Wat is de kleur van jouw richtingaanwijzer?

Het allerleukste van mijn vak is de enorme inspiratie die steeds maar blijft stromen. En het aller aller leukste is het als mijn studenten me inspireren. Dan noemen ze een woord, een ankedote of een inzicht, en terwijl bij hen de kwartjes vallen, ploppen bij mij de blogs en oefeningen op. Die wisselwerking geeft zoveel energie en beweging bij ons allemaal. En dat maakt me blij!

“Ik ga zo af en toe op kleurtocht, een soort speurtocht maar dan anders” zegt ze. “Dan ga ik naar de markt en zoek die ene kleur. De kleur die ik moet en zal hebben. De kleur die exact past bij mijn ontwikkeling van dat moment. Die me helpt met groeien naar de kant waar mijn ziel al staat te wachten. Geen idee waarom en ik kan de vinger er niet op leggen, maar dat is inmiddels al niet meer erg, Anne-Lies. Ik weet dat als ik rood, de kleur van dit moment, achterna ga, ik vanzelf ga snappen wat ik nodig heb. Welke kant ik op dien te gaan oftewel, wat mijn innerlijke tomtom we wil vertellen. Zo doe ik dat steeds. En van jou leer ik dan weer wat die kleur betekent en hoe het mij kan helpen mezelf te leren kennen en ontwikkelen.”

Aha, denk ik, kleur als routeplanner door je leven en deze week een ware roodtrip voor Monique. Ik vind het magisch! Hoe zij steeds haar weekend invult en kleur geeft aan haar leven.

Welke kleur valt jou de laatste tijd op? Het zou zomaar een hele bijzondere kunnen zijn, zo met de wisseling van de seizoenen. Let maar eens op! Verbaas jezelf. En wat je waarschijnlijk zult verwonderen is dat je die kleur misschien helemaal niet kent. Misschien is het voor jou ook wel rood en vind je daar van alles van: te veel, te vitaal, te aanwezig, te avontuurlijk… Maar weet je, soms gaat het helemaal niet over wat je ervan vindt, maar wat je erbij voelt! En wat zeggen die gevoelens over je, wat willen ze je vertellen? Misschien is dat wel bij alles in het leven. We vinden te veel en ik hoor steeds vaker dat mijn deelnemers meer naar hun gevoel willen, dat ze wel klaar zijn met hun hoofd. Dat maakt me blij, want in het voelen zit de informatie.

 

Wist je dat je het kunt leren? Heel goed zelfs. Kijk jouw nieuwe kleur eens aan, het is niet voor niets dat die oppopt. Wees nieuwsgierig en luister naar je gevoel. Je zult zien dat het reuze meevalt en dat je binnen de kortste keren blij bent met je nieuwe kleur en met waar die kleur voor staat. Wees dit weekend of deze week eens toerist in eigen leven, laat je verrassen door die kleur, voel wat het doet, luister naar het verhaal en zet het op je boodschappenbriefje. Een bloemetje, een kaarsje, een kaart of armbandje.

Je bent een nieuwe weg ingeslagen. Het gaat je heel ver brengen. Ik wens je een heerlijke expeditie en maak gebruik van je innerlijke tomtom. Ik help je graag verder en nodig je uit te kiezen voor  een kleurijke toekomst. Kijk HIER en check in

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.