De kleur bruin voelt voor mij als een stevige en veilige basis tijdens de reis van mijn leven.

Kleur helpt mij op de reis door mijn leven. Als ik nu kijk dan is er weer veel ruw werk gedaan! De pijnlijke stukken, als knoesten in de bodem van mijn bestaan, de weg van het harde werken naar lichter leven. We hebben allemaal de hobbels te nemen. Het zit niet in me om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik voel altijd die drive om door te gaan omdat ik van nature de neiging heb de dingen lichter te maken. Kleur voelt voor mij als een stevige basis. Ik vertel je er graag meer over in mijn blog hieronder

Huiswerk uit mijn eigen training Lekker B(l)oeiend

En die weg overpeins ik hier op het balkon met een veel te bruine kop thee als basis voor mijn huiswerk. Huiswerk voor mijn  eigen training. Misschien vind je dat gek, en ikzelf eigenlijk ook wel, maar het is te leuk! Te helpend, helend en te magisch om het niet te doen. Steeds roep ik: “Goh, ik wou dat iemand mijn training geeft dan ga ik hem gelijk volgen!” En deze zomer denk ik: “Dan ga ik het toch gewoon doen!” Het is online, ik krijg elke week een mooie brief op mijn digitale deurmat, elke week een bijzondere manier om mijn creativiteit te vergroten en mijn zelfkennis op te waarderen. Ik leer alles over de betekenissen van kleur en geniet.

Terrasjes zijn fantastisch om te lezen en te schrijven. Dus heb ik elke week een mooie opdracht deze zomer en ook straks in de herfst als mooie bonus. Meditaties, webinar en een mooie community als traktatie. Lekker B(l)oeiend! Ik zeg doen.

De kleur bruin van mijn vintage koffer

Zittend op het balkon aan de rand van mijn witte houten vloer vol met van die knoesten in het hout als kleine reminders van die pittige momenten. De katoenen bijna transparante gordijnen laten zich in beweging brengen door de wind en die neemt op haar beurt de resten van het verleden mee. De witte linnen lakens op het bed dragen het verlangen naar mogelijkheden en dromen vol kansen. En naast het donker houten bed staat mijn vintage bruin leren koffer als enig gezelschap. Ik geniet van de eenvoud van deze kamer. Ik zie de basis en de structuren van het verleden in het bruin en de witte frisheid van de toekomst. Thats it! 

De natuurlijke materialen lijken mijn natuur te ondersteunen, denk ik, terwijl ik de vraag overpeins: Welke kleur is de rode draad in je leven?

Elke 7 jaar een nieuwe kleur, een nieuw begin

Natuurlijk ken ik de vraag, maar hem zelf beantwoorden is weer wat anders en vraagt wat tijd. De rode draad in mijn leven is eigenlijk mijn 7 jaren cyclus. Om de 7 jaar gebeuren er ingrijpende dingen in mijn leven. Mooie dingen en ook heftige dingen die mijn leven een draai geven waar ik niet altijd op zit te wachten, maar die me wel helpen met groeien, met wijzer worden. Elke 7 jaar life events, ze zijn als een rode draad in de reis van mijn leven. Mijn levensweg, mijn route en bij een reis hoort natuurlijk een koffer.

En eigenlijk is de kleur van die koffer wel de werkelijke rode draad in mijn leven realiseer ik me nu. Daar gaat het over! Diep donker bruin versleten en gebutst, vintage en op mijn foto’s vaak te zien. Niet altijd even handig of comfortabel, maar zo van mij. Gekocht toen ik stapte uit het leven dat me niet meer diende en ik koos voor kleurrijk als innerlijke tomtom. Niet altijd even licht, maar o zo trouw en altijd aanwezig. Een bruine bff.

Reistas met paspoort

En mijn reistas! Die reistas heb ik ingewijd door er mijn paspoort in te stoppen nog voor de dame het prijskaartje eraf kon knippen. Ik wist het al toen ik je in de etalage zag en dacht: ‘Jij bent de reisgenoot voor de rest van mijn leven.’ Je geeft me de mogelijkheid en de ruimte dat mee te nemen wat van waarde is voor mij. Ruimte voor slechts een paar items. Die eenvoud van dat wat goed is en niet meer nodig hebben dan dat. Keuzes maken wat je meeneemt. Travel light!

Ouderwetse schrijfmap met een nieuwe bestemming en een prachtige kleur bruin

En over reizen gesproken… de laptopsleeve van Bali mag niet ontbreken. Als ik eraan denk word ik al warm. Ik zag hem liggen in de kleur van 100% chocolade. Verstoft en beduimeld in een hoekje, maar stiekem sterk genoeg om te lonken, te flirten met mijn verlangen. Ik weet nog dat ik wegkeek. Te duur, te oubollig van kleur en ach ik heb toch dat plastic ding om mijn werkplek in te stoppen? Maar toch, als ik dan van mijn scooter stapte bij het winkeltje naast de rijstvelden bleef het donkerbruin knipogen, echt! De sleef is eigenlijk niet eens officieel een laptoptas, maar zo’n ouderwetse schrijfmap voor je briefpapier, enveloppe en een mooie pen. Op het moment dat ik in gedachten begon te bedenken of de laptop erin paste, wist ik dat ik verloren was. Wat mooi is voor pen en papier is prachtig voor mijn digitale woorden. En wat is voor jou de fijnste tint bruin? Check hier mijn pinterestpagina.

