Wakker worden in een droom

Vanochtend realiseerde ik me iets bijzonders, ik werd wakker in een droom. Lang geleden, toen ik flink aan het stoeien was met het leven, waren het mijn dromen die me focus gaven. Bijna niets ging zoals ik het had bedacht, het voelde of ik steeds maar bleef taxiën op de startbaan. Ik probeerde van alles! De liefde, lessen in persoonlijke ontwikkeling, meditatie en nog veel meer moois. Het maakte dat ik soms een wat lichter gevoel had, maar verder kwam ik voor mijn gevoel echter niet.

En toch ergens in die periode was er een stem …

Ken je dat, dat speciale stemmetje in je hoofd, dat heel soms opduikt? En van veel verder komt dan het andere dagelijks geklets. Kalmer, meer helder maar oorverdovend fluisterend zodat je het wel uit je hoofd laat om niet te luisteren. ‘Zorg dat je op een dag locatie onafhankelijk bent en doet  waar je goed in bent, dat je overal je beste best doet alles een beetje lichter te maken’. Later kwam ik erachter dat je dat zou kunnen samenvatten in ‘My work is my love in motion’ zoals lieve vriendin Lisa vertelde.

En vandaag realiseerde ik me dat ik ergens toch gas heb gegeven en dat het plan vleugels heeft gekregen.

Zij van Bloei, zowel Rosanne als ik zijn onderweg, onderweg met vorm geven, onderweg met het realiseren van dromen en het creëren van mogelijkheden. Luisteren naar de stem, ook al heeft het geen houvast en voelt het als los zand, is soms gewoon dat wat je hebt te doen.

Het is de stem van je innerlijke tomtom en kost je soms jaren, blikken vol ongeloof en heel veel wikken en wegen, maar maakt ook dat je zomaar zou kunnen ontwaken in een droom. Letterlijk en figuurlijk. Wakker worden op Bali, een maand lang wonen en werken met gelijkgestemde en een zee van turkoois. Niet alleen de kleur van helder water, maar ook van onderweg zijn, reizen door je eigen leven, van soms lanterfanten, hoog vliegen en eenzaamheid maar altijd weer verder gaan op weg naar je idealen. Het is de kleur die mij helpt en steeds opduikt als het tijd is.

Welke kleur houdt jou op koers? Zet je met je neus de juiste kant op? Schrijf je het aan ons?

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.