Bloei! op Bali

Lie(f)s uit Bali

Zij van Google fluistert zacht de weg


Wat een heerlijke avond was dat! Ik heb genoten van de prachtige dansvoorstelling aan de andere kant van de stad. Ik kreeg zomaar een uitnodiging voor een voorstelling en een heerlijk buffet. Hoe leuk! Een Balinese dansvoorstelling waar kinderen maanden lang met hart en ziel aan hebben gewerkt. Prachtig, je kon de liefde van een ieder voor de Balinese cultuur voelen.

Prachtige avond
Zo blij dat ik op de scooter ben gestapt want vlak voor vertrek pakte er grote grijze donderwolken zich samen. Zo dreigend dat die ene leuke Franse stagiair wel even kwam vragen of ik protection bij me had 😉.
Een prachtige avond dus in die mooie tuin. Mooie mensen, fantastische voorstelling en lekker eten.

Donder en bliksem
En toen werd het tijd om de weg in het donker weer terug te vinden. En net om het moment dat ik op de scooter stap breekt de hemel open. Ik vind dit niet leuk hier waar ik de weg niet weet. Want donker is echt heel donker en regen is echt veel regen. Maar ik heb geen keus dus ik trek mijn protection aan en een blik dapperheid open. Zo ga ik op weg en die weg is hier inmiddels wel een grote diepe plas. In dit soort situaties denk ik altijd, maar goed dat ze dit thuis niet weten. Het is zoals het is, ik geef gas en ik geef me over. Over aan het avontuur en aan de zacht fluisterende stem van Zij van Google maps in mijn oor. Ze brengt me wel thuis. Eerst maar richting het westen.En ik weet dat dit weer een investering was in dapperheid, de wereld vergroten en een stap in vertrouwen.

En jij? Waar investeer jij in vandaag? Wat is spannend maar nodig om je wereld kleurrijker en groter te maken? Iets waar je de weg niet weet?

Met Lie(f)s uit Bali

Straks vliegt ze naar de kersenbloesem in Korea 🌸

Roze parasol
Terwijl ik aan een tafeltje uit de zon onder een roze parasol wil gaan zitten doet zij dat ook. Een prachtige jonge vrouw en bij voorbaat vind ik haar geweldig want ze lijkt op mijn suikerkind en dat speelt overzee gewoon nog meer mee. We lachen allebei en denken er niet aan om onze plek op te geven. Dus lunchen we samen aan een tafeltje. Ik bestudeer haar stiekem door mijn wimpers terwijl zij op haar beurt weer de kaart bestudeerd. Lieve uitstraling, verfijnd. Waar zouden haar roots liggen?


Yes, Yes and Yes Miss! How do you know?

Dan vraagt ze wat ik ga eten, waar ik vandaan kom en ook of ik hier werk? Ik vertel haar dat ik vandaag bewust kies voor een roze shake omdat na al het aarden en invulling geven aan het nieuwe bestaan hier het weer tijd is om een beetje te voelen, open te staan voor de schoonheid en een mooi gesprek. De yin-side of life, zeg maar. Ik zie haar ogen twinkelen en dan begint ze te vertellen dat ze sinds een jaar roze draagt. Ineens was het tijd om te verschuiven van de smaak van verwachtingen van iedereen naar roze. Kleding en accessoires, ze wilde alles anders. Ik vraag haar of ze sinds die tijd meer hulp durft te vragen, minder streng is en dat stoer doen niet meer elke dag hoeft? ‘ Yes, Yes and Yes Miss! How do you know?”

Mijn werk
En ik vertel haar over mijn werk als kleurcoach waarbij ik mensen help veranderingen in het leven makkelijker te maken en vooral lichter, met meer lucht en…kleur zodat het leven ook lichter is want daar verlangen steeds meer mensen naar.

”Wow, do tell me quick what greens means? Because after this pink-party green is coming up. I love green at this moment so much”. Ik vraag haar of ze meer gehoor geeft aan dat wat haar hart ingeeft en of haar relaties zijn verbeterd? ”Sure!” Ze laat me weten dat ze nu een lieve vriend heeft en iedereen die haar niet goed behandelde achter heeft gelaten in Rusland. Dat de relatie met haar moeder veel fijner is en dat haar relatie met het leven zoveel harmonieuzer aan het worden is.’’Is that what you can read about my colourstory? So If I knew more about colour I can write my future?’’ Yep but it’s not about colour only, you also need to take action as well.’’

Kersenbloesem
Dan kijkt ze een beetje verdrietig: ‘’I wish I knew you before cause my plane is leaving this evening. I am on my way to Korea, to the pink cherryblossoms. Maar dat is toch geweldig? Wat een kans! Dan vertelt ze dat dat al heel lang een wens van haar was en vorig maand kocht ze als daad van liefde voor zichzelf een ticket naar Bali en naar de lente in Korea. Zo roze!

