Ben jij de Pippi op je werk? En is het nu tijd voor je eigen wijze?

“Ja hallo, met Eva” Ze klinkt een tikje ongeduldig aan mijn oor. “Kan ik me nog aanmelden? Ik heb vandaag al 3 keer met mijn vinger boven die knop gehangen en gisteren ook en laten we het over vorige week maar niet hebben.”

Ik vind dit zo leuk om te horen, het is namelijk erg herkenbaar. Je weet dat je iets te doen hebt, iets belangrijks. Maar het is ook spannend, heel spannend. Het zou namelijk wel eens levens veranderend kunnen zijn. Zo’n besluit dat je jaren lang nog kunt herinneren en waarover je vertelt als iemand vraagt: Wat was nou werkelijk een hele grote stap in jouw leven?

Ik ben gewoon een beetje anders
“Weet je wat het is Anne-Lies?” vervolgt Eva. Nou? “Ik las net een stukje over Pippie Langkous. En hoewel ik al jaren een volwassen vrouw ben, voelt het leven leven voor mij altijd een beetje spannend. Zo jong, alsof ik nog niet mijn eigen rol heb ingenomen. Of misschien nog niet de verantwoordelijkheid heb durven nemen voor mijn eigen leven. Ik ben op weg, een heel eind, maar dat laatste stukje van zo is het, this is me lijkt niet te lukken.

Ik denk dat het komt omdat ik een beetje anders ben dan anderen. Niet extreem, maar wel een beetje. En terwijl ik tegen anderen zeg dat dat juist heel mooi is om net een beetje anders te zijn, stop ik het bij mezelf weg, en waarderen doe ik het al helemaal niet. Als ik het weer eens op mijn heupen krijg, dan ga ik op zoek naar een andere opleiding of een  andere coach. Ik vraag daar om bevestiging, ik haal daar advies en sla mijn eigen wijsheid bewust over. Ik ben een shopper in persoonlijke ontwikkeling en de boekenplank met zelfhulpboeken helt een beetje over. Zo blijf ik ronddolen en kom ik niet thuis bij mezelf, mijn eigen unieke ik.

Pippie Langkous
En ik weet ook waarom. Ik ben een beetje de Pippie Langkous onder de stylisten. Want hoewel ik overal kennis haal en nieuwe methodieken leer, het past het me nooit zoals anderen het doen. Misschien passen andermans methodes mij gewoon niet. Ik begin na een tijdje ook altijd weer te schoppen tegen de juf of de gevestigde orde. En dat is niet terecht. Mijn eigenwijsheid is er niet ingestopt om lastig te zijn, maar om uit te dragen. Om op die manier anderen uit te nodigen, en met name de vrouwen die ik zo graag laat zien hoe mooi ze zijn. Ik heb het in de vingers als magie. Die eigenwijsheid wil ik tot kunst gaan verheffen. De ballen hebben om expres mezelf te zijn. Het is mijn weg geweest en daarin wil ik het verschil maken.

Dus, heb je nog plek? Dan start ik met mezelf, ga ik leren hoe kleur te voelen in plaats van theorie  en dan ga ik mijn klanten daardoor helpen om kleur te bekennen. Het is tijd om het Pippie Langkous gevoel van ‘ik ben anders’ te transformeren. Geen buitenbeentje, geen eenzaamheid, geen vertwijfeling dat ik gek ben, maar kiezen voor dat wat je niet verbergen kunt expres te laten zien. Sterk voelen en het leven aangaan zoals ik het voel. Ik ben Pippi, heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Ze zegt ja!
Wat een heerlijk vooruitzicht om met Eva te mogen werken en haar op te leiden tot Kleurcoach. We gaan er een heel mooi en waardevol traject van maken. Want inderdaad, iets wat zo belangrijk voor je is maar waar zoveel weerstand op zit vraagt aandacht en liefde. Gaat ook echt over wat er in jou speelt. Door kleur te durven bekennen, je bloot geven en je daarmee kwetsbaar op te stellen maakt dat je de ander pas echt kan uitnodigen dit ook te doen. Mensen helpen met het beste of het mooiste van zichzelf te laten zien, kun je dit het allerbeste als je weet wat ze voelen en als je het voor leeft. Als je kunt laten zien waar jij was en nu bent gekomen. En dat kun je heel goed leren.

Ervaar jij ook het gevoel dat je niet (meer) binnen de gevestigde orde hoeft te leven? Dat het tijd is om jouw ware kleuren te laten zien op welk gebied of vak dan ook? Dan nodig ik je van harte uit om een besluit te nemen en te kiezen voor je eigen wijze. Alvast een tipje van de sluier: Wit is de kleur die je helpt jezelf volledig en ongeneerd te laten zien. Hoe heerlijk is dat.

Tijd voor de kracht van de Pipi in jou? Geef je dan nu HIER op zodat je een vandaag kiest voor een nieuwe start, een verdieping in je leven en je kleurrijkste jaar ooit

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

4 reacties

  1. Mooi! En zo herkenbaar dit! Jezelf op nummer 1 zetten en staan voor wie je echt bent. Een wijs besluit ,een kleurrijk begin van iets moois!

  2. Wat een leuk blog, erg herkenbaar! Je moet het idd op je eigen manier doen, dan ben je op je best. Jammer dat je zo ver weg zit, zou graag de opleiding bij je gedaan hebben.

    1. Caroline, dankjewel voor je compliment en misschien is het fijn om on line te starten in de Jaarrond online opleiding. Dat kan online, is altijd bereikbaar en je maakt het verschil. Aan de onderzijde van de pagina zie je de informatie https://bloei.biz/spring-edition/

      Met Lie(f)s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.