Prada met een beetje bruin en paars

En dan die veel te grote zonnebril, bordeaux bruin en van Prada. Een heerlijke nepperd! Ik kan er verder mee kijken dan de meeste mensen kunnen zien door het vleugje paars in het montuur. Het voelt altijd als een soort signature. Ik voel me af met dat ding. Gek hè?

Kleur voelt voor mij als een stevige en veilige basis tijdens de reis van mijn leven.

Een handgemaakte leren notebook

En als laatste mijn handgemaakte notebook. Cadeautje voor mezelf en samengesteld met Jorik de maker. Prachtig leer, met leeslint en navulbaar. En het ruikt zo lekker! Toen mijn boek Kleuren van Geluk uitkwam, ging er een boek dicht. Er brak een nieuw hoofdstuk aan en dat wilde ik vieren en bezegelen met dit geschenk. Mijn naam mocht erop en natuurlijk Bloei! en een fijne quote. Ik ben namelijk dol op quotes, maar deze keer wilde de juiste niet tevoorschijn komen, zo raar.  Totdat ik een voorstel van Jorik ontving in de vorm van een digitale sample. Ik was direct verliefd! Lekker B(l)oeiend stond er groot in mijn favoriete lettertype. Slimme vent!

Nog een reden, misschien wel een signaal om mijn eigen training te gaan volgen. Hier aan het begin van een nieuwe 7 jaar cyclus. Niet om het oude los te laten, maar te wortelen in het nieuwe stuk van mijn leven dat voor me ligt, het nieuwe schone stuk. Na het harde werken.

Ode aan de kleur bruin

Deze kleur is het antwoord op de vraag ‘welke kleur is de rode draad in je leven?’ Bruin: kleur van eenvoud, basis, aards, structuur, houvast en je veilig voelen. Zo niet sexy of frivool, zo niet lichtzinnig. Ik draag het niet vaak en dat geeft ook informatie. Meer lees je daarover in mijn blog de magie van je kledingkast en dat kun je HIER lezen. Maar ach, bruin een ode aan jou, want wat ben ik je dankbaar dat je steeds mijn waardevolle spullen en talenten voor me bewaart, me stevigheid geeft en uitnodigt een basis te voelen en te gaan staan voor wie ik ben. Tijd om mijn eigen wijsheid, mijn FUNdament als basis te bestendigen. Met het zicht op de toekomst en mijn voeten op de grond, wortelen, thuiskomen.

En soms als ik mezelf niet kan vinden in de vrijheid, dan geeft deze kleur (deze draad) me houvast om toch te bewegen naar daar waar mijn weg wijst. Wat een mooie opdracht vind ik zelf.

Welke kleur is jouw rode draad in het leven eigenlijk?

En hoe is het bij jou? Wat is jouw rode draad? En welke kant reis jij eigenlijk op? Het helpt je om samen te kijken welke kleur jouw wegwijzer is. Welke kleur toont je talenten en welke kleur de blokkades waarom je niet reist door je leven maar blijft zitten waar je zit. Als je doet wat je deed krijg je wat je altijd kreeg. En dat is niet de bedoeling.
Check vandaag nog bij me in, zodat ook jij de reis van je leven bewust maakt. Het leven is geen bewaardoosje en zeker geen koffer om te laten verstoffen, vind je niet?

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

3 reacties

  1. Lieve Anne-Lies wat een mooie inspirerende blog. Mijn rode draad is oranje, het plopte gelijk op. Het is zo’n fijne warme kleur, een kleur waar ik enthousiast van wordt, op tafel wil gaan dansen en zin in het leven heb. Maar ook de melancholie, het behoedzame en de beperkingen van deze fijne kleur zitten in mijn koffer.
    Afscheid nemen is het terugkerende thema in mijn leven en dan hiermee door, hoe dan? Oranje helpt mij om weer zin aan mijn bestaan te geven. Om los te laten en verder te gaan. Jaren heb ik een oranje jas gehad waar je mij in uit kon tekenen. Wie liep daar nou mee? Ik dus, ik voelde mij fijn en gekoesterd in mijn jas en werd er zo vrolijk van en voelde mij sterk als ik deze aan had. Ook mijn vriendinnetje het bolbeest is na jaren in de kreukels te hebben gelegen weer opgelapt en staat mij weer vrolijk aan te kijken met haar heerlijke bolle oranje buik, haar appelgroene voeten en haar rode snavel en rode vleugels. Haar kleine pretoogjes vertellen mij goedgemutst dat de zon schijnt en er morgen weer een nieuwe dag is. Ik word zo blij van haar, mijn oranje vriendinnetje.

  2. Het kan niet anders het is blauw, in alle schakeringen. Blauw is mijn hele leven mijn metgezel. En er is een vriendinnetje bijgekomen, oranje. Ze horen vanaf dit jaar bij elkaar.
    Blauw, communicatie van babbelen naar goede gesprekken naar doorvragen en non- verbale communicatie. Van balans en harmonie. Van vertrouwen in mij zelf, op mijn innerlijke stem en kracht. Samen met oranje gaat het een feestje worden.
    Ik kan nog veel meer hierover ✍️.
    Dank je weer voir deze inspiratie.🙏🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.