om je dromen dichterbij te halen.

De gouden tip om je dromen dichterbij te halen is een visionboard maken

Van dromen naar doen! Superleuk en reuzehip maar hoe doe je dat dan? Ik hoor het je denken. Begrijpelijk, want hoe heerlijk het vooruitzicht van je droomleven ook is, het moet wel gebeuren. Je hebt het nog wel handen en voeten te geven en dat doe je makkelijk met een visionboard. In dit artikel vertel ik hoe je dat kunt doen op een hele fijne manier. En ik geef je tips zodat ook jij je dromen dichterbij kunt halen.  

Ik help veel mensen om het leven fijner te maken door te kiezen voor een kleurrijk leven. Je droomtoekomst in kaart brengen en daarmee dichterbij halen. In stapjes, want daar geloof ik in, het maakt het behapbaar en daarmee haalbaar om je grote en kleine plannen waar te maken. Een visionboard is een mooie en doeltreffende manier om je dromen en verlangens helder te krijgen. In sfeer, kleur en beeld breng jij al in een middag je binnenste naar buiten met als doel een zichtbaar geheel, een routekaart. Om je inzicht te geven hoe een visionboard ook voor jou kan werken, heb ik mezelf en mijn deelnemers de volgende vragen gesteld.

Wat is een reden voor jou om een visionboard te maken?
“Vaak een nieuwe start, een nieuw jaar en nieuw plan! Of om van chaos naar volledige focus te gaan.”En voor Mirjam werkt de eenvoud van plaatjes heel verhelderend: “Ik heb niks met businessplannen enzo, maar wel behoefte om aandacht te besteden aan mijn visie en missie, want die was nog niet helder voor me. Een visionboard maken gaat vanuit mijn intuïtie, zonder dat ik een plan moet maken en dat voelt zo goed. Nu zie ik steeds meer plaatjes helder worden voor me en dat het een soort pad is, dat ik aan het lopen ben. Dat staat allemaal op 1 board. Prachtig toch? Een businessplan maar dan in beeld!”

Hoe ervaar je het maken van een visionboard?
Vaak zie ik de deelnemers stiller worden, stoppen met denken en op een gegeven moment slechts hun intuïtie volgen. Het hart heeft het hoofd overgenomen. Voor Karen was het vooral kiezen voor zichzelf en volledig stilstaan bij haar toekomst. “Stilstaan bij mijn verlangen, mijn vragen, mijn belemmerende overtuigingen. Een soort adempauze om mijn route te kunnen bepalen en uitzetten van waar ik wil uitkomen, mijn meesterschap. Richting geven, het ontdekken van nieuwe ingangen en durven te kiezen voor mijn toekomst.”

Wat is het belangrijkste inzicht dat het visonboard jou heeft gegeven, en wat pak je anders aan in je leven?
Voor kunstenares Edith gaf haar visionboard helderheid: “Ik wilde van alles maar nam geen beslissingen. Ik kwam niet verder en dat maakte me onzeker en gaf zoveel stress. Door te kiezen voor mijn visionboard – en de heerlijke overheersende kleur geel – is er nu zoveel focus. Als kunstenaar is het goed om overal deze kleur in mijn leven te gebruiken. Ik ben van met een chaotisch brein verlamd op de bank gegaan naar een leven vol actie en ruimte in mijn hoofd. Geen hoofdpijn, maar volledige focus. Werkelijk kleur bekennen! Het mag gezien worden. Ik mag gezien worden. Hoe gaaf is dat? En het voelt toch goed! Ik heb weer vlogs opgenomen en vaker ‘nee’ gezegd. De complimenten stromen binnen als ik mijn gele shirt aan heb. Dat is leuk, maar ik ben er niet afhankelijk van. Ik voel me verlicht, letterlijk en figuurlijk. Back on track!”

Hoe zet jij je visionboard praktisch in?
Karen vertelt: “Mijn visionboard staat voor mij op een zichtbare plek om mezelf ‘erbij te houden’, stay on track. Concreet betekent het dat ik inmiddels mijn onderneming heb neergezet, mijn nieuwe website in de promotie is en ik ben gestart om de mogelijkheden van crowdfunding te onderzoeken.”
Deelnemer Merel heeft heel praktisch een buddy in de hand genomen die haar bij de les houdt. “Ik merk dat ik steeds verder op het pad kom en dat ik na elke keer dat er iets pittigs in mijn leven gebeurt ik op het pad blijf of de weg terugneem naar het pad. Ik weet welke kant ik op wil en ga!” 

Mooie Merel, ze doet het maar mooi!

“Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je ook daadwerkelijk in staat bent te realiseren.”

~ M. Knoope

Hoe haal je alles uit je visionboard?
Zodra mijn deelnemers hun visionboard af hebben, vraag ik ze altijd om even afstand te nemen en op te schrijven wat er in ze opkomt. Wat is de sfeer? Wat valt op? Vervolgens checken we de kleuren en laat ik de kleuren meepraten. Voor mij als kleurcoach is dat een van de belangrijkste tools om informatie uit een visionboard te halen. Elke kleur heeft een betekenis en geeft je zoveel meer verdiepende informatie, je hebt er geen weet van en helpt je zoveel verder. Impressie

Haal jij je dromen dichterbij?
En jij? Neem jij je doelen serieus? Ze zijn immers dromen met een deadline! Een visionboard is een roadmap naar jouw succesvolle dromen, groot of klein. Het geeft je richting, focus en het gaat over jou. Plan nu je afspraak met de toekomst en boek je VIPdag Visionboard maken

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.