Ze wil los van negativiteit
Ik hou van deze kleine ontmoetingen waar we elkaar verder helpen en genieten van de tijd. Ik help haar en zij mij want stiekem kom ik erachter dat ik een vooroordeel heb op haar landgenoten. Niet netjes en niet de bedoeling maar toch. Ze vertelt me ook dat ze haar ticket naar het buitenland heeft geboekt omdat het pittig is voor mensen zoals zij. Weten dat je een goed plan hebt maar lastig los kunt komen van de heersende negativiteit in haar land. Waar de mooiste ideeën vaak door de angst van de oudere generatie geen wortels krijgen en in de lucht blijven hangen.

Op de valreep zegt ze nog; I love your positivity! What colour is the colour of positivity? Over positiviteit gesproken…Ik wens haar heel veel roze kersenbloesem-wolken in haar leven.

Today its pink! Pink it’s not a colour it’s an attitude.

Is het voor jou ook tijd voor verandering? Check dan HIER in
Ik vertel je er graag meer over.

Met Lie(f)s uit Bali

Stille kracht in mijn leven!

.
Misschien verwacht je een fijn kleuradvies met oosterse invloeden, of hoe je kleur kunt inzetten als je verlangt naar kleurrijk leven. Niets van dat deze keer, deze week neem ik je graag mee in een verhaal wat ik eerder schreef en zojuist herlas:

Over mijn reis naar Bali en eigenlijk al een stuk daarvoor. Ver van huis maakt altijd een beetje stil van binnen, vind je niet? Voor mij is het zendtijd voor de ziel; de ruis van het leven valt weg en weggestopte gevoelens of emoties waar ik de tijd niet voor heb genomen, vinden het welletjes geweest en willen aandacht. Mijn gevoelens bekennen kleur. Herken je dat?

Vuur en passie
Ik ben dol op verhalen ver halen. Dat helpt me bij mijn werk en geeft me symboliek en signalen om mijn blogs te schrijven en mijn trainingen te geven. Vol vuur en passie vrouwen enthousiasmeren om de draad van het leven op te pakken en doen wat wel kan. Dat is persoonlijk leiderschap.

Toen het met mij niet oké ging
Deze dagen hier op een bounty-eiland met mijmeringen bij zonsondergang, brengen me vaak naar tijden dat het bij mij echt niet oké was. Toen de liefde niet stroomde, ik geen idee had welke kant op te gaan en mezelf uiten pittig was. Ik kon niet altijd de juiste woorden vinden voor mijn gevoelens. Best verdrietig voor iemand die ongeveer vooraan heeft gestaan bij het uitdelen van vindingrijkheid om het leven kleur te geven, het mooier te maken voor iedereen. Dat betekende dat ik van alles voelde en er geen vorm aan kon geven. Dat verstikte me, het maakte me klein. Ik verlangde met hart en ziel naar een oplossing, maar had geen idee.

En toch was daar een inzicht en een besluit! Want ik ontdekte mijn vuur weer. Midden in de nacht na een nachtmerrie, vlak voor volle maan, plopte een zin op die mijn leven een wending gaf. Een verandering met grote gevolgen.

Voor jezelf beginnen
This is not how the story is going to end. Ik begin voor mezelf! Of dat nu een bedrijf is, een droom, een leven of nog anders… Dat maakte niet uit. Voor jezelf beginnen staat namelijk ook voor opstaan voor jezelf en je verantwoordelijkheden. Niet meer aangepast, maar op maat gemaakt voor jou, de fijnste versie van jezelf. Nietzsche zie het al: “Wees meester en vormgever van jezelf.” Ik begin voor mezelf!

Get on up and dance
Hier op Bali, waar het prachtig en kleurrijk is, en vooral ook arm, zie ik hoe rijk het in Nederland is aan mogelijkheden, aan energie en aan hulp om jezelf te ontplooien.

Life is too short too sitting on the couch wearing grey sweatpants! Get on up and dance.

Na die nacht, ging ik investeren in mezelf en ik koos weloverwogen een studie. Ik nam een pad en deed mezelf de belofte om alles, maar dan ook alles, te doen om communiceren met jezelf makkelijker te maken voor iedereen. Waar we niet altijd weten wat er in ons gaande is, terwijl de minuten voorbij tikken en ons leven er achteraan, ben ik nu in staat om daarin te tolken. Bij mezelf en de ander. Ik lees je geschiedenis, laat je het nu zien en samen maken we een plan voor je nieuwe kleurrijke toekomst.

