Geel! de rode draad in mijn leven.

 ‘’Geel, is de rode draad geworden in mijn leven’’ vertelde ze me toen we samen aan een wijntje zaten op het terras aan de waterkant. Mijmerend met de blote voeten in het gras

34 was ze en stond met 2 peuters met tekeningen te wachten bij de gate van Rotterdam Airport. Beetje zenuwachtig en pijn in de buik voor wat haar te wachten stond. Maar hij kwam niet!

Geen innige omhelzing en zeker Joris Linssen.
Een dramatische inleiding maar met een geweldige wending. Want vanaf dat moment realiseerde ze zich dat dit dus nooit meer ging gebeuren. Haar bestaan was geheel opgebouwd om haar grote liefde en dat was ze niet zelf. Een pijnlijk en verdrietig inzicht. Hoe had ze het zover kunnen laten komen. Dieper in de put kon niet en in die maand  nam ze een besluit: Op eigen benen staan en dat zou het voorbeeld worden voor haar koters! Ze had een doel en ging aan de slag met haar gevoel voor eigenwaarde.
Ze  nodigde haar familie en vrienden uit voor een goedkope pannenkoekenmaaltijd en vroeg om hulp bij de organisatie van haar leven, en die van haar mannetjes.  Opvang voor het weekend, vrienden om met de jochies te gaan voetballen, een aanschuifplek voor haar en 2 kleintjes voor 2x in de week. Een schouder om op uit te huilen en een stevige voet voor de schop onder haar kont. Zodra dat geregeld was kon ze verder met plannen maken en de boel organiseren.

Hulp uit bijzondere hoek
Ik kreeg alle hulp vertelde ze en nog veel meer. Ik kreeg namelijk  ook het volledige vertrouwen van mijn omgeving. Nu nog het vertrouwen in mezelf. Ik had zo een behoefte aan positiviteit en wilde ineens geel in mijn leven. Daar had ik daarvoor helemaal niets mee. Nu begrijp ik dat wel  omdat ik geen richting had voor die tijd en me steeds aanpaste aan de ander. Zo bijzonder dat een kleur je gaat opvallen. In 1ste instantie heb je dat helemaal niet door maar als je dan terug kijkt…heel bizar. Enfin die kleur en met name dat heldere geel zag ik overal en begon daar over te lezen. Geel is de kleur van positiviteit, zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en van kennis vergaren. Ik vond dat prachtig. Wat een illustratie van waar ik behoefte aan had en  mee bezig was op dat moment. Werken aan persoonlijke blokkades om te groeien. Ik wilde een blije moeder zijn en een zaak op zetten.

Ik ging voor geel maar kreeg goud
En steeds als het dan even niet wilde, ook niet na die schouder en die schop dan ging ik altijd weer voor geel. Het dook gewoon weer op. Lange avonden studeren vol focus en concentratie, ook daar staat geel voor Weten wat je wilt en je doelen behalen. Je intellect aanspreken en doorbijten.

Ik zorgde altijd voor van die gele post-its op mijn bureau.  En toen ik verder kwam, de jongens groter werden en ze hen regelmatig geel liet dragen bleef positiviteit hoog in het vaandel bij ons thuis.

De 1ste sollicitatie brieven gingen de deur uit en ik was meestal niet de enige sollicitant. Ook daar kwam mijn goede vriend geel van pas. Om naast al mijn goede voorbereidingen nog eens extra indruk achter te laten had ik een zachtgele leren tas. Degene van HR zou mij herinneren  met de gele tas tussen al die zwarte en grijze handbagage valt niet op. Geel vraagt immers aandacht, het is niet voor niets dat er gele aanwijsborden zijn bij omleidingen. Je ogen trekken er naar toe.

En dat ben ik! Trots
En later toen ik mijn eigen bedrijf had maar met meerdere architecten bureaus goed moest presenteren om een opdracht binnen te halen had ik steevast een gele blouse. Ik gaf het signaal af van zelfvertrouwen, lef, focus en weten wat ik wilde en natuurlijk vol trots want daar staat geel ook voor. En dat ben ik! Trots  op wat ik bereikt heb samen met mijn omgeving. Mijn doel was kennis vergaren, een  zelfstandig leven opbouwen, wijsheid en positiviteit over dragen op mijn kinderen. Een waardevolle vrolijke vrouw  zijn door mijn eigen leven te leiden zelfs als het even niet ging.

En steeds was daar de krachtige kleur, die steeds opdook met de juiste betekenis als illustratie van mijn leven . Geel, de rode draad in mijn leven.
Wil jij jouw rode draad weten en leren hoe een kleurijk leven voor jou mogelijk is? In je werk of Prive? Meld je HIER aan.

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

2 reacties

  1. Dit verhaal past bij mij of gaat bij mij passen. Mijn echtgenoot is op dit moment terminaal en ik ben al enkele dagen bij hem in het ziekenhuis. Ik heb 9 jaar thuis voor hem gezorgd nadat hij een hersenbloeding had gekregen op 59jarige leeftijd. Ik heb alles opgegeven om bij hem te zijn.
    Nu ik tijd heb om over de toekomst na te denken, merk ik dat ik toe ben aan een nieuwe start. Dit gaat in de thuissituatie beginnen: opruimen, opruimen, opruimen. Schilderwerk etc
    Geel is niet echt de kleur die ik in huis wil halen, maar staat voor mij als licht, helderheid, alle somberheid verdrijven, het gevoel verdrijven om vast te zitten in iets waar je niet voor gekozen hebt.

    1. Wat een prachtig en intens verhaal. Dat licht er naast donker mag zijn en je jezelf dat gunt. Ik wens je heel veel helderheid toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.