Er zit heel veel magie in je kledingkast. Wist je dat?

Sta je ‘s ochtends ook regelmatig voor je kledingkast met een diepe zucht en het idee dat je niets hebt om aan te trekken? Dat wat je ziet niet past bij wat je voelt? De stapel shirts nietszeggend. En de jurkjes al jaren niet gedragen. De kleuren te bleek, te fel of misschien wel helemaal geen kleur. Wat jouw kast je laat zien, maakt je niet blij en misschien zelfs een beetje verdrietig.

Wat is er loos?
Eigenlijk snap je er niets van, want dat zwarte jurkje stond toch altijd geweldig? En die rode broek die zit toch heerlijk? En zelfs je grijze gebloemde ‘altijd succes jurk’ lijkt je meewarig aan te kijken. Wat is er loos? Je hebt dit soort buien vaker meegemaakt, maar nu is het echt aan de hand lijkt het wel.

Zelf de kleur bepalen
Ik herken het zo goed. Daarom wil ik je graag vertellen hoe kleur de magische illustratie is van mijn leven. Toen ik na een hele nare periode in mijn leven het dappere besluit nam om er weer iets moois van te maken. En bewust koos voor een waardevol leven waar ik de regie weer in handen had en voor mezelf ging staan. Zelf de slingers ophangen en met name zelf de kleur bepalen van de slingers en de confetti. Al snel leek het wel of de glans weer terug was in mijn leven. Ik vond mijn richting, mijn missie en er kwamen fijne mensen op mijn pad. Ik had er weer zin in! En toen ik in mijn kast keek, zag ik dat al mijn zwarte kleding naar de achtergrond was verdwenen. Zwart is de kleur van bescherming en dat is prachtig, behalve als het tijd is om zichtbaar te worden en je al je potentieel wilt laten zien. Dan brengt die goede, oude, alles verhullende zwarte garderobe je niet verder, toch?

Er is meer
Veel meer, want natuurlijk kun je niets leuks  vinden in je kast als je sinds kort verlangt naar ruimte, vrijheid en lekker doen wat je niet laten kunt. Dan kan ik me voorstellen dat de donkerblauwe pakken die je altijd droeg ook al weken niet uit de kledingkast zijn gekomen. Ze staan voor autoriteit en controle en dat heb je nu niet meer nodig. Jij bent vrij en dan zal alles in je roepen: Vandaag wil ik niet strak in het pak.

Ruimte voor nieuwe kleuren
Alle kleuren dienen je. Maar soms, als je zo mooi aan het groeien bent en kiest voor zelfregie, dan maken ze als vanzelf een pas op de plaats, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe kleuren. Nieuwe aspecten van jou en dat is niet alleen in je kledingkast. Je vernieuwde kleurkeuze is een illustratie van jouw prachtige groeiproces. Hoe gaaf is dat om te volgen? En zo kun je de soms best pittige stukken van persoonlijke ontwikkeling leuk maken. Je onderbewuste stuurt signalen in kleur.

Een geheimpje
Hoe fijn is het om dan ook bewust kleur te bekennen? Dat kleur jouw steun en toeverlaat wordt. Dus als je een pittig gesprek hebt over je salaris(verhoging), trek je mooi je rode bh aan. Die geeft je het gevoel van pit en ervoor gaan! En wat dacht je van die gele jurk naar dat feestje waar je ex ook is? Lekker zichtbaar zijn deze keer. Gewoon omdat je durft. Geel geeft je zelfvertrouwen en dat is best fijn op zo’n moment. Mens, wat zul je stralen! Goed geheim hè? 

Is er al een nieuwe kleur in je kast gekropen?
Welke kleur is een oude gewoonte voor je geworden en dient je niet meer, maakt je zelfs kleiner? En daarmee verdrietig? Het hoeft niet zo te zijn. Ga maar voor je kast staan alsof het je leven is. Wat ga jij nu als eerste uit de kledingkast trekken? Waar neem je voorgoed afscheid van? En waar wil je dolgraag mee starten? Waarschijnlijk is er stiekem al een nieuwe kleur in je kast geslopen. Check maar eens. Is het wit om jezelf te laten zien? Roze om af te rekenen met die strenge jij? Of paars omdat je er helemaal klaar voor bent, voor al de mooie stappen die je zet?

Ga je mee dit seizoen?
Gaan we samen op expeditie door de kleuren van je leven? Op ontdekkingsreis door de wereld van jouw kleurvoorkeuren en -afkeuren? Ga je ze leren kennen en waar ze voor staan? Hoe ze je kunnen helpen om te kiezen voor wat belangrijk is voor jou? En dat ga je uitstralen. Dit jaargetijde is magisch voor de toekomstige jij. En weet je wat zo fijn is? Het gaat je zoveel brengen!

Ik geef je met plezier een ticket voor jouw kleurrijke leven. Kom jij vandaag nog uit de kast? Meld je dan bij de andere fijne uit kast komerds.

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

5 reacties

  1. deed ik ook heel vaak, wel afgewisseld met rood en blauw, en nu draag ik zelfs knalgeel en het bevalt uitstekend !!

  2. Leuk artikel!

    Ik heb tot tien jaar geleden altijd het gevoel gehad dat ik niets had om aan te trekken. Tot ik de lumineuze inval kreeg om mijn kleren te sorteren op kleur. Nooit meer last gehad met aankleden.

    Groet en zegen, Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.