When it comes to shoes get high – de magie van kleurpsychologie

Elke ochtend schrijf ik een verhaal. Het is onderdeel van mijn leven, van mijn ochtendritueel en past bij mijn missie de magie van kleurpsychologie . Zodra rond 5.00 uur mijn onbewuste mij (via gedachte aan koffie) wakker kust, beginnen mijn vingers te kriebelen om mijn vulpen te pakken en mijn mailbox te openen, want daar staat mijn dagelijkse opdracht al te wachten.

 

Synchroniciteit – de magie van kleurpsychologie

Vandaag gaat de opdracht over hoge hakken en een grote glimlach verschijnt op mijn gezicht. Synchroniciteit! Direct denk ik aan gisteren en de mooie momenten van de lesdag over kleur bij persoonlijke ontwikkeling. Daar waren hoge hakken. Prachtige dag trouwens, al binnen een paar minuten op diep niveau. Dat gaat overigens prima online. Deze vrouwen verlangen naar verdieping en geven daar gehoor aan. Durven te investeren in zichzelf en in een waardevolle toekomst, ze dragen verantwoording voor hun proces. Willen het mooi maken voor zichzelf en de ander. Ik hou er zo van!  

Ik neem je even mee naar dat ene moment van high heels, dat moment van synchroniciteit – de magie van kleurpsychologie. 

Het is heel stil in het online klaslokaal. Het enige wat er te horen valt is het scheuren van papier. BIj de een onstuimig en bij de ander aarzelend en zacht. Ineens wordt de stilte onderbroken met geluiden die ik het best kan omschrijven als een: ‘Oeps! O no! Oboy en OMG.’ Het kost haar even wat tijd om te vertellen wat er is, want het ontbreekt haar aan echte taal, terwijl een overvloed aan verbazing zichtbaar is.

Stoute schoenen aantrekken

Ze heeft zojuist een paginagroot plaatje gevonden van gele pumps met de pakkende tekst van de stoute schoenen aantrekken. Die afbeelding is de ondertiteling van wat haar uit haar comfortzone te doen staat. Haar dromen waarmaken, voorbij het verstoppen van zichzelf en gewoon hopla in het licht. Zo passend bij haar verlangen om zichzelf neer te zetten. Ik snap haar kreten, want dit is wel heel erg in your face. Ik kan me voorstellen dat je voor deze magie, deze synchroniciteit, geen taal hebt. Dit is geen toeval, het valt haar toe. 

Sprekende kleuren 

Maar er is meer, want in dit lesblok van sprekende kleuren – waar we de diepere betekenis van wat de kleur geel voor je mindset doet – boort ze haar zichtbaarheid aan. Vaak is ons verlangen groot om van betekenis te zijn voor een groter publiek, maar toch voelt het ook spannend om daarin zichtbaar te zijn. Die grootse en glanzende eigenschap van geel, de vertaling shine baby shine vinden we best lastig. Ons ego koppelt hem vaak aan: ‘ja maar dan vinden ze wat van me als ik zichtbaar ben.’ En direct is dat negatief geladen. Gek hè, want het kan ook zijn dat men vindt dat je het heel goed doet op het podium. Of misschien vinden ze het heel fijn dat je je verhaal deelt en daarmee anderen uitnodigt. Of misschien vinden ze je wel geweldig. Wat een aanname dat vinden van, vind je niet? Want hoe anders is het als we onszelf daarvan bevrijden?

Bevrijd jezelf van angst en pijn

Is bovenstaande herkenbaar voor je? Voel dan even met me mee. Je hebt iets waar je heel blij van wordt, waar als het ware bij de gedachte je innerlijke zon van gaat stralen. Voel dat even en maak het dan groter, en groter, en groter. Fijn hè? Daar groei je toch van? Alsof je hoge hakken aan hebt. Bevrijd jezelf van angst en pijn en belemmer jezelf niet meer met overtuigingen en aannames die je kleiner maken. Check in bij Kleuren van Geluk en leer alles over de magie van kleurenpsychologie voor jouw zelfvertrouwen en zichtbaarheid doet en geniet van je innerlijke zonneschijn.

En zij?

Zij gaat er zeker komen, net als de andere vrouwen uit deze klas. 

Met of zonder hakken. In ieder geval niet net over de sloot maar vooral vol focus en plezier.

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.