5 persoonlijke tips voor een kleurrijke zomer

Hoe is het bij jou?
Ben jij al klaar voor de zomer? Tegenwoordig sta ik altijd even stil bij een nieuw seizoen om tijd te nemen wat belangrijk voor me is? Even terugkijken, zodat ik ook afscheid kan nemen van wat ik eigenlijk niet meer mee wil nemen naar het volgende kwartaal. Hoe is dat bij jou?
Hoe is dat bij jou? Kan jij niet wachten op het volgende seizoen? Heb je de kasten leeg, de agenda op orde, de ramen schoon en alles altijd zomer- en winterklaar? Je gestel en gemoed ook fris en op orde?

Ik doe het anders
Sinds een aantal jaren neem ik mijn tijd, zodat ik gewoon een beetje kan wennen en stap voor stap de nieuwe richting op kan. Ik doe het heel bewust, waardoor ik ook werkelijk kan achterlaten en meenemen naar het seizoen. Voor mij is elk seizoen eigenlijk een beetje nieuwjaar, zou je kunnen zeggen. Dat geeft me dan de kans om stil te staan bij wat ik loslaat en wat ik tot bloei laat komen. Dat vind ik echt fijn! Het maakt me minder gehaast, geeft me tijd voor reflectie, zorgt dat ik door mijn huis ga en door het plan van mijn verlangen. Dan kan ik koers bepalen.

Dus ga ik er eens voor zitten. Ik kijk in de agenda hoe het verlatende seizoen voor me was. Waar ik van heb genoten en wat ik nu toch echt niet langer meer wil (ver)dragen. Wat ik achterlaat of waar ik korte metten mee maak. Of …..waar ik me misschien wel een zomer lang in ga verdiepen. Dat het een zomer over dat ene thema mag gaan. Dat ik aandacht geef en later kan denken: Oh jongens, die zomer van 2021… dat was me er een! Prachtig toch? Ik zie het helemaal voor me, alsof je aan het begin van de zomer een zonnebloempit plant en eind augustus staat me daar toch iets groots en moois te stralen door alle aandacht! Of iets van een hele andere orde om in te duiken, kan natuurlijk ook.

Ik las de volgende prachtige spreuk van Christine Langley – Obach:

 

“We repeat what we don’t repair”

 

Je kunt jezelf dus een heel seizoen de tijd geven om ergens in te duiken wat je niet meer dient, iets wat in de weg zit. Wat je groei belemmert en je plezier in de weg staat. 

Ach, ik kan nog zoveel vertellen en tips geven over het leven met de seizoenen, maar ik geef er 5 op een rijtje:

  1. Geef je zomer een thema! Denk aan summerlove, zomer van zon en vitaliteit, zomer van lanterfanten, of de zomer dat … eindelijk klaar is? Gewoon een paar suggesties.
  2. Maak een plan voor je thema en waar wil je zijn op 1 september?
  3. Welke activiteiten koppel je eraan? Koop je een mooi boek en schrijf je elke dag? Wandel je elke avond een stukje om te mijmeren over de dag en je thema? Geef jij je op voor een cursus waar jij centraal mag staan? Summerschool is heel fijn.
  4. Plan een dagje Me – time en maak een visionboard bij Bloei, zodat je jezelf elke dag positief confronteert met je verlangen, dromen.
  5. Deel het met anderen en neem jezelf serieus. Het gaat om jou!

 

Waar mag het voor jou over gaan deze zomer? Wat zijn jouw plannen? Heb je hulp nodig bij het maken van een mooie roadmap voor deze zomer? Ik help je graag.

 

Met Lie(f)s

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.