Waardevoller
En het mooie van persoonlijke groei en bloei is, het stopt nooit. Het is een never ending story. Het magische van ouder en wijzer woorden, vind ik, is dat je alles wat het leven je inmiddels aanreikt, kunt recyclen en inzetten. Zo wordt mijn leven steeds kleurrijker en waarde voller.

Oranje
Oranje is op dit moment steeds in mijn ooghoeken en vraagt om aandacht. Ik weet dat het tijd is voor het volgende avontuur en nog opener te zijn wat ik voel, hoe ik ermee deal en hoe ik daarmee weer kan inspireren. Een van mijn kernwaarden is ‘de verantwoording nemen voor mijn leven’. Klinkt dit zwaar voor je? Het helpt om het dan te lezen als ‘de zorg nemen voor je leven’. Aandachtig zijn en het fijn en mooi maken. Juiste keuzes maken en het feit dat je hier bent niet als vanzelfsprekend aannemen. Door die waarde ben ik wie ik nu ben als mens en als coach, als inspirator en kleuroloog doe ik wat ik doe, ook al is die weg best wel eens eenzaam, en inspireer en motiveer ik anderen dat te doen. Op de allerleukste manieren die je maar kunt bedenken. Persoonlijk leiderschap, de regie nemen, is soms taai. Door het leuk met kleur en mooi te maken ervaar je ineens de magie van kleurrijk leven.

En jij? Een vraag voor jou
Zo, wat is het bij jou dat je ogen opende of wellicht nu opent? Wat maakt dat jij kleur bekent naar jezelf en voor jezelf begint?

En verwacht van jezelf niet direct een antwoord,
maar neem de tijd voor de vraag. Sommige antwoorden hebben respect nodig en ploppen niet zo maar op. Heb het erover met je naasten. Til jezelf naar een hoger plan en investeer in dat wat nodig is. Dankzij die nachtmerrie en mijn kernwaarde verantwoordelijkheid maak ik nu dromen waar, ook die van andere in Nederland en soms op Bali. Het is niet van de een op de andere dag gekomen dat ik je deze brief vanuit Bali schrijf. Ik ging ook niet van de een op de andere dag naar de Kamer van Koophandel en was ook niet zichtbaar op social media met een vingerknip. Ik weet hoe het werkt en ik begeleid je graag bij jouw proces. Je hoeft het niet alleen te doen. Samen maken we het mooier.

En ik heb goed nieuws want geef ik al heel snel weer deze training in Nederland. Er zijn nog 2 plaatsen vrij in juni en het zou zomaar kunnen dat het jouw plek is. Incheckbali

Met Lie(f)s uit Bali

Soul FM
.

Ik wist niet dat ik het in me had maar meer en meer ervaar ik dat ik enorm geniet van mijmermomenten. Momenten waar het goed voelt en waar stilte heerst. Waar de gedachten van het leven van alledag geen deel uitmaken en het niet angstig is om naar de te luisteren Het is zelfs bemoedigend en een beetje magisch.

Spirit
En naarmate je meer momenten pakt en je weet, voelt of ervaart dat je op de juiste zender bent afgestemd hoe rijker de inspiratie. Het is niet voor niets dat daar het woordje spirit in zit.

Natuurlijk vraagt het wat oefening. Ons ego geeft zich ook niet zomaar gewonnen maar als je eenmaal voorbij de ruis bent en je voelt dat de knop op zuiver staat, zoals vroeger bij de radio, ervaar je soul FM.

Stilte en
… de zachte salsa van de geest. Creatie, inspiratie, magie en plezier zijn de noten als je ziel zingt op Soul FM. Lyrisch? Best wel, maar o zo leuk!

Mijmeren is voor mij als het downloaden van iets fijns op je laptop. Maar dan downloaden met het universum als internet. Alleen is mijn mijmertijd een plek waar de internet is Low and the innernet High.

Soul FM zendtijd voor de ziel

Waar stem jij vandaag op af? Paars is een fijnerd en misschien wel lila als je net start met luisteren naar alles wat in de lucht hangt, downloaden maar dan anders en wel een steuntje kunt gebruiken.

.
Met Lie(f)s uit Bali

Wil je echt geen bericht missen? Schrijf je dan HIER in en ontvang gratis de liefsbrief met blogs en tips voor een kleurrijk even

Miss Anne-Liesssssssss…You’re back!

Zachtjes komt ze aangelopen met lichte tred maar met o zoveel enthousiasme in haar stem en hele grote warme armen. We omhelzen elkaar met heel veel plezier onder de parasolletjes aan de rand van het zwembad in dit tropische hof van heden.

