Zen zijn of Happy B(oeddha)day

Heb je een lekker relaxed weekend gehad? Ben je een beetje zen geweest?

Een paar weken geleden stelde ik diezelfde vraag aan een leuke vrouw, en ze gaf me als antwoord: “Ik zou een moord doen om een beetje zen te zijn, maar ik geloof niet dat ik die status van zijn ooit ga halen. Kun je dat ergens kopen? Ik heb er best geld voor over, hoor.”

Ik stuurde haar een fijne kaart in groen en schreef erbij: ‘Als deze kleur nu een beetje hard binnenkomt, dan weet jij wel hoe laat het is! Als je druk bent en niet werkelijk bereid bent daar intern iets aan te veranderen, dan zit je echt niet op groen te wachten. De kleur van harmonie, ontspanning en flow confronteert je dan teveel en het liefst blijf je dan de andere kant op kijken terwijl je beter weet. Ja lekker zeg, een beetje met mijn blote voeten op gras ontspannen te zitten zijn terwijl er een lijst werk ligt te wachten op me. Wat een rare wezens zijn we toch.’

Ik moest weer aan haar denken toen ik zag dat ‘zen zijn’ ons thema was. Het is wel eens goed om te kiezen voor een ander ritme, soulsearching en een andere kijk. Deze week is Boeddha jarig op 8 april en dus een mooi moment voor een beetje aandacht.

Wat helpt jou een beetje meer zen te zijn?

  • Is het bijvoorbeeld alle nieuwsbrieven afzeggen en kiezen voor een lege inbox en zo ruimte geven aan je eigen inspiratie?
  • Je to do lijstje veranderen in een to don’t?
  • Zomaar eens een dagje nergens iets van te vinden (je omgeving zal je dankbaar zijn)?
  • Of is het toch gewoon eens even lekker met je blote voeten op het gras met de madeliefjes tussen je tenen als enig(e) gezelschap?

Ik ga de komende weken werken op Bali. Kleur en de wereld aan mijn voeten is het thema. Het boek voor de toekomst schrijven om met die stip op de horizon meer zen te zijn. Mijn energie gebruiken om te inspireren, buiten de lijntjes te kleuren en veel meer te kunnen betekenen.

Ligt voor jou net als bij mij ook de klemtoon eigenlijk meer op ‘zijn’ dan op ‘zen’? Gewoon lekker zijn? Voor onze top 10 zijn we op zoek naar tips voor een andere levenshouding. Niet die grote maar juist die kleine behapbare verandering, die ‘altijd mogelijk’-tip waar we allemaal een beetje gelukkiger van worden.

Wat is jouw ultieme zijn zen tip? We lezen het heel graag hieronder!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.