Weet je dat je het verschil hebt gemaakt?

 
“Wat leuk dat ik je nu eens in het echt zie” zegt ze op het feestje van haar buurvrouw. “Je hangt bij mij in de wc, al jaren.” Dat is een fijne binnenkomer! “Niet echt natuurlijk, maar dat blog over applaus vind ik zo fijn. Daar kijk ik elke dat naar en ik geef het steeds mee aan mijn kleinkinderen.”

Wat leuk! En wat fijn dat ze me dat laat weten. Soms schrijf je verhalen, of geef je woorden aan gedachten, maar je hebt geen idee of het ertoe doet voor de ander. Hoe fijn is het als je dan soms bevestiging krijgt, een compliment of echt het verschil kunt maken? Gewoon een klein gebaar of een knipoog kan van wezenlijk belang zijn in het leven van een ander.

De dame in de HEMA
Zoals de dame in de HEMA voor mijn nichtje Annabel. Het was klein maar het effect speelt nog steeds, voor Annabel, voor mij en straks voor jou. Annabel is niet van de jurken, ze voelt zich er opgelaten in en al helemaal met blote benen. Dus dook ze de HEMA in voor een panty. Wellicht dat die zou helpen om door te zetten, om toch op een dag van de jurkjes te zijn. Net op het moment dat ze denkt: ‘laat maar, want dat gedoe met een panty…’ tikt er een dame op haar schouder die zegt: “Kind, wat staat die jurk je enig. Ik vind het een plaatje.” Je begrijpt de verwondering van Annabel en je begrijpt dat als ik naast die dame zou hebben gestaan ik haar een zoen zou geven. Dat is toch magisch en lief?

Verdriet
Of die ene keer dat iemand in tranen was en ik er alleen even naast ging zitten. Jaren later komt ze er bij me op terug. Om te vertellen dat zo iets simpels als mijn aanwezigheid en steun ervoor zorgde dat ze zich gezien voelde.

Het maakt de wereld een beetje warmer als we met elkaar delen en terugkoppelen dat het helpt. Weet jij het nog, wanneer je met iets kleins een wereld van verschil hebt gemaakt voor een ander?

Of dat iemand het verschil voor jou maakte? Weet je het nog? En weet die ander het? Hoe zou het zijn als je dat vandaag nog laat weten, als dat kan? Je kunt vandaag nog het verschil maken voor een heel leven.
Ik hoor het graag. En Annabel is inmiddels iets meer van de jurken

 

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.