Mijn grote vriendin van vorig jaar steekt haar blijheid niet onder stoelen of banken en ik ook niet. Hoe warm en liefdevol voelt dit? ‘’And where is Miss Roos?’’ ‘’No dear, miss Roos is making other memories this year but maybe later.’’

‘’Miss Anne-Liesssss, soooooo glad you’re back.’’

Ik vind het magisch dat ze me herkent terwijl er zoveel bezoekers op dit schilderachtige stukje aarde zijn. Zelfs de koffer die ik achterliet met materialen voor mijn deelnemers heeft ze voor me bewaard zodat ik niet steeds extra bagage hoeft te boeken.

Als je reist is het heerlijk om een klein plekje thuis te hebben waar je ook bent. Waar je altijd welkom bent, soms is dat een plekje met anderen of bij anderen. Soms is het een plekje gewoon bij je thuis. Waar je ook moge zijn thuis is je hart…

………What if home is not a house 😉

Vandaag is Angela mijn voorbeeld met haar enthousiasme. Ze kleurt mijn dag en maakt het mooier voor me deze afgelopen 24 uur. Het inspireert me direct om mijn waarde enthousiasme weer eens af te stoffen.

Laten we het samen doen, net even meer gevend en rakend. Je best doen om het overal meer thuis te maken, meer vrij. Hier op Bali samen met Angela of gewoon in je buurt. Op het werk of lekker thuis.

En als je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken bijvoorbeeld dat je niet vooraan hebt gestaan bij het uitdelen van geluk, of dat het even pittig voor je is en je energie eigenlijk wel op is dan is oranje een fijne kleur voor je.
De warmte en bijzondere energie van die kleur helpt je bij het aanwakkeren van levensblijheid, je gevoel voor humor en van dagelijkse portie enthousiasme. Oranje van samen maken we het mooier. Het is een fijnerd!

Thank you miss Angela, for having me!

Lie(f)s uit Bali

P.S. Vind je het fijn om meer over mijn Bali reizen en die van de deelnemers te volgen? Check dan hieronder in. IncheckBali 🙂 www.bloei.biz

Magie!


200 naambordjes
De warmte komt me tegemoet, de geur van Bali vind haar weg en terwijl alle zintuigen op scherp staan en zich te goed doen aan sweet memories laat ik mijn ogen glijden langs 200 naambordjes. En nog eens en nog eens en….

Hoe fijn zou het zijn als hij er staat en me brengt naar mijn nieuwe thuis? De plek waar ik naar verlang en ontvang om op mijn beurt weer te inspireren en te creëren. Ik ben daar aan toe maar ook naar een bed. Want hoe lief de dames en heren van de #KLM ook zijn, het is tijd om te slapen na minstens 23 uur reizen.

Daar staat hij groot en opvallend boven alle chauffeurs uitstijgend. Een kalme blik, wetend dat ik zijn passagier ben. Direct ontspanning in mijn spieren en mijn veel te dikke grijze vest is het enige wat me nu nog aan Belanda doet denken op dit moment.

Ik ben er weer!
Ik mag hier zijn! En terwijl onbewust en op diep niveau de magie van Bali haar werk gaat doen en ik het mijne mag doen met mijn deelnemers, prijs ik me rijk voor de enorme overvloed. De mogelijkheden, de kansen, de kleuren en vooral het lef en de liefde voor het leven in de wereld van kleurcoaching.

Verborgen taal
De geheime taal van kleur neemt meer en meer haar plek in en helpt zoveel deelnemers een meer fijnere weg in het leven vinden. En terwijl ik weet dat ik nog veel werk heb te doen, en het een beetje eenzaam voelt, weet ik dat de impact van kleur in ons leven steeds groter en groter aan het worden is, een ware impact ripple.

Maar dan zie ik haar staan voor de deur van mijn bungalow. Sereen, sterk en met de kleur van verandering, de kleur dat het op jouw manier mag en dat het tijd is voor magie, in haar handen. Omringd met groen, van de weg van je hart ook als het allemaal nog niet helder is en er slechts een gevoel als kompas is. En misschien is je overgeven aan dat laatste wel het mooiste en meest magische in ons leven.

Ik wens je een fijne dag en een mooie reis.

Lie(f)s uit Bali

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

2 reacties

  1. Jeetje Annelies,

    Alsof ik er ook een beetje bij ben.
    En ook zo mooi verwoordt.

    Hartelijke groeten,

    Een medereiziger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer verhalen

Post van Anne-Lies

Spice up your life, dear en ontvang mijn Lie(f)sBrief met enige regelmaat op je digitale deurmat. Meld je hieronder aan dan ontvang je binnenkort kleurrijke post.