Werk jij al met het boek Kleuren van Geluk?

Heel Nederland spreekt de taal van kleur.’ Het is mijn missie. En het was de reden van het schrijven van mijn boek Kleuren van Geluk. Want met een boek bereik je zo heerlijk veel mensen. Je kunt het boek lezen op je eigen moment. Je kunt de taal van kleur op je in laten werken. En je kunt ín het boek werken, ook zo fijn. Of mensen dat ook doen, wist ik tot voor kort niet. Totdat de cursisten van de eerste basistraining Kleuren van Geluk hun eindwerkstuk presenteerden. 

De betekenis van de 16 belangrijkste kleuren

De basistraining duurt een heel seizoen en we komen 8 dagdelen live online bijeen. Alle deelnemers krijgen mijn boek natuurlijk thuisgestuurd, met nog wat kleurrijke extra’s, zoals die speciale kleurenthee, een werkboek en een verrassing. Elke kleur krijgt tijdens de trainingsdagen aandacht door meditatie, creatie en inspiratie, zodat ze het kunnen voelen, visualiseren en het daadwerkelijk door hun handen laten gaan. De cursisten werken op die manier aan hun creatieve en intuïtieve ontwikkeling en aan het einde weten ze de betekenis van de 16 belangrijkste kleuren en hoe ze die kunnen inzetten in hun leven en werk.  

De psychologie van kleur

Iedereen gaat op haar eigen wijze aan de slag met de kleur(en) van die week. Het maakt van alles los! De ene kleur maakt je misselijk (we zoeken natuurlijk uit wat daar de onbewuste oorzaak van is), de andere kleur zet je in de actiestand en sommige kleuren maken je ongelooflijk blij. De psychologie van kleur is gewoon magisch. 

Je kleurrijke schatten bij elkaar

Dat ervaren mijn cursisten gelukkig ook. De een had alle kleuropdrachten uitgewerkt in een groot tekenboek. De ander had verschillende boekjes gebruikt met prachtige aaibare kaften. En ja, gelukkig… een aantal cursisten presenteerde hun eindwerkstuk met mijn boek! Dat 5x zo dik was geworden door alle knipsels, schrijfsels, kaartjes en andere paperassen die erin zijn geplakt. Mijn hart maakte enorme vreugdesprongen, dit is namelijk zó de bedoeling. Om die reden is het boek gebonden met een spiraal en zit er een zacht elastiek (met bedeltje) om het boek. Het is rekbaar, je houdt je kleurrijke schatten bij elkaar. 

Wat ik zie als ik zo’n boek opensla? 

Dan zie ik als het ware mijn proces van jaren geleden. Ik herken het dat sommige kleurpagina’s vol zijn geknipt en geplakt. Over de randen en soms uitklapbaar omdat die ene kleur voelt als thuiskomen en dat dat nooit genoeg is. Daar wil je meer van. Ik weet dat als ik dat zie. Ik weet dan ook dat ik in de les meerdere keren heb moeten vragen er weer bij te komen. Zo heerlijk intensief. Ik zie de kleuren weer op de wangen van inspanning en jezelf verliezen. Dat wat deep down leefde is door de kleur en meditatie aangewakkerd en wil niet meer stoppen.  

Staan voor jezelf en het kiezen voor je eigen weg

Ik zie ook dat er pagina’s zijn waar niet zo veel leven in zit. En ook dat is herkenbaar, want die kleur is eigenlijk nog niet tot leven gekomen. Voor mij was dat de kleur paars. Ik had daar nog niet eerder over geschreven. Mijn boek ‘Kleuren van Geluk’ is ook mijn confronterende proces en gaat over mijn reis. Zo kwam ik erachter dat het paarse blog niet was geschreven. Die kleur gaat zo over staan voor jezelf en het kiezen voor je eigen weg en waarde en daar had blijkbaar een boek en een training voor moeten komen. Best een weg.  

Je voorkleur en afkleur maakt het onzichtbare zichtbaar

En dat zie ik ook bij haar. Geel geeft strijd, de moeite die ze heeft met met de kleur. Van huis uit geen geel meegekregen, een gebied dat nog niet ontwikkeld is, maar waar een groot verlangen op zit. Meer zichtbaar zijn, weten wat ze wil en aandacht en tijd voor zichzelf regelen. Schoorvoetend kwam het in de les naar voren bij de module over geel en die geven we aandacht in haar vervolgtraject: de expeditie. Kleurpsychologie is een spiegel. Je voorkleur en afkleur maakt het onzichtbare zichtbaar, is magisch en confronterend. Niet zwaar, sterker nog: het maakt persoonlijke ontwikkeling lichter en draaglijk. 

Magisch mooi en life chancing 

Binnenkort start de volgende training en er is nog 1 stoel vrij. Laat deze kans niet liggen, maar meld je vandaag nog hier aan. Ik verheug me nu al op de transformatie van jouw werkboek naar boekwerk, levenswerk. Een illustratie van jouw transformatieproces de komende maanden. 

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.