Durf jij voorbij het ‘grijs’ te gaan en je echte kleur te laten zien?

 

Een toffe tante
Het is een grijze dag als ik heb afgesproken met mijn vriendin. Een hele toffe tante, alleen is ze dat op dit moment een beetje vergeten. Dikke mist hangt om haar kortgeknipte koppie. Een grote vent die daar doorheen komt.

“Wie zit er nu eigenlijk op mij en mijn talenten te wachten, wie wil er met mij samen geloven dat het mogelijk is?” Zo begint ze haar klaagzang als we aan de koffie zitten.

We zitten allemaal op jou te wachten
“We zitten allemaal netjes op een rijtje op jou te wachten, armen over elkaar en wachten maar”, zeg ik. Ze kijkt me niet begrijpend aan. “Enkel zolang jij jezelf in nevelen blijft verhullen weten we niet wat we moeten doen om jou te helpen. Wat is er nodig en waar mogen wij van op de stoelen staan?”

“Ach, je neemt me in de maling! Ik zeur hè?” , zegt ze. “Eigenlijk wel en het helpt je niet verder als je dit verhaal aan jezelf blijft vertellen. Wat helpt is om jezelf te zien, om toe te geven dat hulp je verder brengt en zeker dat je andere woorden kiest. En andere kleuren”.

Grijs is fijn
Grijs is prima. Grijs helpt als je moet denken, even geen emotie. Het helpt je om jezelf zakelijk neer te zetten, en te laten zien waar jij voor staat. Betrouwbaar, consequent en heel professioneel. Ik kan me voorstellen dat het een goed gevoel geeft zo aan de start van je winkel. Maar realiseer je dat het ook de kleur is van onzichtbaar zijn. De kleur van: ‘we zien je niet en weten niet wat nodig is’. Maar je bent wel een volwassen vrouw en bijdehand genoeg om op te staan en te zeggen: Zo nu is het klaar met bescheidenheid, en met ‘ik kan het wel alleen’. Klaar met grijs en tijd om kleur te bekennen en jezelf zichtbaar te maken, hoe kwetsbaar dat ook voelt. Roze haalt de ruwe randjes weg en helpt je de gedachten en de manier hoe je met jezelf omgaat gewoon een beetje zachter te zetten. Het mag een beetje liever.

Kom we doen nog een theetje en dan ga je me vertellen wie je om hulp kunt vragen. En we gaan een saunaatje plannen als beloning voor het inzetten van hulptroepen.

En welke kleur beken jij vandaag? Wil jij weten waar het grijs wel een beetje minder kan? Waar ook jij kunt kiezen voor de regie. En waar je nu al volledig ja naar jezelf zegt? Meld je dan nu aan voor de kleuropleiding zodat jij voor de zomer uniek bent als coach en kleurrijk als mens. Klik HIER voor jij ticket naar je kleurrijke leven.

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Doe niet zo eigenwijs!

We kennen allemaal het zinnetje wel van vroeger: Doe niet zo eigenwijs. Ik kreeg het in ieder geval te pas en te onpas te horen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.